Az MSZP nyílt tárgyalásra hívja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert a devizahitelesek ügyében, mert az ellenzéki párt úgy érzi, a kabinet nem képes egyedül megbirkózni a problémával.

A szocialisták kezdeményezését Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője ismertette pénteken Budapesten újságírókkal, a tárcavezetővel pedig nyílt levélben közölte tárgyalási szándékukat.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a kormány immáron három éve nem tudja megoldani a devizahitelesek problémáit, amit így csak "kenyérként dagasztva tol maga előtt".

Szanyi Tibor elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kabinet csak a Békemenetet szervező civil szervezettel ült tárgyalóasztalhoz a kérdésben, ezért felajánlotta: az MSZP nyílt tárgyaláson kész segítséget nyújtani a kormánynak és a devizahiteleseknek.

A szocialista képviselő a Varga Mihálynak írt levelében több kérdést is feltesz arról, a kormány miért nem támogatta a szocialisták korábbi kezdeményezéseit, valamint arról is, hogy az első Orbán kormány egy 2001-ben hozott rendeletével miért tette lehetővé a lakossági devizahitelezést.

Szanyi Tibor választ vár arra is, hogy ellenzéki idejükben a fideszes képviselők miért nem tiltakoztak a devizahitelek ellen, sőt miért vettek fel maguk is hasonló kölcsönöket több tízmillió forint értékben.

Az MSZP emellett azt is tudni szeretné, hogy a devizahitelek 2010 előtt, miért nem jelentettek a jelenlegihez hasonló problémát - fejtette ki Szanyi Tibor, aki arra is rákérdezett, a kormány miért nem képes 300 forint alatt tartani az euró árfolyamát.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

abacs62
Ez a "rablóbanda" sosem fog leülni senkivel tárgyalni, még magával sem
aremy
vigyenek mogyorót hát ha azért elmegy a misi mókus

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.