Harkányi Endre Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész arról beszélt egy interjúban, hogy amikor a Vígszínház társulatának a tagja volt közelről látta Eszenyi Enikő színész-igazgató vezetői attitűdjét, ami akkor és most is elszomorítja.

Jó néhány éve eltelt, de még mindig fájó emlék... Harkányi Endre maga is a Vígszínház társulatának tagja volt, amikor Eszenyi Enikő igazgatta az intézményt. Ezért közvetlen közelről szemlélhette a színésznő vezetői attitűdjét, ami véleménye szerint hagyott maga után kívánnivalót, olyan rendszeresek voltak az abuzálások, megaláztatások, hogy egy idő után már maga sem tudott jó érzéssel a társulat tagja maradni – írta meg a Blikk.

„Akkor már nagyon rosszul éreztem magamat, amikor a Marton László meghalt, mert ezek az abuzálások...” – csuklott el a Harkányi Endre hangja a Klubrádiónak adott interjújában, aki egy konkrét példát is elmesélt arról, Eszenyi Enikő, hogyan is bánt a kollégákkal.

"Fájó emlék" – Kossuth-díjas színész tálalt ki Eszenyi Enikő kegyetlenségéről

Harkányi Endre balra  Fotó: Facebook/Harkányi Endre 

„A Szegedi Erika a hegyen élt, ott ápolta a kilencvenkét éves anyukáját. Amikor a Rómeó és Júliát játszották az Enikő azt mondta, hogy a ő lesz a Montague-né, ami egy egymondatos szerep és ezért kellett volna bejönnie. Az Erika mondta, hogy könyörgöm, ne tedd ezt, mert fent lakom a hegyen az anyukámmal és nincs ápolónő, mert senki nem akar oda felmenni, ne játszasd velem ezt az egyperces szerepet. Erre az Enikő annyit válaszolt, hogy akkor nem vagy a társulatom tagja. Hát ilyen volt, meg a Lengyel Tomi a nagypapája temetésére nem tudott elmenni, mert nem engedte el” – mondta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész.

Forrás: Blikk
Fotó: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
akkor miért fogta be a pofáját. miért nem lázadt? JA IGEN. mert egy jó csapatban játszott, kiváló trénerrel. vén hülye.
csak úgy....
@Sakk Matt: tehát mint kivülálló már kategorizálsz is ...
Mikó István - Breki blues : www.youtube.com/watch?v=8VYDSg9vvRY
Sakk Matt
@csak úgy...: te az elsö nejedröl is így? ;) magyarországon sokkal jobb senkinek lenni mint valakinek...,ha csak nem a lölö féltékeny második neje vagy!
izéke
Én többször is találkoztam Endre bácsival, a lakásánál is voltam. Nagyra becsülöm színészként és emberként is. Akik csak ennyit tudnak róla,amit a cikkben olvasnak és az alapján törnek pálcát felette, rosszul teszik.
Sakk Matt
@izéke: Én dolgoztam is körülötte. És az tény, amit a cikkben olvashatunk. Aki utólag hörög, hogy már akkor látta, az alja ember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.