Nem vár a román kormány az ország közigazgatási újrafelosztásával a jövő évre halasztott alkotmánymódosításig, hanem még idén ősszel megvalósítja a régióátszervezést. A román kormánykoalíciót alkotó szociáldemokrata és liberális alakulat helyi erős emberei érdekeit kielégítendő a jelenleg hat megyét magába foglaló központi fejlesztési régió két legnagyobb városát, Brassót és Nagyszebent különválasztanák, s két kisebb fejlesztési régióba sorolnák. Ennek megfelelően a 82 százalékos arányban magyarok lakta Hargita, Maros (a magyarok számaránya 40 százalék) és Kovászna megye (74 százalék) a dél-erdélyi Brassó megyével alkotna egy régiót, ahol 7,2 százalékos arányban élnek magyarok. Ezáltal a létrehozandó közigazgatási egységben negyven százalékos lenne a magyarok aránya.

Forrás: kitekinto.hu
Feltöltő: Green Bloke
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodapók
@Green Bloke: Orbántól tanulták a módszert!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SwordFish
@Csodapók: A románok nem "berágtak", hanem erre az alkalomra vártak. :-)
Csodapók
@SwordFish: Akkor meg nem kellett volna megadni nekik az esélyt...
SwordFish
@Green Bloke: "a magyar kormány tétlenűl nézi a románok pofátlanságát"

Ha ez tényleg megtörténne, jövőre választást nyer a Jobbik Magyarországon! :-)
pacsni
lehet, hogy viki nem cigàny, de miòta o uralkodik àllandòan errol a màsik cigànyokròl irnak a magyar web oldalon. Màs nèppek nemlèteznek a foldon? csak ezek a cigànyok?
craven
Vezír! ennyit rólad !már megint kiderült hogy egy senki vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.