Szerdán újabb koraszülött gyermek halt meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A kisbaba halálával kilencre emelkedett a koraszülöttintenzív-osztályon múlt hétfő óta elhunyt gyerekek száma. A kórház közleménye szerint az egyik kritikus állapotban lévő csecsemő hunyt el, aki már hónapok óta intenzív kezelés alatt állt, és többszörös súlyos hasi műtéteken esett át.

Kiemelték: a gyermek a korábban meghalt koraszülöttekkel semmilyen közvetlen kapcsolatban nem volt. Ápolása során mindvégig izoláltan kezelték, külön ápolói személyzet figyelte, egyébként a gyermeksebészeti osztályon is hosszan kezelték.

"Születésétől kezdődően igen alacsony életeséllyel rendelkezett" - olvasható a kórház közleményében.

A kórház koraszülöttintenzív-osztályán a múlt héten történt nyolc haláleset ügyében hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház igazgatóját.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban elhunyt újszülöttek ügyét a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálja. Pap Károly országos rendőrfőkapitány utasítására foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár hétfő este Miskolcon kijelentette: a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt. Az államtitkár kedden arról is beszámolt, hogy a koraszülöttintenzív-osztályon lévő 34 gyermek közül két gyermek súlyos állapotban van.

Az államtitkár kedden azt is mondta, hogy az eddig elvégzett vizsgálatok nem találtak összefüggést a halálesetek között. Az esetleges fertőzések igazolása vagy kizárása még folyamatban van. Hozzátette: a kórházban múlt pénteken életbe lépett járványügyi intézkedések, azaz a betegek elkülönítése, a fertőtlenítés továbbra is érvényben vannak.

Szócska Miklós hangsúlyozta: egészen biztos, hogy a régiót, a térséget érintő megelőző intézkedéseket is magába foglaló következménye is lesz mindannak, amit a vizsgálat feltár.

A miskolci megyei kórházban történt koraszülött-halálesetek ügyében szélesebb körű szakmai felügyeleti vizsgálat is lesz, amely kiterjed a terhesgondozásra, az osztályok közötti együttműködésre, a szülészeti munkára, a koraszülöttintenzív-osztályon zajló munkára, a kórház eljárásrendjére és higiénés munkájára is - közölte.

Az államtitkár elmondta, hogy a kórház igazgatójának felmentése a transzparenciát, a pártatlan vizsgálat lefolytatását szolgálja.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerdán az MTI megkeresésére azt közölte, hogy az ország koraszülött intenzív centrumaiban folyamatos és biztonságos a betegellátás.

Egészségügyi ellátással összefüggő fertőzésre visszavezethető járványt, illetve a gyanúját ezen a héten egyik hazai koraszülött intenzív centrum sem jelentett. A koraszülött intenzív centrumokban a járványügyi helyzetben jelenleg nincs változás - tette hozzá az ÁNTSZ.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Brother Louie
@Dr plágium: @Másik: Nem tudom, hogy ti hol életek és honnan tájékozódtok.

@Dr plágium: " Ő kérte a felfüggesztését."

Egyrészt fingja sincs, hogy felfüggesztették, tehát nem saját maga kérte:

www.eszakhirnok.com/miskolc/31605-csiba-gabor-nem-hallotta-hogy-felfueggesztettek.html#axzz2c0izaDbN

"Csiba Gábor főigazgató-főorvost állásából felfüggesztették és a vizsgálat ideje alatt Nagy Gábor orvosigazgató veszi át a kórház irányítását."

Ezt Szócska államtitkár mondta, tehát nem magától kérte a felfüggesztését hanem a Minisztérium rendelte el.

"nagyon fejletlen apró babáknál előfordul," De nem 9 esetben egy hét alatt!

Miért tartott 7 napig amig az Orbán kormány által létrehozott GYEMSZI mint olyan - akinek az ilyen esetek megelőzése és korfában tartása lenne a feladata - Miniszterelnöki utasításra kell, hogy cselekedjen mert magától képtelen rá?

Az a szervezet amit már létrehozásakor feleslegesnek tartottak és indokolatlannak. Ráadásul egy valag pénzbe került és hasztalan.

???
Brother Louie
@Mákos Csiga: Ő kérte a felfüggesztését

@Dr plágium: Végre egy korrekt hozzászólás.

EZ AZTÁN VALÓBAN KORREKT HOZZÁSZÓLÁS.
A KORREKTSÉGHEZ MÉG KÉT MONDAT:

'Rendkívüli vizsgálatot rendelt el Orbán Viktor miniszterelnök is a történtek miatt, melynek idejére felfüggesztették hivatalából a kórház igazgatóját. Csiba Gábor a boon.hu-nak azt nyilatkozta, erről hivatalos értesítést nem kapott. Nagy Gábor igazgatóhelyettes a vizsgálat végéig nem kíván nyilatkozni.'
Dr plágium
@Brother Louie: Bocsi, mellé nyúltam, de itt van ". Csiba Gábor főigazgató-főorvos azt mondta, ő is kérte volna felfüggesztését a vizsgálat idejére. Ő korábban kizárta a fertőzés lehetőségét. "fn.hir24.hu/itthon/2013/08/13/nyolc-halott-csecsemo-nem-zarjak-be-a-koraszulott-osztalyt/
Tudod, most megint nekiesnek az egészségügynek, még akkor is ha senki nem tehet a sajnálatos eseményekről!
Dr plágium
@Brother Louie: Mielőtt ítélkezünk várjuk meg a vizsgálat eredményét.
Brother Louie
@Dr plágium: Egy szóval nem mondtam, hogy az egészségügy tehet róla.

Azt bátorkodtam felhozni, hogy minek hoztak létre egy olyan állami szervet aminek magától lenne a dolga ilyen haláleseteket kivizsgálni. De nem, a Miniszterelnöknek kell utasítani azt.

Augusztus 5-én történt az első haláleset, a felügyeleti szerv a "GYEMSZI" ahol van egy valag hivatalnok 9-én még nem is tudott semmiről.

Addig elhunyt még 5 gyermek.
Ez a bosszantó, hogy van egy valag hivatal ami csak van és ül a seggén.
Dr plágium
@Brother Louie: Pedig a kórház jelentette, ha igazak a nyilatkozatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.