Nyílt levéllel fordult a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez. Közlik: szervezetük csatlakozik a szociális érdekképviseletek béremelésért folytatott harcához, nyomásgyakorló akcióihoz. Mint írják, 2013-ban egy bölcsődei kisgyermeknevelő felsőfokú szakképzettség mellett 27 éves közalkalmazotti jogviszony után is havi nettó 71 ezer forintot kap, ami megegyezik a szakmunkás bérminimum összegével.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Es persze ugyanez a helyzet az egesz munkaeropiacon, minden szinten... Semmi sem valtozik, nem novekszik, itt mar csak az segit, ha mindenki, aki valtozast akar, elmegy majd szavazni... Ennek a par suket politikusnak, akik utan sokan mennenek, azoknak meg fel kene mar kotniuk a gatyajukat, es egyeztetniuk egymassal, mert az egesz fideSS - joggal - mar rohog rajtuk... A totojazasuk miatt erzik magukat annyira nyeregben, pedig nincsenek is ott...:o((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@entero: A pedagógusoktól elveszik az Erzsébet kártyát,
túlóradíjat sem kaphatnak, minden pótlékot megvonnak, ráadásul többet kell
dolgozniuk !
Szóval rövidesen kiderül mennyi is az annyi !
kukac50
71 ezer forintos fizetésből még hány féle adót is kell fizetni?
Ennek megértésére képtelenek a politikusok!
kkalman
@bretagne: Ezt nem nehéz neki. Talán ez az egyetlen dolog, amit profi szinten tud csinálni.
Pisti271
2012-ben a létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke havonta 85 960 Ft volt. Teljes munkaidőben ez alatt fizetni minősíthetetlen.
laszlobihari
@bretagne: Nem, nem játsza, ő valóban az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.