A Fidesz által felmondott "szolidaritási szerződés" újrakötését ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője vasárnap Budapesten, a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes demonstrációján, ahol aktivisták lelepleztek, majd ledöntöttek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobrot.

Bajnai Gordon azt mondta: ha győznek 2014-ben, ismét alapelvvé teszik, hogy a többség kötelessége segíteni azokat, akik önhibájukon kívül nem tudnak gondoskodni magukról, a segítségre szorulók kötelessége pedig törekedni arra, hogy kilábaljanak nehéz helyzetükből.

A Clark Ádám téren tartott demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocell szobrot, majd aktivisták ledöntötték úgy, hogy a csizmája a talapzaton maradt. A nagyjából 1000-1500 emberből álló tömeg ezután elindult át a Lánchídon, hogy a Terror Háza Múzeumhoz vigyék a feldarabolt szobrot.

Kónya Péter, a Szolidaritás társelnöke azt mondta: a szobor szimbolizálja mindazt, amitől 2014-ben meg kell szabadulnia az embereknek.

119 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
@Levendula: De legalább nem gyújtogattak, nem szedték fel a kövezetet, nem borogattak kukákat. A rendőröket sem kellet- t kihívni hozzájuk. - Vagyis még spóroltak is a mutyisznak.

Vagyis lehet emberi, intelligens módon is "döntögetni" .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szelbatyo
@furfang: Nem azt a törvényt kellene megnézni, ami ez UTÁN lesz érvényben, hanem azt, ami alapján EDDIG intézkedtek... Mondjuk: az utóbbi két-három évben...
furfang
@szelbatyo: Mondjuk az utóbbi 2-3 évben az volt hatályban ami az "elmúlt 8 évben is" Akkor reklamáltál?
szelbatyo
@furfang: Messze nem vagyok benne biztos, hogy a "zemútnyócév" és a legutóbbi 3 ( három ) év rendeletei és törvényei azonosak lettek volna. Másodszor : a "zemútnyócév" kormányainál nem emlékszem ilyen hazugságözönre, mint amit a mostani mocskok produkálnak, hogy megmagyarázzák, hogy NEKIK kell hinnem, és nem a szememnek;zsebemnek;tapasztalataimnak... Ércsük ?...
szelbatyo
@furfang: Még valami : A főhazug mondta, mikor ez a dolog ( a szemétszállítás nonprofit-jellegű átalakítása ) először szóba került, hogy NÁLUK ( Debrecenben - ebből talán rájöhetsz, ki a főhazug ) az önkormányzat a szemétszállítás tulajdonosa, és hát hogy ez a tevékenység mennyire ráfizetéses... Kérdezz meg egy-két debrecenit, milyen olcsónak tartják ŐK a szemétszállítást... Mert a lényeg úgyis ez : Ráfizetéses ? A MI KUTYÁNK KÖLYKÉNÉL ???!!!... TÁMOGASSUK !!! És mit gondolsz, ki fizeti a támogatást ?... Azért, mert valaki nem tartozik sem ovi, sem a fidesznyikek seggnyalói közé, még nem biztos, hogy teljesen hülye !...
furfang
@szelbatyo: 2002. évi XLVII. törvény a hulladék gazdálkodásról volt érvényben, ezt módosította a 2012. évi CLXXXV. törvény - a hulladékról.
Továbbra is az a véleményem, hogy ez a hatósági árszabályozás talán csökkenteni fogja az árat. Sajnos ahol nincs konkurencia ( márpedig kisebb településen de még megyeszékhelyen is elég egy cég aki elszállítja a szemetet, az ár kalkulációjába azt vesz bele, amit nem szégyell. Az önkormányzatnak pedig, mivel a feladat, hogy oldja meg a szemétszállítást az övé, kénytelen vagy a költségvetéséből kifizetni, vagy a lakosság felé kihirdetni a szabott árat. Valahogy tényleg a szolgáltató céget kell rábírni, hogy ne szálljon el az árral, ezt teszi most a kormány.
szelbatyo
@furfang: Én csak annyit tudok, hogy az utóbbi években jelentősen emelkedett a szemétszállítási díj. És főleg az utolsó 3 évben... Pártunk és kormányunk hathatós közreműködése mellett...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.