Kedves Morvai Asszony!

Levelemmel az ön Facebook csapatot kritizáló levelére válaszolok, melyben kifogásolta azon döntésüket, hogy eltávolították a szélsőséges magyar nyelvű kuruc.info Facebook oldalát.

Az ön levelének digitális másolata eljutott hozzám a gmail-en, a többezer ingyenes e-mail-szolgáltató egyikén keresztül, mely azt a célt hivatott szolgálni, hogy a véleményeket az internet felhasználásával terjessze.

Amennyiben ezt ön elolvassa, az azt bizonyítja, hogy az embernek nincs szüksége hozzáféréshez egy nagymértékben a gyűlöletbeszédről szóló Facebook oldalhoz, ahhoz, hogy a Facebookon a szólásszabadságával éljen.

Biztos vagyok benne, hogy a Facebook csapatát lenyűgözte szakmai bizonyítványainak hosszú sora. Azonban nem tudom nem észrevenni, hogy elfelejtette megemlíteni azt, hogy ön a magyar szélsőjobboldali Jobbik párt tagja, amely aktívan gyűlöletet kelt a zsidók és a cigányok ellen politikai hatalma kovácsolása érdekében.

Úgy tűnik, azon túl, hogy ön fajgyűlölő, még álszent is. Hol volt az ön tiltakozó levele akkor, amikor a Jobbik vezetője, Vona Gábor kijelentette, hogy amennyiben az önök pártja hatalomra kerül, első teendőik egyike lesz a magyar baloldali ATV és a Klubrádió médiák beszüntetése?

Nincs kétségem afelől, hogy a kuruc.info és Facebook oldaluk nélkülözhetetlen forrás volt önnek az elmúlt években. Talán még annak a levelében megjelenő botrányos idézetnek is forrása volt, mely szerint az antiszemitizmus növekedésének oka az, hogy a zsidó csoportoknak túl nagy hatalmuk van. Az olyan szervezetek, mint a Zsidó Rágalmazás Ellenes Liga azért léteznek, mert az ön politikai elődei zsidók, cigányok, homoszexuálisok és más kisebbségek tagjainak milliót gyilkolták meg azt követően, hogy a tömegmédiában elembertelenítették őket. Azt vélelmezni, hogy az antiszemitizmus valójában az ilyen szervezetek tevékenysége miatt növekszik, szintén az ön álszentségének bizonyítéka. Nem kétséges, hogy ön bezárattatná a kapuikat azért, hogy küzdjön az antiszemitizmus ellen.

Egyetértek abban, hogy a szólásszabadság életbevágó fontossággal bír, és hogy az embereket biztatni és felhatalmazni kell arra, hogy véleményüket kifejezzék. De az emberi méltóság és az emberek életének védelme ugyancsak fontos. Amíg a gyűlöletbeszéd arra ösztönözhet és ösztönöz egyéneket (és még egész társadalmakat is), hogy erőszakot alkalmazzanak kisebbségekkel szemben, ésszerű határokat kell felállítani ezen jog gyakorlására.

Manapság azzal a kihívással szembesül a társadalom, hogy létrehozzon és elfogadjon ésszerű szabályokat, melyek egyensúlyban tartják az egyéni szólásszabadságot és az egyén azon jogát, hogy ne legyen üldöztetve. Nem tudom, milyennek kellene lenniük ezen szabályoknak. De abban biztos vagyok, hogy azokat nem az önhöz hasonlóknak kell megalkotniuk.

Egyértelmű, hogy a Facebook forradalmasította az emberek on-line kapcsolatának módját. De ez csak az egyik mód az ezerből, ahogy az emberek az interneten szólásszabadságukat gyakorolhatják. Továbbá, abszolút semmi sem akadályozhatja meg önt abban, hogy a kuruc.info-ról vagy a siegheil.com-ról (vagy bárhonnan, ahol ön a kereséseit végzi) származó cikkeket tegyen közzé a saját Facebook oldalán. (Ugye, olvasta például azt a lenyűgöző cikket a nácik felemelkedéséről szerteszét Mongóliában?)

Vagy még jobb lenne, ha saját közösségi weboldalt nyitna! Úgy hiszem, a fajgyuloloalszent.eu még elérhető. De jobban tenné, ha gyorsan lefoglalná azt, mert attól tartok, hogy sokan vannak.

Tisztelettel:

Richard Field, az Amerikai Ház Alapítvány Elnöke
www.facebook.com/americanhousefoundation

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.