Az MTI tudósítójának jelentése szerint a kora délután kezdődött, a devizahitelezés “áldozatainak” emlékére szervezett demonstráció résztvevőinek száma estére mintegy százra apadt. A kilakoltatások leállítását, a devizahitelesek kártalanítását követelték a Koppány Csoport által szervezett tüntetés résztvevői péntek este a miniszterelnök budapesti otthonának közelében. Az MTI tudósítójának jelentése szerint a kora délután kezdődött, a devizahitelezés “áldozatainak” emlékére szervezett [...]

Forrás: stockportal.hu
Feltöltő: Kovács Barna
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KollárP
@Meine Ehre heisst Treue: Én ezzel nem értek egyet, mert ez tényleg igaz, de akkor nem volt válság még, mindenki annak hit amit mondtak. És hogy mennyire át lehet b...ni az embereket mondok egy példát, az utóbbi 1-2 évben mindenhol azt hallottam, ne pénzetek legyen, mert az nem értékálló, hanem vegyél aranyat. Hányan vettek úgy aranyat, hogy nem is jöttek rá, ha vissza akarják váltani, akkor egyből közel 20 % veszít. És ha ehhez hozzávesszük hogy az arany 1900 dolláról 1200 alá is beeset. Na az mekkora átcseszés, mégis sokan vettek. Ez a Média nagy átverő hadjárata, sokan beszo..ják. Mondjuk erre, hogy ők tehetnek róla miért nem olvasták el a kisbetüs részt, miért nem voltak jövőbe láttoak. Szerinte igen is a bankok hibáztak, nem is kicsit. Ha pl. válság kitörése után azt mondják az adósoknak ne frankhiteled legyen, hanem euró, mert akkor csak az euro -forint ingadozásnak vagy kitéve, és nem kapod rá még a frank -euró ingadozást is, mennyivel kevesebb lett volna a veszteség. Ezt a kisember nem tudja, de gazdasági szakembereknek illene tudni
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
@miazavalami: "Sokan nincsenek tisztában azzal , hogy az emberek akik hitelre szorultak miért ezt választották. Egyrészt azért mert a forint hitel sokkal drágább volt. Ha az akkori kormányok ide értve a fideszt ( ők vezették be a deviza hitelt) és az mszp is (Gyurcsány tisztában volt a veszélyekkel , de nem tett semmit.) felelősebben gondolkodnak akkor nem alakul ki a mai helyzet. A forint gyengülése , és a munkahelyek elvesztése mind mind az elbaltázott kormányzatok eredményei. Nem a devizások tehetnek a válságról!! Arról sem , hogy a magyar gazdaság nem tud talpra állni!"

Igen, így van. Most már én úgy gondolom, hogy állami beavatkozásra lett volna szükség (PSZÁF), hogy felnyissák az emberek szemét, legalább verbálisan mondják el az illetékesek, hogy milyen kockázatai vannak ennek hitelkonstrukciónak.
Azonban ez nem így történt, az emberek százezrei pedig szépen aláírták a szerződéseket. Utólag leginkább annyit lehet tenni, hogy menteni kell a menthetőt, amivel vélhetően csökken pénzügyi nyomás a hiteleseken.
Január
@Meine Ehre heisst Treue: Máshol is be akarták vezetni a deviza hitelt pl. az angoloknál csak nem sikerült, mert ott a média rögtön kikezdte, felvilágosították a lakosságot, hogy jobb ettől a hitelfajtától távol maradni. Nincs is sok angol deviza hitel.
Itt pedig a média is hallgatott, mint annyi más, aki szólhatott volna, és itt az eredménye.
Pl. a tisztelt kormányunk megkapták ők az MNB-től a figyelemfelhívó jelentéseket, csak a fülük botját sem mozgatták - gondolom a hozzá nem értés miatt.
Na, mára megtanulta mindenki mi is ez a hitel..., drága tandíj.
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: Úgy látom kipihented magad! :-)
Menteni a menthetőt igen. Csak eddig í módosabb hiteleseket mentették, Végtörlesztés, akik igazán szarban vannak azokat hagyják fuldokolni..:-(
Az sem lényegtelen , mi lesz azokkal akiknek a bankok fillérekért árverezték el a házaikat.
Meine Ehre heisst Treue
@miazavalami: Fogjuk rá...
Nem a végtörlesztésre gondoltam, az csak a gazdagabbjának segített. Korábban írtam, hogy a kamatot csökkenteni és/vagy a hitel egy részét el kellene engedni. Ez nem érintené a költségvetést, viszont érezhető segítség lenne a devizásoknak.
Ennek azonban a bankok nem örülnének, pláne most, amikor az állam is szívja a vérüket.
Nem egyszerű mindenki által elfogadható megoldást találni.
Ami a már elárverezett ingatlanokat illeti, nos ők vannak a legrosszabb helyzetben, mivel az ő esetükben vége a történetnek, legalábbis lakhatás vonalon. A fennmaradó hitel jelenti az érme másik oldalát...
Egyébként mire gondoltál? Hogy felül kellene vizsgálni a helyzetüket?
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: Persze! 10- 15 milliós házakat árvereztek el 5 - 6 millióért!
Meine Ehre heisst Treue
@miazavalami: Véleményem szerint ez már a veszett fejsze esete. Már azt is eredménynek kell elkönyvelni, ha a még felszínen vergődő, bajban lévő devizások egy része valahogyan, valamilyen módon megússza a végrehajtást (pl. az állam megvásárolja az ingatlant és bérlőként marad) vagy csökken a hitelállománya.
De a többségre keserű sors vár...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.