Elfogadta a parlament hétfőn az alaptörvény ötödik módosítását, amely a Magyar Nemzeti Bankot bízza meg a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletével, és törli a bírósági ügyáthelyezések lehetőségét.

Az ötödik alkotmánymódosítás részeként hétfőn elfogadott változtatás alapján az Országos Bírósági Hivatal elnökének a jövőben nem lesz módja arra, hogy bizonyos ügyek tárgyalására az általános illetékességűtől eltérő, azonos hatáskörű bíróságot jelöljön ki.

A Ház a bíróságokról szóló, valamint a büntetőeljárási törvényből és a polgári perrendtartásból már júniusban törölte ezt a lehetőséget. A kormány már akkor jelezte: az Európai Bizottság észrevételei nyomán az alkotmányból is kiveszik az ügyáthelyezés lehetőségét.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mátmar
Ez miért hír? Nem értem. Az ámokfutók nincsenek kontroll alatt. Azt csinálnak amit Kedves Vezetőjük csak akar! Ha akarják még vagy tízszer módosíthatják! A gránitból is lehet lefaragni állandóan. Igaz, hogy a végére nem marad belőle semmi, csak kőpor.
Darthon1
Kislibafos keménységű Alaptörvény.(Tákolmány) :-)))))
Hellcat
5. tákolmánymódosítás...hát ez nagyon szánalmas...nem is merik alkotmánynak nevezni csak alaptörvénynek mert ők is tudják mekkora rakás szar az egész.
puki
Ez egyszerűen kabaré, közröhej tárgya az ország, rajtunk nevet fél Európa. Én elbújnék szégyenemben.
bakegya
A stadiontágítóprogram kell mint egy falat kenyér!
Alszunk mi még Párizsban,Rómában,de Londonban mindenképpen a híd alatt!
bakegya
@Hellcat: ők csinálták.Újrahasznosítják.A saját luktyaikat tömködik be,legitime...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.