Hogy Magyarország képes Kína lábtörlőjeként szolgálni Európába? – tette fel a kérdést egy amerikai republikánus szenátor Hszi Csin-ping látogatása miatt.

Mitch McConnell, az amerikai szenátus republikánus frakciójának vezetője éles kritikát fogalmazott meg Magyarországgal szemben. A szenátor egyáltalán nincs elragadtatva attól, hogy a múlt héten a magyar kormány vendégül látta Budapesten Hszi Csin-ping kínai elnököt – írta meg a 24.hu.

"Magyarország Kína lábtörlője" – Kemény kritikát kapott az Orbán-kormány

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Hszi Csin-ping kínai elnök (b) közös ebéden vesz részt Budapesten, a Virtu étteremben 2024. május 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

McConnell arról beszélt a szenátusban, hogy a Donald Trump vezette előző amerikai kormány komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy eltántorítsa Európát a kínai technológiától, Magyarország most épp egy sor gazdasági együttműködést ír alá éppen Amerika legnagyobb stratégiai ellenfelével szemben. Itt tette hozzá, hogy Wahingtonnak fel kell mérnie, hogy a szövetségesei mennyire elkötelezettek mellettük: nem csak az értékeik, de az érdekeik mellett is. Hszi Csin-ping budapesti látogatása pedig kevéssé szolgálja az ügyet.

Hogy Magyarország képes Kína lábtörlőjeként szolgálni Európába? Ezt a részt nehezebb összeegyeztetni Washington helyzetével, ahol a Kínára való összpontosítás nemrégiben még hitvallás volt

– utalt McConnell arra, hogy egyesek számára rendben van az például, hogy Orbán egyedüliként a NATO-s vezetők közül Moszkvában egyeztet Putyinnal, valaki még csodálhatja is őt ezért, a Kínához való közeledés viszont már más lapra tartozik.

A szenátor szerint Magyarország olyan hatalmak kereszttüzében találta magát, amelyek célja az, hogy aláássák Amerika biztonságát és jólétét, Magyarország pedig példázza, hogy miként nem szabad viselkedni egy ilyen kihívás közepette.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
A geczi meg Hsz-Csi- Ping seggtörlője.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
O1G elvtarsnak sikerult trumpli embereivel is osszerugni a port. Mar tenyleg olyan vagyunk mint E.Korea, orban mindenkit az ellensegunke tett.
Eladott Ország
A román tolvajcigány kiirta magát Európából és a keleti diktátorokhoz fordult, hogy tovább lophasson.
Sakk Matt
@Yoda69: Talán még a Türk Tanácsban bízhatunk...
Eladott Ország
"A kínai diktatúra uralma alá került Magyarország. A mosolygó kínai elnök személyében régi vágású tömeggyilkost köszönt a magyar kormány megkülönböztetett tisztelettel, aki nem tréfál, nem játszik, ha beteszi a lábát valahova, ott megköveteli a kínai törvények érvényesítését, a kínai ideológia és a kínai propaganda terjesztését, szó szerint gyarmatosítja az országot."
nepszava.us/a-kinai-diktatura-uralma-ala-kerult-magyarorszag/
Orbán Putyin és Hszi Csin-ping qrvája…
twitter.com/Jzsi18313051/status/1788543658985136217/photo/1
A szuverén utcai harcos hajlong a kínai kommunista párt vezetője elött.
twitter.com/profeta628/status/1788788464974024901/photo/1
Eladott Ország
Orbán pénzért bármit...
twitter.com/csorike1520/status/1788621158096789662/photo/1
Orbán Viktor szerint a magyar szuverenitás addig tart, ameddig azt a Kínai Kommunista Párt főtitkára, Micimackó engedi.
twitter.com/i/status/1788939914228232689
A szem a lélek tükre!..
twitter.com/LszlKovcs159757/status/1788998977494335656/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.