Zuglóban a közbeszerzések tekintetében a polgármesternél volt és van a döntési hatáskör - írta Ferdinandy István, Zugló alpolgármestere (Fidesz-KDNP) szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményében. A politikus visszautasította Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester azon "sugalmazását", miszerint Zuglóból, illetve a pozíciójából fakadóan bármilyen hasznot húzott volna az elmúlt években.

Mint kifejtette: az eltelt időszakban sem utalványozási jogköre nem volt, sem pénzügyekkel, sem a beszerzésekkel nem foglalkozott. Ez év februárjáig az oktatási, szociális és ifjúsági területek tartoztak hozzá.

"Nem felel meg az igazságnak, hogy a napvilágot látott hangfelvétel egy előre leegyeztetett beszélgetés lett volna" - hangsúlyozta Ferdinandy István.

Az internetre kedd este került fel egy hangfelvétel, amelyen sajtóhírek szerint Ferdinandy István, a kerület fideszes alpolgármestere beszélget egy építési vállalkozóval arról, hogy utóbbi százmilliós kenőpénzeket fizetett. A vállalkozó beszámol arról, hogy 20 százalékot kellett letennie az üzletért, "hordani kellett" a pénzt, amely végül 100 milliós összeggé dagadt.

Ferdinandy István szerint a hangfelvételen elhangzottakat épp Papcsák Ferenc támasztotta alá azzal, hogy "saját állítása szerint" büntetőfeljelentést tett a Zuglói Vagyonkezelőnél történt "furcsaságok" miatt.

A feljelentéssel érintett időszakban Papcsák Ferenc bizalmasa volt a társaság vezérigazgatója - jegyezte meg az alpolgármester, aki biztos abban, hogy a feljelentések érintették a vállalkozótól birtokába jutott információkat is, hisz a vállalkozó állítása szerint a polgármestert jóval előtte tájékoztatta a vagyonkezelőnél tapasztalható visszaélésekről.

Ferdinandy István közleményében arra is kitért: nincs információja arról, hogy bármilyen vizsgálat folyna ellene.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiskutyauto
Többször is megbukott már mióta bitorolja jogtalanul pozícióit ez a nyomorult parazita pondró, de mindig megússza, mert kimenti a cigányhitler apuci és a FizeSS söpredék minden egyes maffiózó tagját keményen védelmezi... Csal egy egész ország és nemzet elleni bűnszövetségben védik egymás bűnöző seggét. Szóval hazaáruló mind egytől-egyig.. hajrá Orbánfasisztán hajrá Abszurdisztán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.