Megszületett a megállapodás: közös egyéni jelöltekkel és külön listával vág neki az MSZP és az Együtt 2014 a választásoknak. Közös miniszterelnökjelölt nem lesz, egy esetleges baloldali győzelem esetén az alakít kormányt, akinek a pártja több szavazót gyűjt. Mindezt sajtótájékoztatón jelentette be Mesterházy Attila és Bajnai Gordon. Megállapodás született arról is, hogy melyik párt hol indít jelöltet. Őket közös jelöltnek tekintik majd, a kampánynak pedig lesznek közös arculati elemei is. Az MSZP 75, Bajnaiék pedig 31 választókerületben indítanak jelöltet. Újságíróknak mindketten azt mondták: az egyénijelölt-állítás összehangolása és a két külön lista garantálja a lehető legtöbb ellenzéki szavazat begyűjtését. Mesterházy Attila hozzátette: az MSZP hamarosan tárgyalásokat kezd a többi demokratikus ellenzéki párttal - köztük Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával -, amelynek politikusai helyet kaphatnak a szocialisták listáján, vagy akár elindulhatnak az MSZP-nek jutó egyéni körzetek...

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
Tudta ezt mindenki eddig is, Gyurcsány lesz oszt kész!
Ezek meg csak tárgyalgassanak, míg el nem fogy a repi Tokaji.
szaboria1
@Csizmás Kond: Ez az ami nem igaz! Mert lesz még itt meglepetés
Csizmás Kond
@szaboria1: Mi nem igaz ?
Mesterházi ha ne akadékoskodjon esélye sem lett volna jelöltetni magát, így van, vagyis nyert egy olyan ügybe ahol eleve ki volt zárva .
szaboria1
@Csizmás Kond: Mesterházi labdába sem rúghat a tiszt újításkor sem biztos, hogy nyer a pártjában.
Csizmás Kond
@szaboria1: Ő a jelenlegi pártelnök és az őszi egyeztetésen ő lesz a pártja miniszterelnöki jelöltje.
szaboria1
@Csizmás Kond: Olvasd el a mai nyilatkozatot az MSZP.nél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.