Folyamatosan hívogatták és sms-ekkel bombázták Szlovákiából a négy ember halálát okozó Eva Rezesovát a baleset éjszakáján, miközben terepjáróval a végzetes ütközés helyszíne felé száguldott – írja a Hvg.hu. A lap szerint nincs nyoma annak, hogy a nő telefonjáról is kimentettek volna adatokat, a rendőrség nem tudta kivenni a SIM-kártyát a készülékből.

A hvg.hu birtokába került tanúkihallgatási jegyzőkönyv szerint Eva Rezesova korábbi élettársa, egyik kislányának apja, Erik Fischer, nyíltan beszámolt arról is, hogyan romlott meg a viszonyuk, szerinte elsősorban Rezesova családja, illetve a nő súlyosbodó alkoholproblémái miatt.

Ugyanakkor érdekes információkkal szolgálhatott volna a baleset éjszakájáról Rezesova mobiljának részletes, szolgáltatótól kikért híváslistája, amely a lap birtokába került. A híváslista, illetve a Rezesova iPhone-jára vonatkozó hatósági intézkedések egy sor szakmai kérdést felvetnek az egész vizsgálattal kapcsolatban, amelyeket hiába tettünk fel a rendőrségnek, a bíróságnak, vagy az adatokat szolgáltató mobilcégnek.

A rendőrségi jelentésben nincs nyoma annak, hogy kimentettek volna információkat, illetve bevontak volna bármilyen, ehhez a típushoz jobban értő szakértőt, miközben még azt is feltüntették, hogy „az érintőképernyő érzékenysége miatt" három számot véletlenül felhívtak, de „azonnal megszakították" a hívást. A sértett hozzátartozóit képviselő ügyvédet hiába kérdeztük további vizsgálatokról, nem tud arról, hogy a baleset éjszakáját megelőző mobilozásról más szakértői vélemény készült volna.

A mobilra vonatkozó rendőrségi jelentés azzal végződik, hogy a SIM-kártyát nem tudták kivenni a telefonból, mert ennek „az iphone egységből való eltávolítása csak megfelelő eszközzel lehetséges, amely hatóságom rendelkezésére nem állt". Az iPhone-hoz valóban tartozik egy „eszköz", amit a készülékbe benyomva kivehető a kártya, ez azonban a megkérdezett szakértők és iPhone-tulajdonosok egybehangzó állítása szerint akár egy gombostűvel vagy gémkapoccsal helyettesíthető, ráadásul bármelyik típusú iPhone kulcsa használható lett volna – írja a hvg.hu.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

űrbán
"A rendőrség „megfelelő eszköz” híján még a SIM kártyát sem tudta kivenni a készülékből," Ha ez igaz akkor a komplett rendőrség TAKARODJON A KURVA ANYJÁBA!!

Ne hajléktalanokat, meg biciklieset büntetgessenek!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vidi500
Az ilyen "apró kis mulasztások" a gyászoló családdal, az elhunytakkal szemben rendkívül nagy tiszteletlenség, visszaélés a joggal. Vagyis az elhunytaknak nem adatik meg, hogy haláluk okait, körülményeit korrekten feltárják.
kkalman
Addig szarakodnak, amíg nem sikerül ennek a "felvidéki Paris Hiltonnak" az ügyét elmismásolni. A pénzbehajtáson kívül semmihez sem értő banda, élükön a belügyminiszterrel.
mátmar
Ha egy rendőrség ilyen hülye akkor nem lehet várni tőle semmit. Ha meg nem hülye akkor úgy látszik el akarják sikálni az ügyet. Majd ezt is elengedik mint a baltást?
intrepid
@dr. prédikátor: Persze, hogy fel akarják menteni. Most készítik elő a közvéleményt.
Uborkakulcs
Lefogadom, hogy a Pintérnek, meg néhány fullajtárjának - Vakondi Bakondi - is IPhone-ja van. Ha a közreműködő szakértő nem képes ezt a problémát megoldani - SIM - akkor máris mehet a tudás hiánya miatt, a Közmeló progiba. Mert, hogy is szól ennek definícója: Azoknak az embereknek ad munkát, akik értéktelenek, a piac számára. Ha pedig képtelen elvégezni a feladatát, akkor értéktelen...
gabrella
Remélem elbocsájtják az állásukból a béna zsarukat, mert én nem hiszem el,hogy nem tudták!
Talán nem akarták valamiért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.