Holtan találták szombaton Olvasztó Imrét, aki az 1979-ben forgatott Indul a bakterház című filmben gyermekszínészként alakította az egyik főszereplő, Bendegúz karakterét.

A Bors szerint a férfi öngyilkos lett, egy fára felakasztva találták meg szombat reggel a Fót és Csomád közötti erdőben. A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

A ma már kultuszfilmnek számító Indul a bakterház című filmet Mihályfy Sándor rendezte Rideg Sándor regénye alapján, a főbb szerepeket Olvasztó Imre mellett Koltai Róbert, Horváth Teri és Haumann Péter játszotta.



Az akkor 13 éves Olvasztó Imre Regős Bendegúzt alakította a filmben. A színészet világa nem érintette meg, felnőttként a nyomdaiparban helyezkedett el.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Isten nyugosztalja szegenykemet, felnott szineszeket is meghazudtoloan jo volt az Indul a bakterhazban, ami a magyar filmtortenelem alapfilmjei koze tartozik.

Kesobbi sorsat nem ismertem, de igy is sajnalatos, hogy egy emberrel kevesebbek lettunk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
Valamiért gyenge lett benne a lélek...
Legyen számára könnyű sír! Lelke leljen megnyugvásra!
GeoCravker
osztom esorokat:
"Ám annak ellenére, hogy nem értek egyet a döntéssel, lelkének békét kívánok. Azt a békét, mely ellentétben áll a hívők makacs, lélekromboló átkával az öngyilkosok számára. Az életet nem azért érdemes élni, mert a lélek megfélemlítése tartja a testet a földön. Ugyanakkor megnyugvást, megbékélést kívánok minden ismerősnek is, aki most felelősnek érzi magát. Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nincs jogom feloldozni senkit önmaga előtt. S miközben remélem, hogy Bendegúz lelke immár sebtelen szállhat, remélem azt is, hogy megbocsát a hátramaradottak közül mindenkinek, aki a döntésben szerepet sejt magának. "
propeller.hu/itthon/2741179-olvaszto-imre-nyugodj-bekevel-bendeguz
GeoCravker
Az öngyilkosság egyébként egy végső csapás.
Talán tényleg nem tudjuk meg soha azt a végső hitvesi mondatot, ami esetleg betöltötte a méregpoharat, és kiégette a biztosítékot. Talán egy viccnek szánt megjegyzés égeti ki a lelket valakiből. Talán ezért lehetne minden ilyen öngyilkosság figyelmezetés, hogy figyeljünk egymásra, az egymásnak mondottakra.

Ám Bendegúz/Imre lelke tényleg nyerjen örök békét.
nemkati
@GeoCravker: Nyugodjék békében! Borzasztóan sajnálom! Őt nagyon, de minden embert, akit rávisz valamiféle kényszer, hogy eldobja magától az életet.

Igen, figyeljünk egymásra. Az ilyen gondolat nem hirtelen jön, hanem lassan érlelődik, fájdalmak rakódnak egymásra, és ennek jelei vannak. Ahogy egy kicsi is elég lehet, hogy beteljen a pohár, úgy sokszor egy kicsi is elég, hogy segítsünk valakinek kijönni a gödörből.
GeoCravker
@nemkati: "Igen, figyeljünk egymásra. " S ebbe benne van az, mint a hozott linken is irva van. Bizonyos dolgokkal nem illik játszani. Vannak olyan emberek, akik befele robbannak, akik egyfajta önbüntető személyiséggel vannak ellátva. Több éves házassági, munkatársi kapcsolatban azonban megismerhetők. Az is, hogy mit NE mondjunk nekik. Imrének nem tudom mi volt ez, de valaki berobbantotta. Valaki, aki nem figyelt rá, mint emberre. Vagy éppen, hogy visszaélt vele. De nem vádolom, hisz nem tehetem.

" „Bírta szivem’ már hû szerelemre, -
Tudhatta, közöttünk nem vala gát:
Unszola mégis szóval „igenre”,
Mert ha nem: õ kivégzi magát.
Enyelegve adám a tõrt: nosza hát!”

S vadul a sebbõl a tõrt kiragadja,
Szeme szokatlan lángot lövell,
Kacag és sír, s fennvillogtatja
S vércse-visongással rohan el.
Vetni kezet rá senki se mer.

Odakinn lefut a nyilt utca során,
Táncolni, dalolni se szégyell;
Dala víg: „Egyszer volt egy leány,
Ki csak úgy játszott a legénnyel,
Mint macska szokott az egérrel!”
"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.