Magyarország éveket és ezermilliárdokat veszített el Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányainak hibájából a fel nem használt európai uniós támogatások miatt - közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.

A közleményben az Együtt-PM hétfői nyilatkozatára reagáltak, amelyet a pártszövetség azután tett közzé, hogy Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár bejelentette: a kormány sürgős akciótervet dolgoz ki, és tárgyal meg szerdán a 2007-2013-as időszak forrásvesztésének megelőzésére, miután az unió a 15 magyar operatív programból 13-at egyelőre nem finanszíroz.

Lázár János augusztus 1-je óta kormánybiztosként látja el az uniós támogatások szétosztását és eredményes felhasználását irányító Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetését.

Az Együtt-PM szerint a miniszterelnök "a trafikmutyi szellemi atyjára és kivitelezőjére" bízta a Magyarországnak járó uniós forrásokat, ez pedig nem az ország, hanem "a rezsim pénzügyi érdekeit szolgálja".

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták: a "bukott baloldal" tehetetlensége miatt a Magyarországot megillető 26 milliárd euróból (7800 milliárd forint) mindössze 1,4 milliárd euró (420 milliárd forint) jutott el az országba, ezáltal eurómilliárdoktól estek el a magyar települések, a magyar emberek, a magyar vállalkozások. Bajnai Gordon kormányzása alatt az országot megillető fejlesztési források 76 százalékát "szabálytalanul, törvénytelenül, gyakran korrupciógyanúsan költötték el, és offshore lovagok kezére játszották át" - olvasható a Fidesz közleményében.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pacsni
lehet, hogy eu.milli.ròl esett el az orszàg,Gy-Bajnai kormàny alatt, de A Viktor kormànya alatt 3000 milliàrd nyugdij ment ki az ablakon ès nemtudni, hogy hova, majd ezt kell szàmonkèrni mikor viki megbukik! 2014-ben. feltètlen elkell szàmoltatni, hogy meglopott rengeteg embert.
Hellcat
Ne tereljetek szarháziak...a ti saratokkal számoljatok el.
manocska1
szeretném azt is tudni most mennyitől esik el az ország ebben az utolsó 3 és fél évben
Csodapók
@manocska1: @pacsni: @miazavalami: @Hellcat: propeller.hu/itthon/2759560-magyar-eu-tamogatasok-alltak-le#c911043

Bakker, hogy ez meg nem visszafelé mutogatás, hanem FRISS hír...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.