A 15 futó uniós programunkból 10-et kifogásolt az unió a mérnökökprobléma (lásd lejjebb) miatt , ezek 5 százalékára, összesen hozzávetőleg 230-250 millió euróra (69-75 milliárd forintra) bírságol meg minket az unió a pályázati rendszerünk szabálytalanságára hivatkozva. Ezt Lázár János és Johannes Hahn uniós biztos közösen jelentették be ma Brüsszelben. Korábban annyit lehetett tudni, hogy 25-125 milliárd forint körüli bírságra számított a magyar kormány, amit 5-25 százalék közti büntetésre becsültek, ezért összességében egy Magyarország számára kedvező forgatókönyv valósult meg, még ha az összeg több is az előzetesen várt legalacsonyabbnál. Hahn azt is elmondta, hogy napokon belül újraindulhat mind a 10 kifogásolt operatív program (Közop, Keop, Tiop és a 7 regionális operatív program), és hogy az ilyen típusú szankció nem egy különleges akció, hiszen mintegy száz operatív programot függesztettek fel szerte az EU-ban és szinte minden tagország érintett volt hasonlóban. Lázár János...

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
" ezért összességében egy Magyarország számára kedvező forgatókönyv valósult meg"
Nekem ez annyira nem tűnik kedvezőnek. ha én valamit elcseszek a cégben bizony keményen a zsebembe kell nyúlnom. Vajon ez a sok észlény, aki felügyeli az uniós projekteket is így tesz? És még valami. Bravó Jancsi vitéz, keményen orrba verted a kizsákmányolókat.:)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@pbalage: Ezeknél a faszkalap fitymaszos idiótáknál a kudarc is siker,legalábbis szerintük.
human
@pbalage: Hát igen. Ott olyat lehet olvasni, hogy azért visszafizettük az IMF hitelt. Valójában pedig drágábbra cseréltük. Ezt tisztán látni nem bal- vagy jobboldaliság kérdése, hanem 8 elemi kérdése.
human
Lázár János beígérte, hogy 2007-ig visszamenőleg ellenőrzik az EU pénzek felhasználását. Itt most fogadni merek, hogy semmit nem fognak ellenőrizni. Sok fidesz közeli vállalkozó és politikus feje hullna a porba, ha az EU pénzek elköltését kivizsgálnák.
verőce21
Majd meglátjátok, jobbra fordulnak a dolgok…(vagy balra) :)
nyanya001
és Lázár most majd azon lesz, hogy ez ne így legyen a jövőben. Elmondta még újra, hogy a következő ciklusban arra fogunk törekedni, hogy az uniós pénzek 60 százalékát a vállalkozásfejlesztésre fordítsuk.

Ezért aztán több tízezer vállalkozás be is adta a kulcsot
nem munkahelyek teremtődtek, hanem munkahelyek szűntek meg,
mert a haverok, csókosok kapták a jó zsíros megbízásokat !

Ez ám a szakértői kormányzás ! Fociális kormány !
spu00
@pbalage: Ha megnézte volna, hogy miért tette ezt az EU, akkor nem írna ilyen butaságot.A programok indulásakor, 2006-ban szereplő feltételek miatt történt az elvonás, s ez folytatása a Malév, húsipari vállalatok stb . történéseivel. Gondolom, tudja, hogy ki verte akkor a nagydobot, ha nem nézzen már utána.Továbbá nem ártana utána nézni a 2004-2010 közötti EU pénzek történésének programok és szereplők szempontjából. Mit gondol, miért ellenőrzik a 2007 től történteket ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.