A politikusok nem aggódnak, az Origónak nyilatkozó fideszesek szerint a legrosszabb esetben még a népszavazás előtt módosítják a törvényeket. Az ellenzék sem számít a népszavazásra, biztosak benne, hogy a kormány nem engedi, hogy a választók véleményt mondjanak a trafikügyekről.

Egy rutinos népszavazás-kezdeményező debreceni férfi indítványozta, hogy legyen népszavazás a trafikok hasznáról, és ő lepődött meg a legjobban, hogy választási bizottság hitelesítette a kérdéseit - olvasható az Origo cikkében.

"Legfeljebb majd módosítjuk a trafikszabályokat, a népszavazásról ne is álmodjon senki" - mondta nyugodtan az Origónak egy fideszes képviselő, aki kizártnak tartotta, hogy az emberek a dohánytermékek árréséről vagy a trafikokban árult termékek köréről szavazzanak majd. Egy másik fideszes képviselő szintén nem aggódik emiatt, mert szerinte "a Fidesz nem fog egy ilyen bakit elkövetni", de hangsúlyozta, hogy erről semmilyen felsőbb döntés nincs.

A megkérdezett ellenzékiek örülnének, ha népszavazást tartanának a kérdésről, de nem igazán reménykednek benne. Török Zsolt MSZP-szóvivő biztos abban, hogy a Fidesz mindent megtesz a referendum ellen, "ugyanis nemcsak az árrésről vagy az árulható termékekről szavaznának az emberek, hanem szimbolikusan az egész trafiktörténetről véleményt mondanának". Ez pedig szerinte "elsöpörheti a kormányt".

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ha törvénymódosítással semmisítik meg a népakaratot, akkor utcára kell menni. Nem csak Pesten, hanem minden vidéki nagyvárosban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elvira53
2014 májusban lesznek a választások.Mire össze jönne a népszavazás, kb. oda érünk. Ha valaki kényszeríteni akarna a szavazófülkében, hogy hová tegyem az X-et, akkor biztosan fogom jelezni.Úgyhogy NYUGI NYUGI!!! A másik dolog! Jó lenne, ha nem csak Budapesttel foglalkoznának a trafik ügyben, mert képzeljék,vannak olyan települések, ahol semmi gond a trafikokkal. Még arra is figyeltek, hogy ne egymás hegyén hátán legyen.Vannak ám még normális emberek is, bármennyire is furcsa ez a Budapestieknek, meg az újságíróknak.
human
@elvira53: Tudod ezért nem szabad megnyugodni:
youtu.be/sx7hGDSSAlI
A polgármester nyilatkozata:
youtu.be/NEWdp9sNb8E
GeoCravker
@human: Erősen meg lennék lepve, ha nem így lenne adott esetben. Elvégre Lázár fogja a pénzeket felügyelni.
@töky: A demokrácia alapzsabálya a manipulációmentesség is. Tudom, már a görög cserépszavazás sem volt teljesen korrekt. De a külföldi szavazatokkal gyakorlatilag bemondásra lehet eredményt hirdetni. Nem véletlen, hogy Rogán annak idején lemondott a regisztrációról. Így esetleg, már januárban láthatóan (endresy.blogspot.hu/2013/01/regisztaciotlansagi-reflexologia.html ) jobban jártak
Miközben Rogán januárban nagyon is nyitva hagyta a kérdést:
"Feleslegessé téve az olyan hatalomdemonstrációs kijelentéseket, hogy „Természetesen az Ab döntése után is van lehetőség arra, hogy módosítsuk az alkotmányt, és az alaptörvény szövegében biztosítsuk a regisztráció alkotmányos védelmét”. Részlegesen hatástalanítva és szívességtétellé téve a nyilatkozat folytatását: „Az erő azonban nem minden. Az ész szava és a politikai felelősségérzet ma mást kíván tőlünk”."

Az a többség tehát, amelyik erősen manipulált módon kerül hatalomba egy tipikus bolsevik többség. azt pedig nem szokták a hagyományos értelembe vett demokráciának tekinteni.
Csodapók
@töky: ma, 09:59

Számomra úgy tűnik ez már nem sci-fi,
itt a Propelleren is elég rendesen működik...:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.