A szerződések 34. pontja szerint az államnak kártérítést kell fizetnie, ha a koncessziós szerződést úgy szünteti meg, hogy ez például nem a trafikos kihágásának következménye, vagy további trafikosokat enged a piacra (leszámítva azt az esetet, ha a lakosok számának növekedése miatt lesz erre szükség). A szerződés szerint az állami kártérítés akkor is jár majd, ha egy kormány a következő 20 évben úgy dönt, megszünteti a dohánykiskereskedelem koncessziókötelességét. A kitételek alapján a kormány igyekezett minél inkább megóvni a kiválasztott trafiknyerteseket a jövendő kormányoktól, amelyeknek komoly összeget kell áldozniuk a költségvetésből, ha változtatni akarnak a kialakult helyzeten. A koncessziós szerződés alapján, amikor a trafiknyertest hátrányosan érintő változások bekövetkeznek, az állam a 20 éves engedélyéből maradt minden egyes évre az éves koncessziós díjnak megfelelő kártérítést fizet ki egy összegben.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lovacka
A következő kormány meg majd jól eltörli.
Mobil123
Tehát bebiztosították magukat, a családot, a haverokat nehogy sz@rul jöjjenek ki cigiárulásból!! Hát akkor csak rabolják ki a trafikokat "bukósisakban" minél többen!!!
Meine Ehre heisst Treue
Nem eszik olyan forrón a kását. A fideszes trafikosok csak addig lehetnek nyugodtak, amíg a fidesz van kormányon. Ha eltűnnek ezt is meg lehet szüntetni, ha máshogy nem, akkor példát vesznek orbánról és a saját akarathoz hajlítják a valóságot.
Ugyan ezen elv mentén a 2/3-os törvények, valamint a fideszes káderek (káder jani, MNB-és kuszaszem, stb) megváltoztatása, eltakarítása is lehetségessé válik.

Ha eltűnik a fidesz és eltakarítják a párthű trafikosokat, akkor a csaló, rabló, aljas volt trafikosok vagy az őket segítő politikusok vagyonából kellene kártalanítani azokat az embereket, akiknek kára származott a trafikos bundából.
coyote3
Szóval nagyjából egyetértek "hűséges" hozzászólónkkal.. ha és amennyiben 2/3-dal nyer a mostani ellenzék, akár visszamenőleges / :)))) / törvénnyel is meg lehet szüntetni a fideSS-es bebetonozó törvényt. Azonban nekem inkább maga az eljárás csípi a szeme. Hogy ilyen mocsok mód szeretnék bebiztosítani a csókosokat. És ezután aztán elég nehéz megmagyarázni, hogy ez nem mutyi...
Meine Ehre heisst Treue
@coyote3: Olyat nem lehet csinálni, hogy a cimbik, barátok, rokonok kisajátítanak maguknak egy gazdasági szegmenst, tisztességesen dolgozó és adózó emberek kárára. Akik ebben részt vettek, azoknak vállalni kell a felelősséget.

Szerintem megvannak annak technikai lehetőségei, hogy 2/3 nélkül is 2010 előtti rendszer visszaállítást lehessen eszközölni, bizonyos területeken.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.