Mobilozhatnak és skype-olhatnak is a rabok egy új tervezet szerint. A javaslat a társadalomba visszailleszkedést kívánja szolgálni. Házi őrizetben töltheti ki büntetése utolsó hat hónapját a rabok egy része 2014 végétől Magyarországon – ha az Országgyűlés megszavazza az új börtönkódex tervezetét. A reintegrációs őrizetnek elkeresztelt kedvezményt a fegyintézetek mellett már ma is működő büntetés-végrehajtási (bv) bírók csak az első alkalommal, s legfeljebb 5 évi szabadságvesztésre ítélt személyek számára adhatnák meg, a „kezdő” gyilkosok tehát többnyire ki lesznek zárva belőle. A bv-s házi őrizet rugalmas fogva tartást jelentene: a bíró által kijelölt lakást a „bevarrt” személy munkavégzés vagy gyógykezelés esetén ugyanis meghatározott időre elhagyhatná. A Magyar Helsinki Bizottság szerint már nagyon időszerű volt az egységes börtönkódex kidolgozása, hogy a foglyok alapvető jogait például ne miniszteri rendeletek szabályozzák. A most társadalmi vitára bocsátott előterjesztés...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"Nem világos például, mondják a jogvédők, milyen gyakran tisztálkodhatnak meleg fürdőben ezentúl a rabok"...habfürdő nem kéne?... már amelyik fürdik egyáltalán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.