A Bács-Kiskun megyei területi választási bizottság szerdán másodfokon helybenhagyta a bajai választási bizottság korábbi döntéseit, vagyis elutasította a voksolás végeredményét megkérdőjelező beadványokhoz kapcsolódó fellebbezéseket.

Ezt Papp Zoltán bajai jegyző közölte szerdán az MTI Hírcentrummal. A jegyző megjegyezte, hogy a másodfokú döntéssel szemben a Kecskeméti Törvényszéken lehet bírósági felülvizsgálatot kérni pénteken 16 óráig.

A település jegyzője az elutasított fellebbezésekről nem mondott részleteket.

Az MSZP és az Együtt-PM kedden azt követően nyújtott be fellebbezést a bajai voksolás ügyében, hogy a helyi választási bizottság elutasította azt a panaszt, amelyet választási csalás gyanúja miatt tettek a bajai ötös számú szavazókörben történtek miatt. Az ellenzéki pártok egy, az interneten látható felvételre is hivatkozva nyújtották be panaszukat. Szerintük a felvételen egy férfi "kifejezetten elismeri, hogy szervezetten szállít szavazókat a szavazókörbe".

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője hétfőn arról számolt be, hogy míg a baloldal két beadvánnyal fordult a helyi választási bizottsághoz a bajai választás után, addig a kormánypárt három bejelentést is tett: kettőt kampánycsendsértés, egyet pedig a választók törvénytelen utaztatása miatt, amit felvételekkel tudnak bizonyítani.

Baján vasárnap tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en szavaztak. Második helyen Teket Melinda, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje végzett, 406 szavazattal. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

craven
mutyi.mutyi.mutyi.mutyi hátán mutyi.a mutyit megmutyizva is mutyiztok ti mutyisok.na majd én megmutyizom !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Végre megtudtuk, hogy csak lelkes cigányokról volt szó, akik önzetlenül szállították akár 10-50 fordulóval is cigány rokonaikat, ismerőseiket, közmunkás társukat a választásra.
mátmar
Én olyan hülye vagyok, hogy meg sem lepődtem!
RÁKOS
@human: szerintem is csak a rokonok lehettek az Orbán családnál ..ezzek ilyenkor ősszetartanak amugy meg lesem szarják egymást a védet nemzet (roma )
RÁKOS
@Hellcat: tudjuk mert akármenyien megyünk el akkor is a fidesz kérharmad fog nyerni
RÁKOS
van ám...majd figyeld meg 2014-ben ...még ennél is lejjebb megy a fidesz népe...lesz itt olyan választási mutyi tutyi putyi hogy a fal adja a másikat !
Hellcat
@RÁKOS: úgy érted a fidesz kétharmad(???) fog csalni nem? Utaztatással meg levélben szavazással. Meg milyen kétharmadról?...34% ment el szavazni abból is 467 szavazatot sikerült összekocsikáztatni csalással...ez a szavazásra jogosultak 15 százaléka! Az ellenzéki jelöltre pedig 14% szavazott...ez szerintem nagyon necces! nehogy aztán pofára essen a fidesz a sok mutyizás közepette :) Adná az ég hogy belebuknának, bár úgy is rommá fogják csalni a választást mint most itt :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.