Közmeghallgatáson tiltakozott szerdán este Szilvásvárad lakossága az ellen, hogy egy bélapátfalvai fogyatékosotthon lakói a településre költözzenek. Több órán keresztül vitatkoztak a Heol.hu tudósítása szerint Szilvásváradon szerdán este arról, jó ötlet-e, hogy a faluban négy házban lakóotthonokat alakítanak ki a most még Bélapátfalván élő negyven fogyatékos számára. A lakossági fórumra összegyűlt helyiek szerint nem, mert elriasztanák a turistákat, és az elutasítottság a negyven érkezőnek is ártana: jó szomszédság híján romlana az állapotuk. A fórum résztvevői a lap cikke szerint úgy vélték, hogy másfél év nem elég arra, hogy az eddig a társadalomból kirekesztett fogyatékosok integrálódni tudjanak a közösségbe.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

craven
Magyarország én így szeretlek! pfff... hánynom kell... :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Szilvásváradiak előbb jobban kellett volna tájékozódni. Példát lehetne venni egykét külföldi tapasztalatról ahol arra törekednek, hogy ne legyenek kitaszítottak az ilyen emberek. Nem kellene ehhez külföldre utazni csak egykét ismeretterjesztő csatornát megnézni.
Tekla
Idióta emberek ,ebben azt a lehetőséget is meg kellet volna látni ,hogy a fogyatékossággal élők vendégfogadása mekkora üzlet lehetne ,ha ezt meglovagolják. Egy település ahol szívesen várják a fogyatékkal élőket! Munka hely ,hiszen több ember kell az ellátásukhoz, karitatív szervezetek segítsége az akadály mentesítésekhez, pályázatok fogyatékosok program szervezéséhez! Barmok, a fogyatékosság nem fertőző ,sőt az öregedéssel együtt járó egyre több nyavalyához ,helyben kaptak volna támogatást . Egy település lehetett volna ,ahol jó öregnek is lenni.
mátmar
Idegen nem kell! Hajléktalan nem kell! Fogyatékos nem kell! Szegény ember nem kell! Ezek előbb utóbb létrehoznak olyan táborokat amiknek a kapujára az lesz írva, hogy "Arbeit maht frei" Az első, ugyan még felirat nélkül de már felépült Ócsán.
kukac50
A sok cigány mellé még fogyatékosok is ,az már sok.
mercis 26
soha többet be nem teszem a lábam szilvásváradra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.