Jelentős részben a Gyurcsány-Bajnai-korszak örökségének tulajdonítja a benzin és a gázolaj árát a Fidesz szóvivője. Zsigó Róbert pénteken közleményben reagált az MSZP-s Török Zsolt kijelentéseire, aki sajtótájékoztatón követelte az üzemanyagok árának, valamint az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.

A Fidesz szóvivője szerint "a baloldal nap mint nap lyukra fut, amikor olyan dolgokat próbál a Fidesz-kormány nyakába varrni, ahol előbb inkább a saját felelősségét kellene megvizsgálnia".

Emlékeztetett arra: a baloldal a kormányzása idején többször emelte a jövedéki adót, a Fidesz-kormány ezzel szemben folyamatosan figyelemmel kíséri az üzemanyagok árának változását - fűzte hozzá. A kabinet ennek jegyében vezette be a kereskedelmi gázolajárat, amelynek legfőbb célja az volt, hogy a gazdaságot és a lakosságot megkímélje a benzin-, illetve gázolajár-emelkedés továbbgyűrűzésétől - tudatta a szóvivő.

"Az áfacsökkentés ügyében tett ígéretek a bukott baloldaltól szintén teljesen hiteltelenek, hiszen jól ismerjük az ilyen jellegű javaslataikat: 2005-ben egyszer már törvényt fogadtak el az áfacsökkentésről, majd megválasztásuk után a korábbinál is magasabbra emelték az áfát" - bírált Zsigó Róbert, aki szerint a baloldal most sem tenne másképp. Maga Bajnai Gordon is kijelentette, hogy esze ágában sincs támogatni az áfacsökkentést - szögezte le a szóvivő.

Közölte: a baloldal hiteltelen ígérgetéseivel szemben a Fidesz-kormány érdemben segíti a magyar családok megélhetését, a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően több pénz marad az emberek zsebében és ősszel további családokat támogató intézkedésekről születik döntés.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Amikor 300 fölé csusszant a Gyurcsánybajnaimegyesi időben, hogy tépték a szájukat, hogy azonnal csökkentsék a jövedéki adót! Most meg ők tesznek rá egy lapáttal és még mindig visszafelé mutogatnak!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@deviance: hát nem csökkent 25ről 27re
excep
és biztos van olyan barom aki ezt el is hiszi
Gyuri Géderről
Nekem, meg a fidesz miatt drágább 30% - al a 10% - os rezsicsökkentés.
DR Eric CARTMEN
A jobban teljesítő ország:

Létminimum alatt élők: 4,6 millió fő
Mély szegénységben élők (átlagjövedelem fele alatt): 1,4 millió fő
Regisztrált munkanélküliek: 0,5 millió fő
Közmunkások: 0,3 millió fő
Minimálbérből élők: 0,3 millió fő (becsült)
Törlesztés-képtelenné vált devizahitelesek: 0,23 millió fő
Közüzemi számlabefizetésekkel tartósan tartozók: 0,3 millió fő
Éhező gyermekek: 40 ezer fő
Hajléktalanok: 30 ezer fő
Nemzeti átlagjövedelem: 144 ezer Ft (nettó)
A nemzeti átlagjövedelem alatt keresők: 65%
matoki
Ez még hülyébb mint a szőke ciklon kifli lopó,azt hittem már őnála nincs lejebb ,de van találtak,egy másikat.Itt a fideszbe az a szlogen minél butáb és taplóbb annál jobb.Jó oktatóik vannak 3 taplóvezér meg a két kis inas szígyártó meg a kocsis szép páros nem?
talán kiderűlt roluk valami ami a fidesznek és nekik cikis lenne,hogy mind kettőt így parkoló pályára tették pedig náluk taplób emder csak 3 van az országba orban,kosa,lezerjan,nade a nagyon taplo az a bajuszos házelnők az viszi a pálmat és a koronát orbánc fejére.
pedagógus
Megint egy újabb szóvivő? Aztán mást nem találtak mint egy cukrászt?Megáll az ész! Igaz itt nem az a lényeg, hogy érti-e amit mond, csak az, hogy minél elrugaszkodottabb legyen a valóságtól, s a mondatban szerepeljen Gyurcsány neve. Azt azért nem gondoltam,hogy cukrász létére-mint egy matematikai múveletet-le tudja vezetni a benzin árának emelését egészen az ex miniszterelnökig. Ennyi mellébeszéléssel visszamehetett volna a taxis blokádig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.