Az új szabályozás szerint, ha egy 14-18 év közötti kiskorú fiatal létesít szexuális kapcsolatot egy 12-13 éves (12 évet betöltött, ám 14. életévét még el nem ért) gyermekkorúval, természetesen annak beleegyezésével, az a továbbiakban nem feltétlenül büntetendő. Tartok tőle, egyáltalán nem lesz az. Kérdés, hogy egy ilyen életkorú gyermek mennyire szabad a döntéseiben és mennyire befolyásolja a többiek viselkedése, a rá nehezedő nyomás, a szeretetvágy, a divat, esetleg a részleges tájékozatlansága. Az új Btk ráadásul azzal indokolta a döntést, miszerint „a fiatalok szexuális érése, pszichoszexuális fejlettsége napjainkra jelentősen eltér” a néhány évtizeddel ezelőttitől. De vajon valóban ez lenne a helyzet? Nem feltétlenül. Sőt, a helyzet meglehetősen aggasztó, bár nem biztos, hogy a szigorú büntetésben a megoldás.

Feltöltő: Alexa07
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alexa07
@Nakimaga: Azt én is hülyeségnek tartom, hogy ha bemegy a szülő hagyja a bolt előtt a kisgyereket. Nem értem az egészet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vakvillám
Egyes rétegeknél megugrik a szülésszám!.És ugyan mit tesznek a kiskoruak védelmében ?Pedofilia, magasfokon törvényesen!
Nakimaga
Ehhez képest kell a trafik törvényen is változtatni,azaz,csak dohányáruval ne lehessen kiszolgálni ,de be mehessen az anyjával,a barátjával rágóért,jégkrémért,egyéb forgalmazott nem dohánytermékért ,ha már okos honatyák termékösszevonást alkalmaztak !
Alexa07
Éppen ezért kellene inkább a felvilágosító programokba fektetni, ne ugorjon a születésszám. Egy 13 éves lány miből tartja el a gyerekét? Vagy az abortuszok száma is megugrik, vagy az elővigyázatos, felnőtt, dolgozó nők és férfiak, akik nem akartak ebbe a csapdába esni, fizethetnek több adót. Mi van, ha lassan az lesz a vége, hogy az emberiség két részre oszlik: olyanokra akik felkészülnek, dolgoznak, vigyáznak és olyanokra, akik felelőtlenül szexelnek. Aztán előbbiek majd eltarthatják utóbbiakat.
Alexa07
@Nakimaga: Azt én is hülyeségnek tartom, hogy ha bemegy a szülő hagyja a bolt előtt a kisgyereket. Nem értem az egészet.
xwoman
Megvan már.
Szóval két kiskorú esetén melyiket bünteted meg? Tegyük fel van egy 15 éves, vékony, szende szűz lány, akit leitat egy 13 éves és 11 hónapos belevaló rosszfiú. A lány 40 kiló a fiú 70. Aztán a lányt elviszik a börtönbe?
Alexa07
Egyiket sem, valami más megoldást kellene találni. Nagyon nehéz kérdés, éppen az ilyen példák miatt!
JAJMÁR
Nem a büntetés a visszatartó erő, legalábbis nem hiszem, hogy egy 17 éves fiú azért nem kezdett szexuális kapcsolatot egy 13 éves lánnyal, aki pedig erre hajlandóságot mutatott, mert félt a büntetéstől. Ugyan! A legtöbb esetben ki sem derült
A szülők és a nevelők felelőssége ez akár tetszik, akár nem. Fel kell készíteni a fiatalokat a felnőtt életre.
JAJMÁR
@xwoman: Nem értem a történetedet, miért viszik el a lányt a börtönbe? Mert ivott?
xwoman
@JAJMÁR: Azért a lányt, mert ő az idősebb. Ha büntethető lenne 14 év alattival a szexuális kapcsolat, egyszerűen lecsuknák az idősebb korút.
"A szülők és a nevelők felelőssége ez akár tetszik, akár nem. Fel kell készíteni a fiatalokat a felnőtt életre." Igen, ebben egyetértünk. Valahogy akkor is rossz érzéseket kelt bennem ez az egész. Talán amiatt, hogy így egyre természetesebbnek veszik majd ilyen fiatal korban is a szexet.
JAJMÁR
@xwoman: Értem, szóval szexuális kapcsolat követné az ivást. Erre írtam, hogy a legtöbb esetben ez ki sem derül.
Természetesnek veszik a fiatalok a szexet, már az általános iskolában is. Rengeteg információt kapnak, a szexualitás ömlik rájuk tv, internet, az idősebb társaik stb., egészen más környezetben nőnek fel, mint pl. az én időmben. Olyanok, mint a gyors érlelésű gyümölcs :)
Mégis nagyon kevesen kapnak őszinte válaszokat, mert kérdéseik vannak, érzelmileg pedig nagyon sérülékenyek-
Alexa07
@JAJMÁR: Éppen ezzel az ellentéttel kellene kezdeni valamit. Én nem ítélem el a pornót, felnőtt fejjel, érett szexualitással néha megnézhető egy-egy film (ha nem válunk függővé) de most komolyan, gondolj bele, hogy mihez vezethet egy 12 évesnél, ha elé kerül egy-egy extrém darab. Ami most bárhol hozzáférhető.
JAJMÁR
@Alexa07: Ez így igaz, de nem véletlenül kerül elé, a gyerek kíváncsi, és rákeres... Ez azért régen is így volt, csak nem volt adott a számítógép, de voltak újságok, könyvek stb. A tv-ből pedig sugárzik a szabadosság, ők csak utánozzák, példát követnek, tisztelet a kivételnek. Föl van adva a lecke.. :)
Alexa07
@JAJMÁR: Régen? :) Esetleg azt láthatta az ilyen képeken-videókon, hogy készül a gyerek. Most meg lassan azon kell elgondolkoznunk, mit nem láthat. :)
laszlobihari
Eddig minden fitymaSS törvény azért született, hogy a saját fajtájukat (azt a mocskot) előnybe hozzák (anyagilag) avagy kimentsék a sz@rból (törvénytelenséget követett el), ezek után jogos a kérdés melyik hülye gyerek csinált gyereket egy gyermekkorunak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.