Az olcsó magyar energiáról és az európai áramigényről szóló kormányzati érvek egyike sem állja meg a helyét, noha hivatalosan ezzel támasztanák alá paksi atomerőmű bővítésének létjogosultságát. Az biztos, egy 3-4 ezer milliárd forintos bizniszről van szó. Akár heteken-hónapokon belül kiírhatja a magyar kormány a tendert két új paksi reaktorblokk felépítésére, írja a Népszabadság. Perger András, az Energiaklub projektvezetője szerint arra a kérdésre, hogy miért van szükség az új blokkokra, ki és milyen felhatalmazással döntött róluk, ki és miből fogja finanszírozni ezeket, nos minderre egyelőre nincs válasz. Az MVM-mel, az atomerőművel és a kormánnyal a hiányzó információk miatt rendszeresen perbe szálló szervezet szakértője emlékeztet rá: míg korábban a dinamikusan növekvő magyar áramigénnyel indokolták a tervezett két új reaktor felépítését, mostanában a majdani "olcsó" paksi áram remek európai értékesíthetőségével magyarázzák a bővítést. Sajnos a tények és a rendelkezésre álló...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Az alvállalkozókat már fél éve rendelik be: kötnek velük szerződést, de csak, ha a KÖZGÉP-et is beveszik a bizniszbe. Aki ellenkezik, annak nem hosszabbitják meg a szerződését.
Szóval Simlicska ezt is megkapta. Csak tudnám mivel szorongatja ez a muksi a felcsúti tökét...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.