A Fidesz szerint a tartósan alacsony inflációnak köszönhetően a fizetések és a nyugdíjak őrzik vásárlóerejüket és a vállalkozások számára is kiszámíthatóbb az üzleti környezet. A Központi Statisztikai Hivatal kedden közölte, hogy a júniusi 1,9 százalékos éves árnövekedés után júliusban a fogyasztói árak 1,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, az előző hónaphoz képest átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek. A Fidesz erre adott reagálásában azt írta, negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint az idén, ebben már a kéményseprés, a szennyvízszippantás és a palackos gáz árának csökkentése, vagyis a júliusban hatályba lépett rezsicsökkentő lépések egyes elemi is éreztetik hatásukat. A KSH jelentésében kiemelte: továbbra is a háztartási energiaárak jelentős mérséklése miatt alacsony az infláció éves üteme. A tartós fogyasztási cikkek körében szintén árcsökkenés történt, míg a szeszes italok, dohányáruk, élelmiszerek és a szolgáltatások átlag felett drágultak egy év...

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
És ilyen magas adók sem voltak negyven éve!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@Yoda69: Arról nem is beszéltél, hogy a devizahitelesek bajba jutásáért is ő a felelős! A három év alatt annyit romlott a forint, hogy több mint a dupláját fizetik. Nekem 2010-ben 38e ft volt a havi részletem, jelenleg 86e. Akkor miről is beszél?
miazavalami
@marlin: Az én fizetésem se! Sose tudom mennyi kéne , mert sose elég...
Hogy is van ez?
Hellcat
Ezek hol a jó ku...a anyámba élnek már megint??? MIT ŐRZÖTT MEG? Vásárlóértéket? NYUGDÍJ SINCSEN MERT ELLOPTÁTOK...vadbarmok.
percsi
@craven: mert JOBBAN TELJESÍÍT felcsút, közgép, trafikmutyi és az érdekelt cégek!
dömdödöm
kamu ! ,a jövedelmek nem tartanak lépést az inflációval sem az áremelkedésekkel :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.