A rezsicsökkentés melletti kiállást is deklaráló politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidesz kongresszusa szombaton: dokumentumban rögzítették, hogy a baloldal sem hozhatja vissza a rezsidémont. Extraprofit és bukott baloldal vagy rezsiharc és betonozás – ez a jövő évi választások tétje a Fidesz szerint.

A nyilatkozatot Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, Csepel polgármestere ismertette. Eszerint megvédik Magyarország gazdasági függetlenségét, a magyar családok biztonságát, és nem engednek semmilyen külső vagy belső nyomásnak.

Rögzítették: "nem fogjuk engedni, hogy a brüsszeli bürokraták visszaéljenek hatalmukkal, kettős mércét alkalmazzanak velünk szemben, és korlátozni próbálják nemzeti függetlenségünket". Nem engedik azt sem, hogy "a kapzsi bankok és a telhetetlen multinacionális vállalatok" a tisztességes verseny helyett erőfölényükkel visszaélve jussanak extraprofithoz a családok rovására.

Emellett azt sem hagyják, hogy "a bankok és a multik érdekeit képviselő bukott baloldal" a rezsicsökkentést visszavonja, vagy más módon újra kiszolgáltassa az országot – idézte Németh Szilárd a nyilatkozatot, amely úgy zárul: ismét összefogásra van szükség, hogy megvédjék a családok anyagi biztonságát, "Magyarország nem hagyja magát".

Megfogadta a Fidesz, hogy megvédik az embereket

A nyilatkozat ismertetése előtt Németh Szilárd azt mondta, ma már világosan látni, hogy 2010-ig azért voltak Magyarországon a legmagasabbak a rezsiköltségek, mert a magyaroknak kellett megfizetniük a szocialisták által privatizált cégek extraprofitját. Ezzel szemben a Fidesz a programjában vállalta, hogy mindent megtesz a családok terheinek csökkentése érdekében, megerősítve, hogy novembertől ismét csökken a háztartási energia ára, 11,1 százalékkal.

A fideszes politikus szerint a bukott baloldal a külföldi erőket hívja segítségül a rezsicsökkentés megfúrására, ezért az emberek csak a Fideszre és szövetségeseire számíthatnak a rezsicsökkentés ügyében. "Be kell betonoznunk a rezsicsökkentés politikáját", alkotmányos garanciákra lesz szükség – sorolta a politikus a feladatokat, hozzátéve ugyanakkor, hogy nagy ellenállásra számítanak, "valóságos rezsiharcot" kell majd vívni, és az emberek szemszögéből valójában a jövő évi választásnak is ez lesz a tétje.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodapók
Köszönjük, de akit a fidesz véd meg, annak már nem kell ellenség!
A nyugdíjvagyont is megvédték...:(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
Sőt! Benne lesz az alaptörvényben, hogy évente 10%-kal csökkenteni kell a rezsit, egészen addig amíg a szolgáltatóknak kell fizetni az átlagkeresetnek megfelelő összeget havonta minden fogyasztónak!
kamazuka
@jancsik68:Az elmúlt 20 egynéhány évben felnőtt egy nemzedék mej a jogaival kibaszottúl tisztában van,csak a kötelességgel állnak hadilábon.
Igaz az elmúlt húszegynéhány évben garázdálkodott egy a magát nagy generációnak is valló horda,és ezek most sírnak mert határtalan jólétüknek lassacskán vége.
Melyik országról hallottál,hogy a tőzsdei spekulációk után az állam kártalanította utólag a résztvevőket?
Ha feslett volna a hárs akkor mindenki boldogan kussolt volna.
A rezsi csökkentés is hasonló,csak vissza felé.Ez a lakosság felé történik.
Eközben szépen rongálják a közműveket,lopják a távvezetékeket is.Nem baj így keveseebb jut közpénzből gyermekétkeztetésre.
A társadalmi szelekció folyamatosan zajlik.
Az EU tisztán látja a taigetos e formáját és nem szólbele!
jancsik68
@kamazuka: Amit itt irtál,nélkülözi a normális magyar fogalmazási stilust.Remélem te is cukrász vagy,és polgármester,mert ilyen értelmetlen szöveg halmazt az ilyenek tudnak csak össze hordani:Fogalmazási szinted:2-s,aláhuzva!Irány vissza az ált.suliba!!
kamazuka
@jancsik68:Tetszik ahogyan lázadsz!Aki jól éltek a szocik alatt,úgymond feslett enkik a hárs,és mostanság kicsit nehezebben megy a szekér,jogos,hogy siránkoznak.Egyébként anglia is próbálkozik az energia árak befagyasztásával.
Hogy Te melyik szabadkőműves páholy tagja vagy nem érdelkel.
a fogalmazási stílusam a sajátom,hidd el még megemnak sem vagyok egyszerű,nem,hogy a környezetemnek.
Egyébként pont ez a szép ebben a homoszekszuális világban,nem vagyunk egyformák!
Képzeld el,hogy mindenki bólogató jános lenne!
kukac50
Látszik,megvédte a rokkantakat megalázó bért kapnak a közmunkások,és még a hajléktalanokat is üldözi. Kell ettől nagyobb védelem? Ez túl sok !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.