Egykori párttársa szerint a kormányfő komolyan ki akarja vezetni az országot az EU-ból. Nem működik másképp, csak úgy, hogy szembeszállunk az önkénnyel - mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a takarékszövetkezetek átalakításáról. A Liberálisok elnöke szerint ez lesz a legnagyobb bankrablás Magyarország történetében, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a kormány így rengeteg pénzhez juthat hozzá. Szerinte a fő tanulság, hogy az emberek félnek és megijedtek, nem merik vállalni a véleményüket. A politikus szerint Orbán Viktor komolyan gondolja, hogy ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból esetleges újabb győzelme esetén, erre készíti fel már híveit is. Ezt Fodor már leírta a Tusványtól keletre című írásában is. A Liberálisok elnöke azt állította: Orbán Viktor három okból szabadulna az EU-tól: gyűlöli az unió általa liberálisnak nevezett alapelveit, irtózik hatalma mindennemű korlátozásától, és úgy gondolja, egy Európa-ellenes kampánnyal óriási cirkuszt adhat,...

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vidi500
@Tootsy: Egyen csodálkozom. Mi motivál abban, hogy a Föld Magyarországtól szinte legtávolabbi pontján letelepedve, ilyen mélységben nyomon kövesd a magyar eseményeket? Ennél jobban már csak akkor tudnád, ha a saját bőrödön érzenéd azt, ami itthon zajlik.
Aki tárgyilagosan képes itt szemlélni az eseményeket, az úgy látja Mo-ág jelenlegi helyzetét, és az elmúlt 25 évet, ahogyan leírtam. Aki csak saját magát látja, és nem lát túl az orránál, az azt mondja, húú de sz@r, még rosszabb mint az előző 4 év volt. Nem látja az okokat, nem látja az idáig vezető utat, a pénzügyi, gazdasági berendezkedést, és azt, hogy a jelenlegi helyzetből belátható időn belül nincs kijutási lehetőség. Jöhet bárki, bármilyen kormány, pozitív irányú érzékelhető javulás az ország egészét tekintve nem lesz! Azért nem lesz, mert a probléma gyökere, a helyzet megoldása nem a pillanatnyi kormányokon múlik. Tehát képmutatás az összes bajt a mindenkori regnálónak a nyakába varrni.
Újból adódik az előző kérdés: Melyik a jobb, besimulva birka módjára várva hogy a talajt is kihúzzák a lábunk alól, mint ahogy ez jórészt már meg is tették, vagy egyértelműen jelezni azt, na most már elég volt!
Tootsy
@vidi500:A kerdesedre valaszolva: azert erdekel MINDEN, ami otthon tortenik , mert az osszes baratom, aki valami miatt nem tudott idejeben elmenni otthonrol, (vagy mert nem tudott), es az egesz csaladom otthon el, tehat nekem EZERT nem mindegy. Az sem mindegy, hogy az egykori szomszedaimmal, egyszeru ismeroseimmel mi lett, es hogy hogy nyomorognak a munkanelkulisegtol a 6 evig nevelt lanyom a parjaval es a ket kisgyerekevel. Nem ezt lattak nalam, es igenis izelgeti az orromat a sorsuk, a boldogulasuk, hiszen meg fiatalok, csak 34 evesek.

Nemcsak a Propirol, hanem a barataim e-mailjebol is es levelekbol is ertesulok, es ha hiszed, ha nem, hiaba beszelek jol angolul, a magyarsagomat nem tudom megtagadni, es persze nem is akarom, mert engem bombaznak a kerdeseikkel itt, hogy mi folyik otthon, es nekem el kell mondanom az igazat, kulonben elvesztem a nehezen kialakitott jo velemenyt magamrol es az orszagunkrol. Hidd el, nem en vagyok ilyen egyedul, ezzel a tennyel minden magyarnak, aki kulfoldre megy, szembesulnie kell, akarva-akaratlan. Csak ezert. Es igen, a dolgok rosszrafordulasa nem harom eve kezdodott el igazan, hanem sokkal regebben, az utobbi 3 es fel ev csak ratett egy lapattal, felgyorsitotta es osszekavarta az esemenyeket,...Az is igaz, hogy az utanuk jovo kormanynak legalabb kellene 10 ev, mig kipucolja ezt az Augeiasz istallojat, ami a jelenlegi otthoni allapotokat jelenti...Juj, most viszont el kell mennem kb. 2 ora hosszara, mert birkaelles van folyamatban, es nekunk vannak birkaink, akikre sajna altalaban ejszaka jon ra a szules, es ilyenkor kint van a helyunk a birik kozt. (Nem sok, nehogy azt hidd, a jelenlegi szaporulattal egyutt osszesen kb. 80 biri,...:o))
vidi500
@Tootsy: Köszönöm a kérdésemre adott válaszodat. Ismerős a helyzet amit magadról írtál, mert nekem minden családtagom az USA-ban él, állampolgárok. Csak én vagyok itthon egyedül, aki itt élte le életét, ide köt múltam, és egész életem munkája. Nyilván sokszor és sokat vagyok kinn náluk, látom életüket, az ottani életet, normákat és mélységesen elszomorít az a hatalmas kontraszt, amit a két világ között látok. Az, hogy a magyar ember nincs is igazán tisztában azzal, mennyire át van verve, mennyire be van csapva, félre van vezetve. Az, hogy még az az elv sem érvényesül, különösen az utóbbi 10 évben, "ha a birkát nyírni akarjuk, akkor etetni is kell". Nyilván gyerekeim is megtartják magyarságukat, mint ahogyan rajtuk kívül még sok millió kinn élő magyar, de unokáim már más világba születnek.
vidi500
@Tootsy11:42: Tudom, Szálin asztalra csapásának hátterében jókora egoizmus húzódott meg, de a végeredmény szempontjából lényegtelen. :-)
Tootsy
@vidi500: Hidd el, Kedves, 46 eves koromban en sem orommel hagytam el az egesz eletem munkajat, bar en is csak az ismereteimet akartam boviteni, muveszeti studiokban akartam ellesni a megfelelo embertol a megfelelo fogasokat. (Tiffany-lampakeszites finomabb formaja, rogyasztott uvegtechnika kulfoldon - itthon mar ismertem ezt, csak kivancsi voltam az amerikai stilusra), es persze az angol nyelvtudas tokeletesitese...

Nem joszantambol mentem, mar 2000-ben sem ment egy iparmuvesznek/belsoepitesznek jol a szekere, mert akkor is partkozelinek kellett lenni, akkor kaptal jo melot. A politika viszont akkor is es most is messze esik (esne) az erdeklodesi koromtol, ha nem tolakodott volna be az en es a csaladom, barataim maganeletebe, ha nem akarnak szabalyozni meg a legy repulesi utjat is, nehogy talalkozzon a Solyommal... Nem felejtem el a magyarsagomat (ez semmikeppen sem levetheto tulajdonsag), csak sajnalom, hogy igy alakult. Rosszat nem akarok mondani a jelenlegi rendszerrol sem, mert amikor kerdest szegeznek nekem, akkor csak mely szegyent erzek, pedig nem nekem kene szegyellnem magam...:o((
vidi500
@Tootsy15,19: Na ez egy jó mondat volt:
"Rosszat nem akarok mondani a jelenlegi rendszerrol sem, mert amikor kerdest szegeznek nekem, akkor csak mely szegyent erzek, pedig nem nekem kene szegyellnem magam...:o(("

Erre a mondatra nagyon hosszan lehetne reagálni. Tegnapi szept.6-i 12:57 perces kommentedben (itteni idő szerint) ezt írtad: "Nemcsak a Propirol, hanem a barataim e-mailjebol is es levelekbol is ertesulok,"... Bocs ne haragudj, de ennél mélyebben kell, ha igazán tisztán akarsz látni!. Mo-ág több szempontból is kettészakadt ország. Az egyik oldal az, amit az általad említett "Propi" képvisel. Érdemes tájékozódni a másik oldalról is, mert mindkét oldal csak féligazságokat mond. A kettő középértékéből kell levonni valamit. Persze ez még mindig kevés. A dolgok mélyére, illetve a tisztánlátás érdekében Mo-on, mi miért történik, pl. amit írtál 11:42-kor: "O ki akar kerulni teljesen mindenfajta kontroll alol, ezert csinalja ezt az orult csapongast, ezert akar elszakadni a vigyazo szemektol..."
a közismert médiákból nem igazán lehet rájönni, ők mind kötve vannak, bármelyik oldalról is van szó.
Létezik értelmiségekből álló semleges, pártfüggetlen szakmai "tudós" társaság, akik nem párt alapon, és nem szövetkezve egymással, csupán hivatástudatból (esetleg) hazaszeretettől motiválva fejtik ki kutatómunkájuk, szakmai tapasztaltaik eredményét. Nekik minimális, vagy egyáltalán nem jut lehetőség a közmédiákban. Ilyeneket az interneten találsz meg. Ha nem sajnálod az időt, és sok órát áldozol előadásaikra, nagyságrendekkel mélyebb információkhoz jutsz, mint amik a közmédiákból eljutnak az emberekhez, bármelyik oldalról is legyen szó. Ha érdekel keress meg privátban, tudok mondani mikre keress rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.