Az új szabályozás szerint, ha egy 14-18 év közötti kiskorú fiatal létesít szexuális kapcsolatot egy 12-13 éves (12 évet betöltött, ám 14. életévét még el nem ért) gyermekkorúval, természetesen annak beleegyezésével, az a továbbiakban nem feltétlenül büntetendő. Tartok tőle, egyáltalán nem lesz az. Kérdés, hogy egy ilyen életkorú gyermek mennyire szabad a döntéseiben és mennyire befolyásolja a többiek viselkedése, a rá nehezedő nyomás, a szeretetvágy, a divat, esetleg a részleges tájékozatlansága. Az új Btk ráadásul azzal indokolta a döntést, miszerint „a fiatalok szexuális érése, pszichoszexuális fejlettsége napjainkra jelentősen eltér” a néhány évtizeddel ezelőttitől. De vajon valóban ez lenne a helyzet? Nem feltétlenül. Sőt, a helyzet meglehetősen aggasztó, bár nem biztos, hogy a szigorú büntetésben a megoldás.

Feltöltő: Alexa07
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alexa07
@Nakimaga: Azt én is hülyeségnek tartom, hogy ha bemegy a szülő hagyja a bolt előtt a kisgyereket. Nem értem az egészet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
xwoman
@JAJMÁR: Azért a lányt, mert ő az idősebb. Ha büntethető lenne 14 év alattival a szexuális kapcsolat, egyszerűen lecsuknák az idősebb korút.
"A szülők és a nevelők felelőssége ez akár tetszik, akár nem. Fel kell készíteni a fiatalokat a felnőtt életre." Igen, ebben egyetértünk. Valahogy akkor is rossz érzéseket kelt bennem ez az egész. Talán amiatt, hogy így egyre természetesebbnek veszik majd ilyen fiatal korban is a szexet.
JAJMÁR
@xwoman: Értem, szóval szexuális kapcsolat követné az ivást. Erre írtam, hogy a legtöbb esetben ez ki sem derül.
Természetesnek veszik a fiatalok a szexet, már az általános iskolában is. Rengeteg információt kapnak, a szexualitás ömlik rájuk tv, internet, az idősebb társaik stb., egészen más környezetben nőnek fel, mint pl. az én időmben. Olyanok, mint a gyors érlelésű gyümölcs :)
Mégis nagyon kevesen kapnak őszinte válaszokat, mert kérdéseik vannak, érzelmileg pedig nagyon sérülékenyek-
Alexa07
@JAJMÁR: Éppen ezzel az ellentéttel kellene kezdeni valamit. Én nem ítélem el a pornót, felnőtt fejjel, érett szexualitással néha megnézhető egy-egy film (ha nem válunk függővé) de most komolyan, gondolj bele, hogy mihez vezethet egy 12 évesnél, ha elé kerül egy-egy extrém darab. Ami most bárhol hozzáférhető.
JAJMÁR
@Alexa07: Ez így igaz, de nem véletlenül kerül elé, a gyerek kíváncsi, és rákeres... Ez azért régen is így volt, csak nem volt adott a számítógép, de voltak újságok, könyvek stb. A tv-ből pedig sugárzik a szabadosság, ők csak utánozzák, példát követnek, tisztelet a kivételnek. Föl van adva a lecke.. :)
Alexa07
@JAJMÁR: Régen? :) Esetleg azt láthatta az ilyen képeken-videókon, hogy készül a gyerek. Most meg lassan azon kell elgondolkoznunk, mit nem láthat. :)
laszlobihari
Eddig minden fitymaSS törvény azért született, hogy a saját fajtájukat (azt a mocskot) előnybe hozzák (anyagilag) avagy kimentsék a sz@rból (törvénytelenséget követett el), ezek után jogos a kérdés melyik hülye gyerek csinált gyereket egy gyermekkorunak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.