Érdemes emlékezetünkbe idézni a föllendülő magyarországi munkásmozgalom egyik fő követelését, a nyolcórás napi munkaidő bevezetését. Ha összehasonlítjuk az akkori műszaki színvonalat a tudomány és technika mai fejlettségével, állíthatjuk, hogy ma a négyórás munkanap bevezetése sem lenne irreális. Ha megvalósulna, elvileg még egyszer annyi munkahely teremtődne mint amennyi van.

Feltöltő: wolk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SELIG
Nyugaton lehet, de nálunk a napi 12 is kevés.
wolk
Napjainkban a műszaki-tudományos fejlődés minden ember alapvető szükségleteinek kielégítését képes biztosítani.
lenhardtibolya
Ennyire ellustultunk, hogy már max. négy órát tudnánk naponta dolgozni?! Szerintem ez nagyon kripli állásfoglalás, aki képtelen legalább nyolc órát dolgozni, az nem érdemli meg a levegőt sem, amit beszív.
wolk
@SELIG: A munkanap továbbra is 8 óra lenne csak egy-egy munkavállaló dolgozna a munkahelyen 4 órát. Igy megduplázódna a munkahelyek száma.
wolk
@lenhardtibolya: Nem arról van szó, hogy csak négy órát tudnánk naponta dolgozni hanem, hogy mindenkinek kell munkahely.
SELIG
@wolk: Nem rossz ötlet. Munkahelyteremtés. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.