Az egykori Kispál és a borz Kossuth-díjas frontembere nyílt levélben bírálja a szerzői jogok „lenyúlását". Lovasi András sem a mostani, sem bármely más politikai pénzosztásban nem hisz – írja a Hvg.hu.

A parlament a múlt héten elfogadta azt az L. Simon László által jegyzett törvénymódosítást, amely szerint az üres adathordozók után beszedett jogdíjak 25 százalékát ezentúl nem az Artisjus osztaná szét a szerzők között, hanem azt elvonná a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), amelynek szakkollégiumaira várna ez a feladat – erre reagált a zenész.

Olvastam az újabb, a 25%-os elvonást kommentáló blogbejegyzését ("Lenyúlás" helyett célszerűbb felhasználás: higgadtan a jogdíjakról címen jelent meg), és ehhez szeretnék néhány megjegyzést fűzni, úgy is, mint szerző-előadó, és úgy is, mint egy hangfelvétel-kiadó vezetője. Először is, szerintem a zenésztársadalom felháborodását – amit szinte egyöntetűen sikerült kivívniuk a hétfői döntésükkel – talán megspórolhatták volna maguknak, ha nem az előző hét végén, a szavazást megelőző pár napban nyújtják be a módosítót, teljesen váratlanul, az érintettekkel való minden előzetes egyeztetés nélkül. S bár gondolhatnánk, hogy ez improvizáció, és csak hirtelen körülnéztek, hol van még valami vihető, de az írásából egy komoly koncepció látszik kibontakozni. Kérdezem én, ha ennyire komolyan veszik a popzene felvirágoztatásának ügyét, akkor én (és gondolom, kollégáim többsége) miért pont ebből a blogból értesülök róla először? – írja nyílt levelében Lovasi András.

A teljes írtást itt tudja elolvasni >>>

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Már csak a birkamenet bizzik a kormányba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ostor
@kkalman: Bajnai mit csinált 2008-2010 között? Talán semmit? Pedig orbán is tapsolt neki még Brüsszelben is!Vagy az nem számít?
radios45
@kukac50: na ja, de abból is vannak igen sokan, kb.2millióan sajna.
kukac50
@radios45: Hátha a választásig még azok is tisztábban látnak majd,főleg ha nem kapnak pénzt a menetelésért. Ha közmunkabérből kellene élni Nekik nem menetelnének Orbánért.
kkalman
@ostor: A semminél talán kicsit többet. Itt egy összefoglaló a kicsit többről.
www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100401-allitasok-es-tenyek-bajnai-gordon-bucsubeszedeben.html
Csak ez a narancsködben már nem látszik.
coni
Ennek az országnak az a veszte, hogy mindenki csak a saját érdekében emeli fel a hangját. A jelenlegi rezsim ellehetetlenített 4-5 Millió embert, de mindegyik érintett csoport elszigetelten és így kilátástalanul küzdött... saját magáért. Megérdemeljük a Viktatúrát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.