Megújul a Magyar Nemzeti Bank arculata, az új emblémát augusztus 20-án mutatják be. A jegybank közleménye szerint a jelenlegi arculatáról országos közvélemény-kutatást végeztek, amely azt mutatta ki, hogy az nem tetszik az embereknek. Az újat állítólag személyesen Matolcsy György álmodta meg.

A GfK Hungária által elvégzett kutatás eredményei szerint az MNB hét "pálcikából" álló emblémája nem közvetíti a jegybanki értékeket, a lakosság a logót összetévesztette más magyar és nemzetközi szervezetek hasonló emblémáival.

A jegybank az új arculat megtervezésére pályázatot hirdetett, amelyet - 3,5 millió forintos árat tartalmazó ajánlatával - a Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft. nyert meg. Az arculatváltással összefüggő munkák elkezdődtek, ennek során a Magyar Nemzeti Bank korábbi emblémáit, valamint külföldi jegybankok jelenlegi logóit is megvizsgálják a tervezők.

Az arculatváltás előkészítése már folyik. A megújulással összefüggő tervezési, nyomdai, informatikai és egyéb kiadások összesített tervezett maximális költsége 12 millió forint, szemben az arculatváltásra 2010-ben elköltött 51,8 millió forinttal.

A puttyputty blog délután azt írta, Matolcsy György személyesen is részt vett az alkotásban.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Nemzeti géniusz.
Olyan mit Mek -mester.
Mindenhez ért de látszatja a munkájának semmi.
human
@spu00: Akkor nekem is az jutott eszembe, hogy egy-egy kórház életmentő műszereket vásárolhatna abból a pénzből. Merje valaki erre azt mondani, hogy kicsinyes vagyok.
Ahogy akkor most sem tetszik a felesleges pénzköltés, ha pár millióval életet lehet menteni vagy boldoggá lehet tenni azt akinek amúgy nincs minek örülnie. Egy csicsás logo nem ér annyit.
csikknorisz
A mostani egy vacak, de miért kell megint új, mikor ott a jól ismert régi?
Halszem
Egy kancsal pöttyös seggű béka amint nyalja egy focista mezbe erőszakolt zsírsertés seggét.
Tootsy
@Szvetlana: De ir, amit majd egyutt kell enekelni - akar eroszakkal is - minden igazi magyarnak, es akkor lehet majd erezni k@rvara az osszetartozast...:o(
Tootsy
@Halszem: Ha nem is lenne kifejezo ( a Tied csodasan vizualis, IMADOM!), de legalabb a kulfoldiek is tudnanak min rohogni... Eddig csak kuszaszemun rohogtek, most mar a bankon is fognak...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.