Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerint "a magyar politikai közélet ma kimondottan egy versenyhátránya az országnak". Azt is mondta, az lenne méltányos, ha nemcsak a devizahitelesekkel, hanem a forinthitelesekkel is foglalkoznának, azokkal, akik valóban rászorultak, és saját hibáján kívül kerültek olyan élethelyzetbe, hogy nem tudják a létfenntartásukat fedezni.

A bankvezér hétfőn este, az ATV Egyenes beszéd című műsorában hangsúlyozta: a devizahitelek körüli hisztéria rendkívül káros, árt a gazdaságnak, a politikai közéletnek, annak is aki szervezi, és egyértelműen a bankrendszernek is.

Úgy vélekedett, a populizmus olyan szintet ért el a bankügyekben, aminek a káros hatása ma már nyilvánvaló. "A magyar politikai közélet ma kimondottan egy versenyhátránya az országnak" - jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy a takarékszövetkezetek államosításának hátterében az a szándék állt-e, hogy az uniós támogatásokat az agráriumba a takarékszövetkezeteken keresztül folyósítsák, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója úgy válaszolt: lehet, hogy erről szólt, de a törvény szerint a Takarékbankot hamarosan értékesítik, és szavai szerint a megvásárlására mindenképpen pályázni fognak.

Közölte azt is: a héten megtette a büntető feljelentést Lázár János ellen, polgári pert is indít heteken belül. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy sajtótájékoztatón egyebek mellett az "ország első számú uzsorásának" nevezte a bankvezért.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A bankárok ma véres posztó az egész világon, de Csányi
amit elmondott - többek között a címre is utalok - nagy igazságokat
mondott ki a rossz kormányzati politikáról !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@Mangu: Nem az én, a te vagyonunkról, hanem a saját vagyonukról beszéltem.
Ez a mi vagyonunk alatt azt a népvagyont érted, amit '89-ben privatizáltak?
Ne sírdogálj annál rosszabb, mert az sem volt a miénk. S ha hiszed, ha nem, azelőtt is az övék volt, csak nem volt nevesítve.
kukac50
A kormánynak köszönhetjük a versenyhátrányt! Minden pénzt elvesz, nem marad fejlesztésre. Csányi meg helyezkedik,most a hús ipart célozta meg, a hitelezés már nem sokat hoz a konyhára,mert kevesen vesznek fel hitelt,de a marhahús még kelendő főleg ha az áfáját csökkentik. Csányi nevel állatot és a saját vágóhídján dolgoztassa fel,majd hozza a hasznot. A vagyonát nem teszik a feje alá,Neki már pihenni kellene,lenne miből,ameddig még megteheti, mert nem fiatal már.
Dr.luigilongo60
Nocsak,Csányi kartársnál eloszlott a narancsköd,miháncs az ő zsebébe kezdett túrkálni a vajda.
Előtte nem volt íly kritikus a qrmánnyal szemben.
tivoli
@Dr.luigilongo60: Az üzlet az üzlet, a haverság meg egészen más.
Mangu
@tivoli: Te okostojás, miből lett a vagyonuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.