A feltétel nélküli alapjövedelem támogatói szerint mindenkinek annyi garantált bevételt kellene biztosítani, hogy meg tudjon élni. Jövedelmet, nem segélyt. Egy kormánypárti képviselő szerint erre nincs szükség, mert aki akar, az tud dolgozni. Hogy pontosan mit is jelentene a feltétel nélküli alapjövedelem (fna), kiknek járna, és mennyi lenne, arra többféle elképzelés van. Magyarországi szorgalmazói szerint 120 ezer forintnyit alapjövedelmet kellene mindenkinek garantálni. Szanyi Tibor nemrégiben 85 ezer forintra lőtte be az összeget. Van, aki azt mondja, csak akarat kérdése a bevezetés. Van, aki szerint képtelenség, államcsődöt okozna. Vincze László Fideszes képviselő jó szándékúnak, ám túl idealistának tartja az elképzelést. Szerinte azt eredményezheti, hogy még azokat is leszoktatják a munkáról, akik, ha kevés bérért is, de jelenleg dolgoznak (a videón 12 perc után beszélt erről). A lábat lógató emberek sokasága pedig nem is akar majd dolgozni – valószínűsítette. Meggyőződése szerint...

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez a kormánypárti képviselő emelje meg a lottyadt seggét,
és gyakrabban menjen a munkaügyi központokba ne onnan
pofázzon, ahova be sem járnak de a fizetésüket akkor is megkapják
ha nem csinálnak semmit !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
A feltétel nélküli alapjövedelem a magyaroknak csak egy álom! A cigóknak viszont már megvalósult nálunk! (Plusz még a villany- és vízszámláikat, néha a mobiltelefonszámláikat is kifizetik az önkorik.)
Uborkakulcs
Én támogatom ezt a fajta alapbér kérdést. Főképpen, ha az erre szánt összegek nagyrészét , a képviselői tiszteledíjak csökkentésével finanszíroznák.
De annak kifizetését, feltételekhez kötném és sávosan alakítanám. Mindennemű ezzel kapcsolatos számítás alapja a NAV - tól kapott egyéni adóbefizetés lenne. Aki nem fizetett adót, annak nem jár az az alapbér. Aki fizetett, annak a befizetéseinek megfelelő évig járna. Másrészről viszont, ez élénkítené a sumákolós foglalkozatást. Bejelentelek minimálra, annyit fizetek, úgyis kapod az alapbért. A réti négerek így talán nem tudnának ekkorát kummantani, és talán tényleg elkezdenének dolgozni. Vagy ami még jobb: elindulnának Kanadába. Az megy, hogy aki akar dolgozni az tud is. szerintem sajnos ez már közhely. Egyre inkább, nem igaz, sajnos.
szablyafűrész
""Aki akar, tud dolgozni!" - mondta Vincze a Rokkantak és Végtag Nélküliek Hazai Kongresszusán !
bencemacska
"Aki akar, tud dolgozni." Ez egy akkora marhaság, hogy ép eszű ember nem mondhat ilyent! Hogy kerül szinkronba az akarat és a tudás?
Pl. Én nagyon akarok fizikai (termelő, co. OV) munkát végezni fizetésért, de mindkét karom sérült (pl béna, hiányzik).
Pl. Nagyon akarok dolgozni, tudok is : Kimegyek a falu végére kitépem az összes gyomot az állami földekről. Hasznos munkát végeztem? Dolgoztam, akartam? és mit fogok vacsorázni?

Az "akar" és a "tud" nem a "munkaerő kínálat" és a "fizetőképes kereslet" szinonimája.
Következtetés: Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!!!
Meine Ehre heisst Treue
Még ha van is lehetőség dolgozni, nem él meg belőle a szerencsétlen.
A semmirevaló politikusainknak kellene 47 ezerből megélni (családostól).
Nil
Ez az ember is azért lett politikus mert sehol nem kapna munkát annyira buta - illene tudnia hogy nincs annyi munkahely amennyi álláskereső... és hiába szeretnék agysebész lenni már nem lehetek ... no meg azt is hogy közmunka és önkéntes munka helyett rendes bejelentett normális fizetéssel járó munkahelyek kellenek - ezt pont a törvények akadályozzák meg és ebben az MSZP is jócskán ludas

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.