A teljes összeomlás széléről fordult vissza a falu. A település cigány lakói ma már nem segélyekre várnak, hanem ők segítenek másokon - írja a hir24.hu.

A cigány többségű falu szintén cigány polgármestere a helyieket elvitte a pécsi börtönbe, remélve, hogy a megtapasztalt körülmények visszatartják őket a bűnözéstől. Aztán bezáratta a kocsmát, és leszereltette a közintézmények ajtajairól, ablakairól a rácsokat.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Sok múlik azon, hogy megtalálja-e egy közösség a megfelelő vezetőt :) Cserdinek pontosan erre az emberre van szüksége, aki becsületes, jó pedagógus, intelligens ember, és igen, cigány :) Példát mutat, hogyan kell integrálni a roma közösséget, mert nem akarja lerombolni a kultúrájukat, viszont lépésről lépésre szocializálja őket. Nem könnyű, de nem lehetetlen.. és nincs is más lehetőségünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@sakasaka: Nem velem történt meg amit fentebb leírtam, valamit félreolvastál.

De amúgy töretlen optimista vagy! Ha megütik a jobb orcádat, tartsd oda a másikat is! :)
Törölt felhasználó
@MR.Dagadék: Lehet így van, de aki ennél többet lop(felcsuti polg 800milla és minimálbéren dolgoztat) az országban az sem akar segíteni a faluján, hanem thaiföldön nyaral. Tudod ilyenkor látszik igazán, hogy a sz@r se elég büdös...
JAJMÁR
@verőce21: 16:31 Ez igaz, bölcs Salamon :)
sakasaka
@verőce21: Valóban optimista vagyok. De azért nem tartom oda az orcámat. Ne gondold, hogy velem nem történtek csalódások, bántások. De gyakorlom a megbocsátást, még akkor is, ha nem kérnek bocsánatot. Ebben önzés van, nekem érdekem a megbocsátás, így tudom megőrizni magamat a megkeseredéstől.
Lehet, hogy valamit elértettem, bocsi.
Egyébként jók ezek a kis viták, sokat épül belőle az ember.
Kellemes hét végét kívánok néked.
deviance
itt a tökéletes példa, hogy ha jó vezetőt ültetünk a megfelelő helyre, mi mindent képes véghezvinni... további sok sikert neki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.