Látogatókat kapnak Brüsszelből az elektronikus útdíjrendszer fejlesztői. Az Európai Bizottság (EB) közlekedési főigazgatósága, a HU-GO műszaki megoldásaival szeretne megismerkedni. Az i-Cell Kft.-hez delegált szakértőknek azt kell kideríteniük, a magyar rendszerépítők hogyan tudták mindössze két és fél hónap alatt, a kormányzati közlések szerint mintegy húszmilliárd forintból életre kelteni az infrastruktúrát. Ha erre sikerül megnyugtató válaszokat találniuk, a brüsszeli megfogalmazás szerint a magyarországi díjrendszer lehet a „legjobb gyakorlati példa” a hasonló fejlesztéseket fontolgató uniós tagállamok számára. Az Európai Bizottság közlekedési főigazgatóságának szakértői az árképzéssel nem foglalkoznak, kizárólag „tanulni” szeretnének a magyar fejlesztők tapasztalataiból. Figyelemre méltó, hogy a rövid határidő miatt a komoly referenciákkal rendelkező, a díjszedő rendszerek működtetésére szakosodott nemzetközi vállalatok - például a T-System, illetve a Kapsch - nem vállalták a...

Forrás: pestiriport.hu
Feltöltő: Sede
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sede
"Mint ismert: április közepén egy, referenciákkal nem rendelkező kisvállalkozást, az alig húsz alkalmazottat foglalkoztató i-Cell Kft.-t választotta ki a kormány - egy nemzetbiztonsági titokká nyilvánított tenderen - arra, hogy július első napjáig kiépítse és beüzemelje a teherautósok megsarcolására tervezett új útdíjszedő rendszert. Lapinformációk szerint a projekt költsége mintegy 20 milliárd forint volt.

A rövid határidő miatt a komoly referenciákkal rendelkező, a díjszedő rendszerek működtetésére szakosodott nemzetközi vállalatok - például a T-System, illetve a Kapsch - nem vállalták a hálózat kialakítását..." (részlet a privatkopo.hu cikkéből)
pacsni
@human: a viki minden tipusu rendszerhez èrt! Majd o megtanitja az informatikusokat, hogy kell csinàlni! nem kell ot fèlteni. Ez egy olyan okos ember , hogy nekunk fogalmunk sincs milyen kezekben vagyunk.
Sede
még kiderülhetnek nagy disznóságok ebben az ügyben is...
Hellcat
Nem is működik rendesen...egyébként meg ÚTDÍJMUTYI!!! csak egy a sok közül...
Sede
@Hellcat: gyorsan összehányták valamiből...
kkalman
Mire kiírták a pályázatot, már készen volt az egész rendszer, csak a beüzemelése várt. Kb így lehet 2,5 hónap alatt megcsinálni az egészet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.