Új tantárgyakat vezetnek be szeptembertől az első, ötödik és kilencedik évfolyamon, felmenő rendszerben - írja az Eduline.hu.

A lap arról ír, hogy heti egy órában kötelező lesz a hittan vagy az erkölcstan, a mindennapos testnevelésórán pedig relaxálniuk kell majd a diákoknak.

Az elsősök 52 százaléka a hittant, 48 százaléka az erkölcstant választotta. Erkölcstant az ötödikesek 58, hittant pedig 42 százalékuk fog tanulni. Tanév közben nincs lehetőség váltani: a következő tanévre vonatkozó változtatási szándékot május 20-ig írásban kell majd jelezni az iskolaigazgatónak.

Egy korábbi erkölcstan órán kiderült, a diákok játékos formában tanulnak, a kerettantervnek megfelelően például a nő és a férfi különbségről. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit is fognak osztályozni, és mi lesz azzal, aki nem ért egyet a tankönyvben szereplő definícióval. Az egyik cél a vitakultúra kialakítása lenne, az órákat pedig játékokkal, drámapedagógiai módszerekkel, mesék és versek közös feldolgozásával tennék élvezhetővé.

Részletek az Eduline.hu oldalon >>>

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"Egy korábbi erkölcstan órán kiderült, a diákok játékos formában tanulnak, a kerettantervnek megfelelően például a nő és a férfi különbségről."

Tehát kedves gyerekek!
A mai erkölcstanóra lényege az lesz, hogy meg kell tanulnotok a becsületes, szerény és előzékeny életmód alapjait. Az erről szóló döntést olyan emberek hozták meg, akik vak komondorral verik el az asszonyt, dinnyekartelleznek, állami szinten uzsoráznak, adóforintokból építenek maguknak stadiont, félmilliós Louis Vutton táskában hordják a sz@ros pelenkát mert megtehetik, elherdálják a nyugdíjvagyont és bőszen komcsiznak, miközben ők voltak a múlt rendszer legnagyobb seggnyalói. Szóval lehet, hogy ez így furcsa a számotokra, de ez van.
Na, a férfi és a nő közti alapvető különbség tehát; a nő dolga az, hogy átessen a vak komondoron, szüljön minél többet (legalább ötöt, mert a vezírnek is annyi van), ne pofázzon feleslegesen, és ha országos szinten elb.sszák a nyugdíjvagyont a semmire, vállalja fel a nyugdíjvédelmi szenátor szerepét, hogy őrajta landoljon a méretes csulatömeg. A férfi dolga meg az, hogy szétossza az uniós közpénzeket a haverok közt. Kérdés?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SELIG
Hittan, erkölcstan? A papoktól és emberi roncs tanároktól? Sajnálom a gyerekeket.
Louanne
@A Tündik bündije: Az elvtársak tegezodni szoktak, nem magázódni. Szinte bizonyos, hogy abban a korban nem élt még. Én sajnos igen és nagyon is rühelltem.És azt is ha ismeretlenek letegeznek bárhol.
entero
@tigris5: Kívánom neked, hogy legyél pedagógus, és legyen a nyakadon egyszerre mondjuk 20 gyyerek, akiket a szülei semmire nem neveltek, és akkor majd megtudod, mit is jelent pedagógusnak lenni. A gyerekeket egyébként nem a pedagógusnak kell nevelni, hanem a szülőknek.
wolk
@Louanne: Igaz, hogy abszolut igazság nincs.Tehát kinek van akkor igaza most? Önnek? Miből jutott erre a megállapításra? Szerintem Önnek nincs igaza. Sajnálom.
ferii
@Louanne: Ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád a netikettet,tudhatnád,hogy a neten általános a tegezés...Mi a fenét keresel te itt?
A Tündik bündije
@Louanne: Nem bizony, gyerek voltam még, mire a szocialista rendszer "kifutott." A tegeződés pedig a net világában bevett szokás a felek közt, úgyhogy nem kell alakoskodni, inkább alkalmazkodj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.