A Jobbik szerint több okból is "roppant aggályosak" Csányi Sándornak, az OTP elnök-vezérigazgatójának az agráriumba tervezett beruházásai - nyilatkozta Magyar Zoltán.

A párt országgyűlési képviselője emlékeztetett rá: sajtóhírek szerint Csányi Sándor 50-60 milliárd forintos beruházást tervez az agráriumban, ennek részeként Mohácson hozna létre 10 milliárd forintból húsfeldolgozó üzemet. Magyar Zoltán szerint ugyanakkor a húsipar helyzete nagyon kedvezőtlen. Úgy fogalmazott: "vannak olyan információk, melyek szerint Csányi Sándornak köze lehet a többi húsüzem tragikus helyzetéhez, mert nem szívesen látna konkurenciát."

Éppen azért a Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a húsipar privatizációjának, illetve a jelenlegi helyzet kialakulásának kivizsgálására.

Magyar Zoltán szerint az is felháborító, hogy Csányi Sándor "birodalmának" 27 ezer hektár, nagyrészt állami föld is a része. A Jobbik azt szeretné, ha a kormány azonnal földosztást kezdeményezne ezekből a területekből, és azokat szociálisan rászoruló családoknak juttatná.

123 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Valami egészen más kellene, mert igen csak népszerű dolog a földosztás, csak ... csak éppen ki tudná rentábilisan hasznosítani a földet, mert azzal nem sokat érünk, hogy hip-hop szétosztják a földet csak éppen nincs semmi eszköz, ami lehetővé tenné a föld művelését, hasznosítását. Hisz ahhoz nem kicsi szakértelem, és sok-sok pénz kell, mert előbb be kell fektetni akár vetőmagba, gyümölcsfába ami évekig még nem terem, és növényvédőszerbe, mert ma enélkül már nem is lehet semmit termelni, nem beszélve a gépi eszközökről.
Vagy úgy gondolják, hogy vissza a középkorba mikor egy girhes ló húzta az ekét. Igy nem lehet a mai világban megélni.

A magyar húsipar is amiatt dölt be, hogy az alapanyagot megbízhatalan minőségben és drágán - pl magas zsírtartalmú kistermelői sertés vágással biztosították, hiszen Torgyán szétverte a tsz-eket, ahol már minőséget kezdtek el termelni. A világnak a hús sertés kell és nem a zsír sertés.
A dánok és a hollandok nagyüzemileg állítják elő a vágósertést abban a minőségben, amit a piac igényel.
Talán lehetne őket - dánokat, hollandokat - utánozni, hogy ne mindig csak visszafelé haladjunk már, hanem előre is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programja ( 2007 - 2013 )
I. Intézkedéscsoport: A mezőgazdaság és erdészeti ágazat versenyképességének növelése. Saját kiemelés: bioetanol, energianövények, biogáz - ez a lényeg, de elenyésző eredménnyel
II. Intézkedéscsoport: A környezet és a vidék fejlesztése. Ismét a saját sommázás: Natura 2000, azaz, mérsékelni kell a mezőgazdasági környezetterhelést, Számos őshonos háziállat tartása gazdasági megfontolásból nem érdeke a gazdálkodóknak, a kevésbé értékes földterületeket erdősítsük.
III. Intézkedéscsoport: A vidéki térségekben élő emberek megélhetési lehetőségeinek és életminőségének javítása. Erről a legkönnyebb varázsszavakat összehozni. Falusi és agroturizmus ami a teljes visszavonulás végén jár, helyi vidékfejlesztési közösségek, amiket a helyi vidékfejlesztési irodák segítenek. No ez végképpen zátonyra futott.
A IV. Intézkedéscsoport a Leader szervezetről szól, amit úgy átpolitizáltak, hogy csak itt - ott tudott egy két HACS. kihasználni és néhány milliót kiszakítani.
Összességében a 7 éves programról lehet beszélgetni , de az elvárt eredmények nem értékelhetőek. A Csányi féle Csípőtelek nem kis teljesítmény, de összevontak négy már működő tehenészetet, elküldtek 140 dolgozót, majd felvettek 65 dolgozót, felvéve a hozzá kapcsolt támogatást, mindezt közpénzből. Lehet, megvalósítják a Csányi féle mega vágóhidat, évi egy millió sertés feldolgozására. Örvendetes, de ehhez itthon a sertés tenyésztés helyzetét is tisztázni kell. Meg sok minden mást is itt vidéken. Mindenekelőtt új családi gazdaságokat létrehozni, új oktatási - képzési rendszert ehhez megvalósítani, új nemzetgazdasági programokat kidolgozni hagyni a vidéknek, új hazai élelmiszer feldolgozási ipart létrehozni, új piaci viszonyokat teremteni, és még sok újat alkotni.
moiszikf
@varirmag: @bencemacska: @világlátó: @gabrella: Ma reggel kezdtem feltörni egy kb. 8 x 15 m-es területet,konyhakertnek. Két ásónyom mélyen,barázdába trágyázva. Nem könnyű. A kakiért és a fuvarért NEM FIZETTEM,majd megyek oda is ásni+fát hasogatni. Körülöttem 6 szomszédos házban,10-en laknak,csupa idős ember,fiatal egy se. A trágyaszag - ami a jövő évi kenyér illata - a kerítéshez csalt minden szomszédot. Már adtak egy jobb ásót,csákányt,talicskát lapátot,gereblyét,két kapát, egy kis limonádét és kb. egymillió tanácsot,INGYEN. Nem is kellett kérnem. A tejért és a tojásért sem adok pénzt,mert 8 db,félig kiszáradt,elhanyagolt 40 éves gyümölcsfán lett annyi gyümölcs,hogy egész télen tudok befőttel és pálinkával "fizetni". ha összejön,jövőre már bevehetem a cserealapba a zöldségeket is,télen pedig a savanyúságot. Üres befőttes üveget meg adnak a panellakók ingyen is,csak vigyem el.
Hát ezért nem értem én azt,amikor egyesek arról beszélnek,hogy a kertműveléshez leginkább pénz kell. Na megyek ásni...
varirmag
@moiszikf: Elismerésem !!!

Hát nem könnyű az biztos !!! De van jó oldala is, Neked sem lesz szükséged konditeremre :))) (bocs ! mi ezzel vigasztaljuk magunkat az őszi kert ásás idején ! )
Bár nehéz munka,de sokkal értelmesebb dolog mint a TV előtt ücsörögni és sóhajtozni hogy milyes sz...az élet !
bencemacska
@moiszikf: Minapi hozzászólásodból azt gondolom fiatal vagy. Örülök neki, hogy akad még ilyen fiatal is. Azért segítenek a szomszédok is mert jól esik látni, hogy akad ilyen " fehér holló". Gratula!
Ps.:
A cefrének valót még a párom is gyűjti (84 évesen), befőttünk is elég lesz tavaszig. (Tavalyi is van!)
varirmag
@bencemacska: Látom Te is örömmel olvastad moiszikf sorait . :-))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.