A Fidesz által felmondott "szolidaritási szerződés" újrakötését ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője vasárnap Budapesten, a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes demonstrációján, ahol aktivisták lelepleztek, majd ledöntöttek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobrot.

Bajnai Gordon azt mondta: ha győznek 2014-ben, ismét alapelvvé teszik, hogy a többség kötelessége segíteni azokat, akik önhibájukon kívül nem tudnak gondoskodni magukról, a segítségre szorulók kötelessége pedig törekedni arra, hogy kilábaljanak nehéz helyzetükből.

A Clark Ádám téren tartott demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocell szobrot, majd aktivisták ledöntötték úgy, hogy a csizmája a talapzaton maradt. A nagyjából 1000-1500 emberből álló tömeg ezután elindult át a Lánchídon, hogy a Terror Háza Múzeumhoz vigyék a feldarabolt szobrot.

Kónya Péter, a Szolidaritás társelnöke azt mondta: a szobor szimbolizálja mindazt, amitől 2014-ben meg kell szabadulnia az embereknek.

119 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
@Levendula: De legalább nem gyújtogattak, nem szedték fel a kövezetet, nem borogattak kukákat. A rendőröket sem kellet- t kihívni hozzájuk. - Vagyis még spóroltak is a mutyisznak.

Vagyis lehet emberi, intelligens módon is "döntögetni" .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Úgy látszik, csak azok döntögettek, akik holnap nem mennek dolgozni... Talán mert öregségi nyugdíjasok, de még inkább azért, mert fiatal, erejük teljében lévő korkedvezményes nyugdíjasok...
Nyuszicsibe
@Levendula: egy hungarocell-szoborhoz nem kell túl nagy erő...
soljanka
@Levendula: De legalább nem gyújtogattak, nem szedték fel a kövezetet, nem borogattak kukákat. A rendőröket sem kellet- t kihívni hozzájuk. - Vagyis még spóroltak is a mutyisznak.

Vagyis lehet emberi, intelligens módon is "döntögetni" .
dodo571031
@soljanka: Pedig a hungarocel jól ég fel is gyújthatták volna.
JAJMÁR
Annyira nem volt jó. A Carmina burana többet érdemel, mint egy ilyennek aláfestő zene legyen :(
rokker33
Széééééép!Orbánt mikor fogják így ledönteni?Vagy arra még várhatunk 2014 ig???
csikknorisz
Kapcsolódó: Orbán Viktor levélben köszöntötte Lech Walesát.
propeller.hu/nagyvilag/2788382-orban-szulinapi-koszontolevelet-kuldott-lech
Hogy ez hogy kapcsolódik? A szolidaritás miatt. Egy magyarországi Walesa ma az Orbán-kormány ellensége volna.
DR Eric CARTMEN
Nem vagyok a püffedt pávatáncos híve, de ez... szóval szerintem elég gázos "buli" volt. Nekem egy kicsit erőltetett-sőt ellenszenves. Sajnálom,--- de nem kéne lemenni a fidesz féle szintre. (vizsla vagy mifene "újság" és társai)
nemkati
@DR Eric CARTMEN: Sok embernek ez valamiféle kárpótlás a sok elszenvedett megalázásért. Hadd játsszanak, ha ez csökkenti s frusztrációt.
A Tündik bündije
Egyfajta szelepként működhet ez is az emberek irányába, de önmagában csak egy színes-szagos üres lufi. Ennél kicsit több kell.
human
@A Tündik bündije: Bemelegítésnek jó volt.
amaramaistanna
Orbán ki ,-és megérdemelte a mai akciót.Most az értéktelen szobrát döntötték le,jövőre pedig a hatalma fog a porba hullani.Ez a minimum,amit előzetesként jutalomból érdemelt.Ritka szemétládája hazánknak ez a politika szemétdombjára való embernek kinéző egyed.
dömdödöm
Ez nagyon jó ! komolyan ,iyet még a világ nem látott ! :-) leszakadt a feje és elgurult , az árvízes csizmája meg nem dőlt le ottmaradt f:-) :-) D :-) Nagyon jó ! :-)
dömdödöm
Szóljatok ha lesz replay ,ott leszek én is ,szabit veszek ki :-)
kumming
@dömdödöm: Az hogy a csizma ott maradt, az szerintem nem volt véletlen. Kinek a szobrát döntötték le hasonlóképpen? Gondolom szimbolikus volt.
pacsni
@dodo571031: ha az èlo viki lett volna, akkor èn is meggyujtottam volna benzinbe màrtott rongyott
dömdödöm
@kumming: nemtudom ,áruld el . talán Vlagyimir Iljics L ?
pacsni
@DR Eric CARTMEN: jòtettèk, hogy ilyet megmertek csinàlni! remèlem, hogy ez a moslèk làtni fogja, hogy mi a vèlemènyunk errol a bitangròl.
miazavalami
@kumming: Aha. Nekem is a csizma jutott eszembe...
aborisz
Ez egy kulturált megmozdulás volt! A demonstráció végén pedig Dopmen elénekelte a slágerét megyünk lopni című dalt!
dömdödöm
@kumming: :-) tényleg igaz ,megnéztem . A feje elgurult a csizma ott maradt és ráírták hogy csizma tér 1 :-) :-)
Jankó123
Élt egyszer egy Francia doki, és ha valamikor az Ő találmánya által gurulna el "az a fej", arra a bulira én az első sorba vennék jegyet! Az minden pénzt megérne nekem!
Bugajakab
Bocsánat, hogy beleszólok a beszélgetésbe. Bajnainak volt egy mondata, ami talán így hangzott el: Az esztelen háborúskodnak ami a miniszterelnök vív, három győztese van. A hadvezér, a zsoldosai, és a beszállítók.
miazavalami
@Jankó123: Jujj! Az életveszélyes! bele szoktak halni...
miazavalami
@Bugajakab: ne kérj bocsánatot! Tied a pont.:-))
entero
@rokker33: Jóval többet kell arra még várnod.
kkalman
Jövőre a szoborról mintázott eredetit is így kell ledönteni.
Várom már valamelyik agyoniskolázott szóhordozó megszólalását szoborügyben, hogy aszongya: ez is a Gyurcsány, Bajnai kormány és a zemúttnyócév bűne.
entero
@nemkati: Igazad van, ha már az igazi nem ledönthető, a hülye gyerekeknek is legyen némi szórakozásuk, legalább egy kis plusz pénzhez is jutottak...:-))
valakiaki
Kissé ízléstelen volt az orbán-fejjel rohangálás, de ez a játszma már csak ilyen, mindkét oldalon...
bretagne
@DR Eric CARTMEN: Nekem iis ez a véleményem. Ez nem volt a legsikeresebb akció. Olyan jobbosra sikeredett. Kár.
valakiaki
Tüntetőket nem láttam a felvételen csak szervezőket és újságírókat. Biztos lehetett volna ezt úgy is csinálni hogy az emberben jó érzéseket hagyjon.
genyó kapitány
"Bajnai: a tahóság és a szélsőség politikájára kell készülni"

Ő szólt előre. :)
lenhardtibolya
Elgondolkodtató, hogy képesek szobrot farigcsálni, hogy aztán ledöntsék, ez nemcsak primitív dolog, de van benne valami a vudu-szertartásból. Úgy látszik mindent megpróbálnak a balosok, mert érzik, hogy vesztésre állnak...
moiszikf
Csak azt nem értem,miért hasonlítják Orbánt Horthyhoz,vagy Sztálinhoz. A Mecseket sem szoktuk a Csomolungmához hasonlítgatni.
furfang
A legborzasztóbb az, hogy ezeknek az embereknek jelentős része fegyveres testületeknél, vagy a tűzoltóságnál szolgát,azaz emberek élete volt rájuk bízva. Ezek most boldogan hurcolták egy ember fejét át a városon. Valószínű ha a középkorban lennénk a hóhérok posztjáért versengenének, és egymást lökdösnék az első sorban a karóba húzás látványáért. Ezek akarják vezetni az országot? Hová? És ezekkel szövetkezik, Mesterházy sőt beszédet mond Bajnai? Szép jövő várna ránk! Igazi Európa,meg demokrácia mondhatom!
tivoli
A csizmáját is eltakarítani, nyoma se maradjon. Ha az ott marad érthetjük úgy is, hogy már úgy megvetette a lábát, hogy az őt követő új szobornak eleve adott a helye, csizmája.
Tootsy
@dömdödöm: Kicsim, mint Sztalin elvtars sz@rtaposoja,... Emlexel? Abbol is az maradt tutira a talapzaton,... A szervezok biztosan igy akartak, igy lehetett megtervezve, igy talan jelezni akartak a hasonlosagot a nep fele...

Hol vannak a Clark Adam teren ilyen oriasi oszlopok? Erdekes, nem emlekszem erre,...
furfang
@pacsni: Aha! Mert itt diktatúra van ugye? Ezzel szoktátok telekürtölni a világot. Diktatúrában te ki sem ejthetnéd a "diktátor "nevét csak egy éljen kíséretében, nemhogy boldog pofával kivégzését illusztrálnátok! Ez titeket minősített, és az értelmesebb balosok sem helyeselték, csak a primitívje hurrázik itt is.
Csibész
2010-es választáskor arra intettek minket,hogy tisztességes kampányt folytassunk,ne szidjuk,ne mocskoljuk a bal oldalt.Hát most ki tört belőlük a bolsevik lélek!Ezek nem keresztény szellemiségü Magyarok.Ezek közül alakulnak ki a besugók,köpönyeg forgatók,az árulók és az ÁVÓ-sok.Ez egy szörnyő kép a jövőről,ami remélem nem jön vissza.Hol itt a szólásszabadság megsértése,hol itt a cenzura!Ha olyan rossz lenne az alkotmányunk ahogy a bolsik lefestik akkor ezeknek a felforgató elemeknek már régen börtönben kellene ülniük!Hát ez szégyen ránk nézve Magyarokra!!!
kataigaspar
Bár csak ott lehettem volna én is !!!
Remélem ez még csak a kezdet !!!
Darthon1
@furfang: a mindennapos gyilkossági híreken látszik is, hogy mát nincsenek szolgálatban a zsaruk. Ha még egy kicsit bátorítják a bűnözőket, akkor fényes nappal is lesznek nemi erőszakok a városi parkokban. Napi három-négy gyilkosságról jön hír, a trafipax hadsereg ellenére halálos balesetek is naponta több helyen történnek. Ezek a mostani rendőrök impotensek úgy látszik. Ha Orbán basi tovább basztatja őket, akkor még ezek is lelépnek, akkor lesheted, ki védi meg a lottyadt valagadat.
Darthon1
@entero: neked viszont nem kell már sokáig várni az államosításra. Nemsokára rendszerellenség leszel. A történelem ismétli önmagát. A forradalom megeszii gyermekeit.
Juskos
Kulturált és ízléses performance volt. Olyan ballibes színvonalú. :-)))
Darthon1
@Csibész: kiscsibém a nácik a jobboldalról jöttek elő. Ott keresd a kápókat a mutyilovagjaid között!
magyarbakancs
Ez ellen a demagóg népbutító komcsi-keresztény Fidesz ellen csak iróniával lehet harcolni.
HALLGATVA Orbán ÚR ÚJRA VÁLASZTÁSI BESZÉDÉT AZT HITTEM A VALAMELYIK MSZMP KONGRESSZUSON VAGYOK.
A SOROKBAN LÁTHATÓ VOLT Pozsgay ELVTÁRS MEG A TÖBBI KÖPÖNYEG FORGATÓ VOLT MSZMP-S.
Mert sikertörténet mesélés folyt.
Talán 1956 is pont az ilyen süketelő duma miatt törti nem?
Mert akkor is volt siker propaganda csak a jó nép majd éhen halt.
X-ray
dopman, korkedvezményes nyugdíjasok serege, mi kell még?
szelbatyo
@Tootsy: A képeken úgy látszik, hogy az Alagút bejáratától balra készült a felvétel. Bár én csak egy szegény vidéki gyerek vagyok, nem pesti, de feltételezhetően ott kell lenniük az oszlopoknak. Mint a Magyar vándor című film utolsó jelenetében is látható volt, mikor a hét vezér az Alagút tetejéről ugrott le...
spu00
@magyarbakancs: Aki azonosul az ott látható tömeggel, szónoklatokkal, tettekkel,az egyenes követői a dicsőséges tanácsköztársaság tetteivel. Ilyen trágár igaztalan beszédet csak olyanok tehették, akiknek az ország nem, csak a saját hatalomba kerülése a cél.Ha Önöket megtudja vezetni ez a kommunista származékok gyülekezete, akkor nincs min csodálkozni.Felhívom figyelmüket, hogy a kommunizmus hatalma és ideológiája a gazdasági hozzá nem értésük és a hatalom mindenáron való birtoklása döntötte meg, s tette lehetetlenné.Mit gondolnak a KGB-ÁVO miért jött létre? Gondolkozzanak már végre. Egy tál levesért eladják lelküket, országukat?
entero
@Darthon1: Persze, majd egy amerikai tulajdonban lévő vegyesvállalatot államosítanak. Gondolkozz néha egy cseppet.
Vizual
Sajnos a politikába bekerültek olyanok akik képzetlenek ez irányba, amúgy meg "műveletlen kurzus huszárok". Mert politikusok nélkül ilyen morbid szélsőséges tettekre ragadtatják magukat. Bajnai következő hibája, hogy eltűrte ezt is.
A "Bohóc forradalom" az találó volt, mert ugye válasz volt a FIDESZ dumájára. Ez most egy gyenge rapper megmozdulás volt, ami több kárt okozott mint hasznot. Politikusok nélkül nincs politika. És az is tudomány, nem lehet önképző körben művelni !
De sem Juhász, sem Kónya nem politikus. Kiscserkészek. Nézzétek meg a PM.-t. 3 év alatt folyamatosan fejlődtek, lettek POLITIKUSOK. Kónyának ez az a pillanat amikor azt mondja : "Eddig, nekem nincs tovább !"Juhásznak már több pillanata volt.
furfang
@Darthon1: Ha nem bánod, nekem más a véleményem a rendőrségről! A maiak sokkal kulturáltabbak, jobb megjelenésűek, és a dolgukat is így teszik. Messze nem favorizálom a cigányokat, de pl. a cigány gyilkosságok, a brutális 2006.okt.23.-i fellépésük, a tv székháznál a pipogyaságuk sem most történt.
Viszont a tegnapi fellépésük csodásan bemutatta az akkori , ma már szerencsére eltávolított fegyveresek habitusát. Élvezték a produkciójukat, pont úgy, mint 2006-ban. Ezek emberek nyugalmát, pláne életét "védő" valakik? Ha képletesen is, de gyilkoltak. Kéjjel. Akik meg tapsolnak nekik azok is ez a kategória. Én undorítónak tartottam amit műveltek, és Isten óvja Magyarországot és a lakosságát tőlük, és elvbarátaiktól!
lajospapa
Na hol kezdjem? Annak a politikusnak a szobrát kell (lehet ) ledönteni, akinek már van. Orbánnak még nincs, neki HATALMA VAN, AZT KELLENE MEGDÖNTENI de nem így! Az rendben, hogy a "zemberek" egy része ilyen módon fejezi ki ellenszenvét, hiszen volt kitől tanulnia. A stílus Meggyesi leköpdösésével, a volt budapesti főpolgármester tojással dobálásával, Gyurcsányozással vagy a Tv ostrommal alapozódott meg.Hódmezővásárhelyen akasztófán vitték az akkori eü. miniszter bábúját. A nép, ilyenre is jogosult, és sokszor meg is van az oka erre. A politikus, aki a ledöntendő helyébe akar lépni, viszont ebben ne vegyen részt, mert akkor nem különb, csak olyan akit majd le kell dönteni. Tessék olyan tüntetést szervezni és élére állni, mint 56-ban volt, az elején. Még a Köztársaság téri események előtt. Mert ott már valós emberek lógtak a fán.
verőce21
Elfogadhatatlan trágárság a bankok jelöltjétől !
A Tündik bündije
Lehet, hogy ez szobordöntögetés olcsó játék hülyegyerekeknek, és azt is elhiszem, hogy rosszul esik ezt látni mindenkinek, aki a miniszterelnök híve, de ez van srácok. Orbán nem kap vissza mást az arcába, csak azt a gusztustalan politikát, amit ő maga is folytat.
Idióta PR-akció? Az volt bizony, de abszolút megérdemelte. Hogy van neki emberi méltósága? Másnak is van, mégis csendesen vigyorogva elnézte a gyakorlatilag gyilkosságra való felbujtást, a "Gyurcsányt a Dunába" skandálását. Egy szót nem szólt, amikor a kedvenc Zsebibabái akasztófával várták Bajnait idén tavasszal, a Bajára zúdított okádékkupacot pedig már nem is említem, Teket Melindát meghúzták a város felett... nos remélem, őméltóságát is elkapják egyszer szappannal a zuhany alatt, ha egyszer végre oda kerül, ahová való... Most pedig volt pofája azt mondani, hogy akinek nem tetszik a rendszer, az jön neki 25 évvel... hát az édesanyádat kisfiam, nehogy már te mond meg, attól vagyok-e teljes értékű magyar állampolgár, hogy lefekszem-e az oligarchia-kormányzásodnak, vagy nem?
Gusztustalan megmozdulás volt ez a szobordöntögetés? Az. Barbár, nem demokráciába való tett. De csak azt kapta, ami jár.
pacsni
@furfang: èn azthiszem, hogy màr elègnagy diktaturàba vagyunk, mert ha valaki vikiellen beszèl elveszti a munkahelyèt. Ez a Kàdàr idelyèben nem volt, soknak nem tetszet a Kàdàr rendszer, de mèg ha ki is fejeztemagàt ellene, nem vesztette el a munkàjàt. Ez teszerinted mit jelent? Az emberek fèlnek ettol a trogertol, de mièrt? magyaràzatot kèrek!
dömdödöm
@pacsni: nem a trógertől félnek ,hanem úgy komplett amire készülnek amit még csak nem is titkolnak ,és ennek következményeitől mert jó vége biztos hogy nem lesz ha a normális emberek nem állítják meg ezt jövőre .. A fidesz 25 .kongresszusán elhangzott beszédek az abban megfogalmazott ideologiák nagyon csúnya jövőt vetítenek előre .Az ilyen tévutas politikát már a történelem igazolta hogy működésképtelen és mindig nagyon randa véget ért . :-( :-(
Darthon1
@entero: A SUEZ is francia cég volt Pécsen és mégis meglovasította a fitymareszes Páva Zsótika. Igaz, hogy annak idején ő volt az is aki eladta nekik. Ha megtetszik a fiuknak a céged viszik és nem kérdezik a véleményed, lásd magánnyugdíj vagyon, Takarék Szövetkezeti vagyon, Pécsi Vízmű, Hortobágy, trafik mutyi stb, stb. Én szóltam! :-)))
Darthon1
@furfang: propeller.hu/itthon/2788683-megoltek-egy-kocogo-not#c946107
ahol a bűnözők már a rendőr feleségét gyilkolják, ott nagy tekintély nem lehet. Napi kettő, három gyilkosságról lehet olvasni. A halálos balesetek is valahogy sokszorozódnak. Nehogy azt mond, hogy ez régen így volt!
dömdödöm
Jelenleg az a helyzet hogy ezek a narancsos forradalmárok a népet meg akarják védeni a nemlétező kommunista szervezetektől és az elnyomó nyugati tőkés társadalmaktól , Olyan komcsik ellen harcolnak akik nem léteznek és az a nyugati tőke ellen dolgoznak ami az elmúlt 25 évben munkát és megélhetést és boldogulást biztosított nekünk ebben az országban . Nélkülük elmehettünk volna a sóhivatalba ,az elmúlt 2 évtizedben ,ezt mindenki tudja ,az is aki nem szereti őket . Az egy más kérdés hogy 2008 .ben előállt egy olyan senki által nem várt helyzet hogy a világgazdaságon átsöpört egy úgynevezett adósságválság amikor mindenki menteni kényszerült a befektetéseit a lehető legkisebb veszteséget realizálva . Ezt minden gazdasági szereplő máshogy regálta le valaki eladott ,valaki kiszállt ,felszámolt , elbocsájtott ,konszolidált , és közben ezek egy politikai trükk következményeként kormányra kerültek és erre a fennálló helyzetre kezdtek el nagyon buta módon és tévesen reagálni . Amit kitaláltak az jelenleg közép -kelet európában egy jövő nélküli működésképtelen modell . Ami működne az a külföldi tőke újboli bevonása ,valós munkahelyek létrehozása mégpedig gyors ütemben ,a gazdaság felpörgetése és minden fél számára előnyös szerződések megkötése ,létbiztonság megteremtése ,kiegyezés , képzelt ellenséges politika beszüntetése ,környező országokkal való jó politikai és gazdasági kapcsolatok létrehozása . A fidesz jelenlegi politikája a felsoroltakkal köszönő viszonyban sincsen .
:-( :-( :-(@pacsni:
dömdödöm
Az is nonszensz hogy az elvándorolni kényszerült jól képzett itthon alulfizetett vagy munkanélkülivé vált munkaerő helyett idehozzák az afrikai ,román-magyar ,ázsiai munkaerőt és azzal próbáljuk pótolni a munkaerőhiányt és dolgoztatják őket minimálbér alatt addig még fel nem borulnak végleg ,szóval ez embertelen és nem emeli itt a színvonalat sajnos :-(
:-(
entero
@Darthon1: Mondom, értünk ne aggódj...:-))
furfang
@pacsni: Én erre csak azt tudom neked mondani, hogy aki jól dolgozik, és nem nyugdíja mellett, azt nem küldik el sehonnan. Ráadásul munkahelyen nem téma a párszimpátia. Persze aki pártszemináriumot tart a kollégáknak meló helyett azt kivágják, akár fideszes, akár szoci.
furfang
@Darthon1: Ez a megközelítés eléggé erőltetett részedről, mert az erőszakolós gyilkosok nem szokták lekáderezni az áldozataikat, mielőtt elbánnak szegényekkel. Úgyhogy nem befolyásolta őket egy cseppet sem, hogy ki a férje a szegény asszonynak
szelbatyo
@furfang: Ha a kormány intézkedései miatt egy cég lehúzza a rolót, mindegy, ki milyen jól dolgozik. Ha a trafikmutyi miatt csak 10 ember került jogtalanul utcára, az már 30-40 ellenszavazó a fidesznyik csürhe szempontjából... Bármilyen pártállású volt is korábban... ( Egyébként a "PÁRSZIMPÁTIA általában kevéssé befolyásolja a behúzott "X" helyét...)
lajospapa
@furfang: Ha dolgozol valahol próbáld ki működik-e az elméleted! De csak akkor, ha van másik biztos helyed.
furfang
@szelbatyo: Igen, mint ahogy ennek az ellenkezője is igaz, hogy akikkel viszont a fidesz intézkedései jót tettek, azok meg nem bolondok, hogy mindent elveszítsenek. Pl egy-két intézkedés: az öröklési illeték elvetése, a 16%-os adókulcs, a családi adókedvezmények, a visszavásárolt üzemek amiből nem bocsájtották el őket, akik örülnek a rezsijük csökkenésének, azok a nyugdíjasok, akik értékelik, hogy minden évben emelték az infláció mértékével a nyugdíjat... és sorolhatnám
furfang
@lajospapa: Nyugi tapasztalatból írtam amit írtam, igaz nálunk nem divat a politizálás munkahelyen.
lajospapa
@furfang: A példáid jók lennének ha igazak lennének. Az öröklési illeték 10 millióig mentes volt, 100 milliónál belefér, a 16 -% os adókulcs 17 % volt csak nem volt hozzá szuperbruttósítás ami megemelte az adóalapot, ha jól emlékszem évi 5 millióig ez volt utána volt a magas kulcs, ami most is beleférne annak akinek 2 milla a jövedelme. Havonta! A nyugdíj emelés valóban nem az infláció mértékével történt, hanem részben a keresetnövekedés és az inflációt figyelembe véve. Hogy-hogynem ez több volt mint az infláció. A visszavásárolt üzemekre nem tudok mondani semmit, mert nem tudok visszavásároltat, hacsak nem a pécsi vízmmű, ami érdekes eset, mert Páva adta el és vette vissza. Mi meg fizetjük az árát az adóból. Talán próbálkozz más példákkal. Ha pedig a munkahelyeden nem politizálnak az nagyon jó hely lehet, becsüld meg!
Manhattan
Ugye feltűnt másnak is, hogy tegnap ez a szellemi toprongy Orbán a saját maga ünnepeltetésére összehívott lábtörlői előtt, milyen jóízűet "pufajkázott"?
Az ugye senkinek nem kétséges, hogy kiről és kinek szólt a "pufajkázás"?

Nos eddig is csak gyűlölni lehetett ezt a gátlástalan, embernek alig nevezhető, alpári, tiszteletlen gazembert, de most, hogy még halottgyalázó is lett, mostantól már - ha ez nem nagy kérés, - senki ne vegye többé emberszámba ezt az embernek látszó tárgyat, és ezentúl mint egy rühes, koszos, a darwini elmélet legalján elhelyezkedő egysejtűként tekintsen rá, és vesse meg a csontja velejéig. Mert ez már semmilyen kíméletet nem érdemel. Ez a halottgyalázó, gusztustalan féreg...

Aztán ennek volt a rinocérosz kérgű pofájával odamenni egy Horn Gyula sírjához fejet hajtani. Ez egy ócska rohadék, egy képmutató, hazug, kétszínű, aljas, infantilis állat...

A jó Isten irgalmazzon neki..
dömdödöm
@Manhattan: Erre várt a szemét 25 éven keresztül hogy előálljon egy ilyen helyzet hogy játszhassa az eszét és le tudjanak nyúlni mindent . Erre mérget vehettek hogy így volt ! :-(
:-( :-( A szobornak látszó trágya jogosan dőlt !
furfang
@lajospapa: Gyulai Húsüzem, Dunai Vasmű, Eon. Ami a munkahelyet illeti megbecsülöm bizony. Tudjuk egymás pártszimpátiáját, de nem akarjuk egymást sem meggyőzni sem befolyásolni a saját véleményünk által. Talán kellően intelligens emberek gyűltek össze, és a szakma a fontos.
deviance
és ki számít nehéz helyzetben élőnek? kolompár zsigácska például, akit anyuci nem iskolába küld,hanem a tescoba lopni? az ilyennek inkább nem is segítek... csodálkozunk hogy Bándi Katához hasonló esetek egyáltalán felmerülhetnek
rokker33
@entero: "Jóval többet kell arra még várnod. "
Sajnos igen,de lesz még ennél sokkal rosszabb!Ha megválasszák a Fideszt ami egyre valószínűbb hála Bajnai-ék balfaszoskodásának nem csak az fogja megszívni aki nem rá szavazott hanem az is aki igen bár most is így van,de lesz még durvább is és nem biztos,hogy a következő 4 évet végig fogják nyomni!!!
nusika
@Manhattan: Annak az EMBERNEK a sírjánál hajtott fejet, akit kb. egy évvel ezelött Wittner Mária gyalázott a parlamentben.Melyik fideszes határolodott el akkor, Mariska ocsmány beszédére? Senki!!!
lajospapa
@furfang: Kösz a választ, a felsoroltak a vasmű még nincs meg, kérdés jó üzlet lesz -e, mert fennállása óta hatalmas veszteségeket okozott. Már a mélyszocializmusban is. Az EON esetében csak a veszteséges gázüzletágról van szó, melytől örömmel szabadultak meg. Talán a gyulai húsüzem az mely most munkahelyeket mentett, kérdés fenn tudja-e tartani majd az önkormányzat. Tennivaló akadna és lehetne szép az érvelés, ha mondjuk a cukoripar tíz gyára a konzervipar visszaszerzése, a bányászat talpra állítása szerepelne legalább célként. melyek igazán nagy létszámú foglalkoztatók.
magyarbakancs
@spu00: Ön szerint az Orbán rezsim menyivel különb mint a Ávós korszak?
Semmivel csak annyiban ,hogy nincs Recsk.
De ugyan úgy el veszik az emberek megélhetését lásd Trafikok,Termőföldek.
Rokkantak megélhetése.
Sokkal kifinomultabbak mint a volt Ávós korszak.
Finomabb eszközökkel tesznek tönkre embereket.
A vég kifejlet ugyan az.
A Fidesz saját holdudvarát kiszolgálja és mindent megtesz ennek érdekében.
martinpalermo
@A Tündik bündije: tegnap 12:27 re 22:21 re.Nem,veled akarok vitatkozni,hanem azzal a szemlélettel, minek harcos módon igyekszel megfelelni.És ez nem más ,mint egy kétes csoportosulás,gyalázkodó magatartása.Az ilyen,vagy hasonló,megjelenítése,a gyűlöletnek,közerkölcsöt romboló,és társadalomra,veszélyes megnyilvánulása,amely szerintem többet ,ártott az ellenzéknek,mint használt,Ez a cselekedet vizionálta,a jövő évi választások egyik oldalának brutális,oktalan magatartását".A könyv elégetése,nem válasz a könyvre".Itt élek ,én is látom,és érzem,hogy,a kormányon lévő hatalom,enyhén szólva,sem úgy kormányoz,hogy több ponton,ne sértse a demokráciát,hogy hatalmi mámorukban, a józan politikai párbeszédet sem gyakorolják-néha, még gesztus szintjén sem az ellenzékkel.A választ majd megadja a jövő év,amikor majd nem műanyag szobrokat vernek szét,vágnak késekkel darabokra,hanem az élő "Húst"--ember az embert.És miért is?A hatalomért,s nem az emberek jobb sorsának biztosításáért-- a változásokért.Az ilyen összejövetelek,történjen az bármely politikai,csoport zászlaja alatt ,szerintem nem szolgálják a tisztességes változtatás indokait,célját sem.Az utókornak,szerintem van szebb ,és jobb elmenteni való,mint más,emberre zúdított,szitoközön.Szívesen olvasom kommentjeidet,mert ,figyelem felkeltők,és humorosak.További ,minden jót,azzal ,én a jelenséggel foglalkoztam,s véleményem,is csak egy vélemény a sok közül..
bretagne
Sajnos, ezt a nagy gyűlöletet a jobboldal kezdte el, még 2002-ben. Azóta folyamatosan utálkoznak, elviselhetetlen a viselkedésük. És a Kövér beszédei mennyivel európaibbak, mint ez a szobordöntés???
furfang
@lajospapa: A cukorgyáraknak én is örülnék, de valami van a fejkvótákkal, amiről a szocik rosszul állapodtak meg az unióval, ha jól rémlik valami.Nem néztem utána konkrétan, de talán egy-kettőt lehetne újra indítani, bár mintha azokat is felszántották volna és behintették volna sóval, tehát nincsenek meg, nemes egyszerűséggel.
dömdödöm
@martinpalermo: Az orbán viktor gyűlöletkeltő cinikus fenyegető hangvételű és lenéző beszédei ahogyan gusztustalan módon belehahotázik a xar poénnak képzelt sértegetéseibe ,a kövér megnyilvánulásai ,Selmeczi szövegei mind a közösség elleni izgatás .A szobornak látszó tárgy jogosan dőlt ! Ez meg az én véleményem a sok közül :-( :-(:-(
rugacs
@Darthon1: Bocs, a kézigránát az autótelepen akciók nem mszp-s időkben voltak? A maffia leszámolások nem mszp-s időkben történtek? Hja, már régen volt, talán igaz sem volt.
rugacs
@A Tündik bündije: 2006-ban az ilyeneket nevezték csőcseléknek! A stílus maga az ember! A tettekkel csak magatokat igazoljátok az okokat nem. Ezután nyilván a vudu jön, hátha az beválik:-))) Ha mégsem, esetleg elkövethetnétek össznépi harakirit! Ti teljesen flusztráltak vagytok! Még a demokrácia jelentését sem ismeritek! Aki a másik vesztét kívánja - az nem demokrata! Demokrácia = népakarat! Ha egy pártot kétharmados többséggel választanak meg, az demokrácia, de 1500 ember formájú gyülöletet szító csürhe messze nem a többséget képviseli. Bajnainak szívesen küldenék egy könyvet, ami az illemről szól! Ha tényleg van diplomája, talán még olvasni is tud! És neked sem ártana beleolvasnod! És igen, ez valóban olcsó játék hülyegyerekeknek, de végül is ez is a kormány malmára hajtja a vizet, hiszen épeszű ember ilyen degradált elméjűeket nem támogat! S mivel te támogatod ezeket, nincs szükség arra, hogy mások mondják ki az értékítéletet rólad, ezt te megtetted helyettük!
A Tündik bündije
@rugacs: Meg vagyok hatva. Egyéb bölcsesség?
rugacs
@dömdödöm: Te tanult ember benyomását kelted. Van egy kérdésem: ismered a valószinűség számítást? Hogy miért? Mert: nyilván ismered a történelmi tanulmányaidból, hogy a világ legnagyobb hódítói, gyarmatosítói: Németország, Anglia, Hollandia, Portugália, Franciaország, Spanyolország. Na most, mióta mi 1000 éve itt vagyunk a Kárpát medence közepén, azóta ezek a hatalmak az esetek 99,99%-ában gyarmatosítás céljából jöttek hozzánk. Eddig ugye világos? Na most azt kellene kiszámolni - valószínűség számítással - mekkora az esélye annak, hogy ezeknek az országoknak a vezetői éppen egy időben jutott arra a pálfordulásra, hogy akkor mostantól a fejletlen keleti blokk országait a maguk fejlett színvonalára emeljék, teljesen baráti szándékkal, s nem gyarmatosítás céljából, ahogyan azt 1000 (ezer) éve folyamatosan tették! S ehhez teljes anyagi támogatást ad! Netán mind agysérülést szenvedtek egyidejűleg? Csak a számra lennék kíváncsi!

VÁROM AZ EREDMÉNYT!!!
rugacs
@lajospapa: Ismereteid igencsak tévesek! A DV sosem volt veszteséges, főleg nem a szocializmusnak nevezett tévrendszerben. Már akkor a nyugati piacra szállított, amikor más még arra nézni sem mert! És oda kizárólag csak minőségi anyagokat lehetett kivinni. A "hatalmas veszteség"et a mostani gazdája találta ki, azért hogy legyen "oka" megkurtítania.
rugacs
@A Tündik bündije: Bizony, még mindig sokan vannak, akik a führer szavait skandálják! Nehogy egy szó is az enyészeté váljon! Skizofréniában randizhattok is:-))
rugacs
@szelbatyo: Ez egy marhaság: én most vesztettem el a munkámat, de eszembe sem jut az a skizofrén ötlet, hogy a (mostani) kormány nyakába varrjam! S ha te is az orrodnál tovább látnál, neked sem lennének ilyen ostoba gondolataid. Ez a kormány csak kezelni próbálja (akár jól, akár nem) az ex-kormány ország pusztító tetteit! Persze, ha egyszerűen akarsz gondolkodni - vagy nehezedre esik az ilyen, mert megerőltető használni a kalapod alatti területet - akkor kend csak rájuk. Itt nem fogsz kitűnni ezzel a szerény képességeddel, mert sokan vannak itt hasonló problémával. Nézz csak körül, olvasgasd a kommenteket:-)
rugacs
@Manhattan: Igazad van, tényleg nem kellett volna odamennie. Én biztos nem mentem volna! Engem egyszerűen lenyűgöz, hogy bezzeg TE milyen tisztelet teljes hangon adtál utat a véleményednek !! Ezek a jelzők, ezek a minősítések!! Benned egy nyelvtanár veszett meg! Magadtól találtad ki vagy kimásoltad valahonnan? Hogy micsoda szókincsed van trágárságból?! Elképesztő! Szerintem TE magad vagy egy új - ugyan nem Darwini - faj. Én például a kutyámmal nem hasonlítanálak össze, sértés lenne a számára! A majmokkal sem, mert vannak, akik azt állítják, tőlük származunk. A patkányokkal sem, mert azok is rendelkeznek némi aggyal. De TE?! TE valami egészen egyedi példány vagy stílusodat tekintve. Lehet, hogy valahol sugarat kaptál. Amíg nem késő, vizsgáltasd ki magad! Hátha lehet még rajtad segíteni, de ha már késő, legalább karanténba tehetnek...
dömdödöm
@rugacs:figyelj ! Ez elég kényes téma és nagyon hosszan lehetne taglalni és vitázni róla ,ezt itt a fórumon szinte képtelenség megvitatni . Valahol igazad van ami a történelmet illeti de érdemes olvasni arról is hogy miért és hogyan jött létre az európai unio miért csatlakoztunk mi hozzá és miért folynak további csatlakozási tárgyalások a még kintlévő országokkal .
dömdödöm
Enyém a 100 .hozzászólás . Éljen ! Dőljön !
szelbatyo
@rugacs: Értem én, értem én az álláspontodat, de állj kicsit távolabb, mert a sz@rszag árad a szádból, és az zavar...
A Tündik bündije
@rugacs: Igen ,szoktam hallani a felcsúti Führer szavait, még ha nem is vagyok rá kíváncsi. Szombaton a fideszes tisztújításon harsogott, miszerint jövünk neki 25 évvel, különben visszamegy Grazba kezeltetni magát...
szelbatyo
@furfang: "... azok a nyugdíjasok, akik értékelik, hogy minden évben emelték az infláció mértékével a nyugdíjat... és sorolhatnám ..."
A nyugdíjakat korábban is az infláció mértékével emelték. De ha figyelembe vennéd, hogy azon dolgokat, amelyeket 100-120 %-kal emeltek A KORMÁNYZAT RÉSZÉRŐL, mert a kormány hatáskörébe tartozott, most mérsékelik 10 + 10 %-kal, az csak 20 %. Mikor mérsékelik a maradék 80 - 100 %-kal ?... Nézd meg, mennyibe került egy kiló hús 3 éve, és nézd meg most !... Nézd meg, mi lett a lenyúlt 3000 milliárddal, ami a magánnyugdíjpénztár tőkéje volt ?... Az a nemzeti össztermék 10 %-a ! Állítólag mérsékelték vele az államadósságot, de az nem csökkent, hanem NÖVEKEDETT ! Orbánisztán jól teljesít !... Ha a tolvajbandára akarsz szavazni, tedd ! De ne hülyítsd itt a jónépet!... Az olyan dolgokat, mint a baltás gyilkos kiadása, nem is említem... És még sorolhatnám...
Meine Ehre heisst Treue
Én azt várom, amikor viki babát és hazug, rabló társait a börtönben fogják megdönteni...
Levendula
szelbatyo! Ne írjál ilyen csúnyaságokat, mert fele ennyiért az egyik kommentelőt már kitiltották innen a lópicigáspár árulkodása miatt...
furfang
@szelbatyo: Mi az amit 100-120%-al emeltek, és a kormány hatáskörébe tartozott? Konkrétan.
szelbatyo
@furfang: A szemétszállítási díjat. Volt, ahol háromszorosára emelték... És ebből FOGNAK engedni 10 %-ot...
szelbatyo
@furfang: Mielőtt belekötnél: Eleve kétszeresére emelték legtöbb helyen a szállítások GYAKORISÁGÁT ( kormányrendelet, vagy törvény alapján, válogasd ki ), meg ilyenkor "rendezik" a díjakat is. Valahogy mindig felfelé...
furfang
Eddig elég szabadon állapodhattak meg az önkormányzatok a szolgáltatókkal a díjakról, de az új módi szerint:
" 2014. január 1-jével központi hatósági árszabályozást vezetnek be - a Magyar Energia Hivatal javasolja majd a szemétdíjakat -, és csak nonprofit tevékenységként lehet végezni hulladékgazdálkodási közszolgáltatást. Az ezzel foglalkozó nonprofit szervezeteknek a települési önkormányzatokkal kell szerződést kötniük. "

Úgyhogy éppen,hogy rendet vágnak a zűrzavarban, tehát inkább dicséret illeti őket, nem bírálat.
human
@furfang: A kommunális hulladéklerakó üzemeltetője javasolta, hogy még az idén vigyük a szemetet, mert még kedvezményes 3 forintos áron (1 évben egy személy egyszeri kedvezménye) át tudják venni. A 10%-os rezsicsökkentés miatt jövőre már 11-15 forintos normál áron tudják csak átvenni.
400%-os költségnövekedés. Jó mi?
szelbatyo
@furfang: Az alőbb írtam: A kétheti szállítást HETI szállításra cserélték - TÖRVÉNYI ELŐÍRÁS ALAPJÁN !!! - , akkor is, ha üres a kuka, fizetni kell. Olyan helyen van nyaralónk, ahol - egészségügyi problémák miatt - nem nagyon járunk, ergo: szemét sincs. A szemétszállítási díjat ennek ellenére TELJES MÉRTÉKBEN KI KELL FIZETNÜNK !!! Azt sem tudom, megvan-e a kukánk...
furfang
Biztos úgy van ahogy írjátok, én a törvényt néztem meg. Az a baj, hogy a szemétszállítást is magáncégek végzik, tehát eddig olyan árat szabtak, amit nem szégyelltek, a papír mindent elbír alapon. Ahol monopol helyzetben voltak, kvázi más cég nem üzemelt, ott meg is szaladt a ceruza, és a feltételeket is úgy szabták, hogy fizessen a delikvens, vagy az önkormányzat, a lényeg, hogy az ő haszna meglegyen. 2014-től talán más lesz a hatósági árral. Persze, hogy prüszkölnek a szolgáltatók, és fenyegetik a lakosságot, de majd lép valamit a kormány. Lehet, hogy államosítani kellene a szemétszállítást is úgy ahogy valaha volt?
szelbatyo
@furfang: Nem azt a törvényt kellene megnézni, ami ez UTÁN lesz érvényben, hanem azt, ami alapján EDDIG intézkedtek... Mondjuk: az utóbbi két-három évben...
furfang
@szelbatyo: Mondjuk az utóbbi 2-3 évben az volt hatályban ami az "elmúlt 8 évben is" Akkor reklamáltál?
szelbatyo
@furfang: Messze nem vagyok benne biztos, hogy a "zemútnyócév" és a legutóbbi 3 ( három ) év rendeletei és törvényei azonosak lettek volna. Másodszor : a "zemútnyócév" kormányainál nem emlékszem ilyen hazugságözönre, mint amit a mostani mocskok produkálnak, hogy megmagyarázzák, hogy NEKIK kell hinnem, és nem a szememnek;zsebemnek;tapasztalataimnak... Ércsük ?...
szelbatyo
@furfang: Még valami : A főhazug mondta, mikor ez a dolog ( a szemétszállítás nonprofit-jellegű átalakítása ) először szóba került, hogy NÁLUK ( Debrecenben - ebből talán rájöhetsz, ki a főhazug ) az önkormányzat a szemétszállítás tulajdonosa, és hát hogy ez a tevékenység mennyire ráfizetéses... Kérdezz meg egy-két debrecenit, milyen olcsónak tartják ŐK a szemétszállítást... Mert a lényeg úgyis ez : Ráfizetéses ? A MI KUTYÁNK KÖLYKÉNÉL ???!!!... TÁMOGASSUK !!! És mit gondolsz, ki fizeti a támogatást ?... Azért, mert valaki nem tartozik sem ovi, sem a fidesznyikek seggnyalói közé, még nem biztos, hogy teljesen hülye !...
furfang
@szelbatyo: 2002. évi XLVII. törvény a hulladék gazdálkodásról volt érvényben, ezt módosította a 2012. évi CLXXXV. törvény - a hulladékról.
Továbbra is az a véleményem, hogy ez a hatósági árszabályozás talán csökkenteni fogja az árat. Sajnos ahol nincs konkurencia ( márpedig kisebb településen de még megyeszékhelyen is elég egy cég aki elszállítja a szemetet, az ár kalkulációjába azt vesz bele, amit nem szégyell. Az önkormányzatnak pedig, mivel a feladat, hogy oldja meg a szemétszállítást az övé, kénytelen vagy a költségvetéséből kifizetni, vagy a lakosság felé kihirdetni a szabott árat. Valahogy tényleg a szolgáltató céget kell rábírni, hogy ne szálljon el az árral, ezt teszi most a kormány.
szelbatyo
@furfang: Én csak annyit tudok, hogy az utóbbi években jelentősen emelkedett a szemétszállítási díj. És főleg az utolsó 3 évben... Pártunk és kormányunk hathatós közreműködése mellett...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.