A 444.hu egy olyan tanú vallomásából idéz, aki a Kecskeméti Törvényszék előtt vallott a bajai választásokról. A tanú a szavazatszámláló bizottság MSZP-DK-s delegáltja volt a 32. számú, Bokodi úti szavazókörben.

Öt napja mondta ki a Kecskeméti Törvényszék, hogy Baján elcsalták a választást. Nem csupán kampánycsendsértés történt – az ártatlannak tűnő elnevezés amúgy a szavazók törvénytelen befolyásolását takarja, amit a bajai esetben olyan súlyúnak ítélt a törvényszék, hogy a Bokodi úti 32-es számú szavazókörben megsemmisítette a választás eredményét –, hanem megsértették a választás tisztaságának legfontosabb garanciáját, a szavazásban való önkéntes részvétel elvét is – írja a 444.hu.

A lap szerdán megszerezte a Kecskeméti Törvényszék szombati meghallgatásának jegyzőkönyvét is. Az eredmény megsemmisítéséért fellebbezők egyik tanúja a szavazatszámláló bizottság MSZP-DK-s delegáltja volt a 32. számú, Bokodi úti szavazókörben. Az ő vallomásából idéz szó szerint a 444.hu cikke.

"Kb. 3/4 7-kor kimentem a konyhába cappucinot inni, ekkor utánam jött a bizottság egyik tagja, egy fiatal hölgy. Elmesélte, hogy az ő férje a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke, és a család már volt szavazni". A fiatal hölgy Katona Mónika, Horváth Szilveszter, a bajai cigány kisebbségi önkormányzat elnökének neje volt – írja a lap. A tanú ekkor a bizottság egy másik tagjával közösen úgy döntött, hogy akkor inkább ő kezeli Katona helyett a választói névjegyzéket.

Katona "azt óránként elvette, lapozgatta, majd egy-egy oldalra visszament és memorizált" – vallotta a tanú a lap szerint, aki abból következtetett erre, hogy Katona "sokáig elidőzött egy-egy oldalnál".
A tanú szerint Katona, ha éppen senki sem jött szavazni, kijárt az udvarra dohányozni, "telefonált, és sms-ezett" – vallotta a tanú, aki ebből, és abból, hogy Katona szerinte memorizálta a névjegyzéket, arra következtetett, hogy a telefonálgatással a mozgósításban, utaztatásban segített. Azt üzente meg, hogy ki nem volt még szavazni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Minimum 8 általános elvégzését igazolva kellene a szavazólistát elkészíteni.
(de én min. szakmunkás bizonyítvány meglétéhez kötném a szavazati jogot)
sport50
itt ez volt,akkor lehet gondolni mindenütt ugyan így csinálják!!!hát ezért győztek,és van 2/3!!!és még ők mondak mindent az ellenzékre...
kiskutyauto
A Fidesz maffia-söpredék gengszterkormány-csűrhéje ezennel végérvényesen megbukott... Tökéletesen bebizonyosodott már hogy tolvaj, csaló, hazaáruló bűnözők egytől-egyig!!! Minden vezető pozícióban levő fideszest azonnal eltávolítani, felelősségre vonni, tevékenységét kivizsgálni. Statáriumot! Alkotmányozó nemzetgyűlést. A hamis erőszakos alkotmány azonnali felfüggesztését! ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁSOKAT, az átmeneti időszakra FÜGGETLEN SZAKÉRTŐ ÜGYVIVŐ KORMÁNYT MOST !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.