A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy számoljon el saját, valamint családi- és baráti körének vagyonosodásával. Az ellenzéki párt felszólítását Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tag fogalmazta meg szerdán, Budapesten újságírók előtt az Átlatszó.hu napközben megjelent cikke nyomán. A portál írása szerint Orbán Viktor veje, Tiborcz István cége 2009 után új piaci szereplőként úgy tudta 3 milliárd forint fölé emelni éves forgalmát, hogy közben fideszes városvezetésű városoktól kapott közbeszerzési megbízásokat a közvilágítás korszerűsítésére. A DK politikusa hangsúlyozta, a cikk nyomán választ várnak arra, hogy Orbán Viktor strómanok útján mennyi közpénzt kíván juttatni rokonainak és barátainak, egyúttal felszólította arra is a kormányfőt, hogy az elvett pénzeket kamatostul fizesse vissza.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Orbán Viktor miniszterelnök jelentős vagyongyarapodáson ment keresztül 1998 és 2002 között, a hivatali évek alatt. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), amelynek (több tízmilliós) átépítéséhez azonnal hozzá is láttak. Ha a tágabb famíliát is idevesszük, akkor konstatálhatjuk, hogy a miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

Már a családi vagyonszerzés kezdetén, a bányaprivatizációban is szerepet kapott közpénzből származó tőke. Simicska Lajos, Varga Tamás és Kövér Szilárd ugyanis azzal a Quality Invest Rt.-vel szálltak be Orbán Győző üzletébe, amelynek vagyonát a fideszes székházeladásból befolyt százmilliók adták. Simicskáék 4,75 millióért vettek részvényt a pártelnök apjától, amit aztán 1,2 millióért – tehát 3,55 milliót „ajándékként” hátrahagyva – adtak el újra neki. (Simicska: „Mindenkinek alkotmányos joga, hogy hülye legyen.”)
Azok a bizonyos „első milliók” tehát nem egyenes úton, hanem az állami pénz – pártpénz – magánpénz vargabetűjét leírva jutottak el a családhoz. De hogyan szaporodtak a későbbiek során? Tény, hogy Orbánék vagyona 1998 és 2002 között nőtt a sokszorosára. Az első miniszterelnökség éveiben. A néptől kapott közhatalmi mandátum birtoklása idején. A kérdés az, hogy a vagyongyarapodás a hatalom felhasználásával, azzal visszaélve történt-e.

folytatás: - granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/

oszt' jó napot !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
töky
Mi ez a rebellió uraim/hölgyeim? Vezérünk vagyoni helyzetéről ki merészel kérdéseket feltenni? Hát tudjátok meg baszkikáim, hogy 2010-ben 2/3-al döntöttek a zemberek úgy, hogy őszentsége szent és sérthetetlen ( na meg a barátai is!) Tudnotok illene, hogy a 2/3-al az országban minden az övé ha tetszik nektek, ha nem. 2014-ben lehet ismét 2/3-al megszavazni. Bevezetheti ha akarja az első éjszaka jogát is. Ti meg majd csak azután...
De hát mi akartuk így nemde? Éljen a kis barna hízott vezérünk sokáig!!! ( és ne feledkezzünk meg a bandatagokról sem a tapsolás közben)
mátmar
Neki nincs semmije! az apjának, a testvérének, a családjának, a rokonaiknak, barátainak, ismerőseinek van! Neki nincs! Gyűjtést kéne szervezni neki!.
samuel
@nahát: Csak nem Ön írta azt az ADÁS-VÉTELI szerződést 1994-ben egy Haris -közi 135 m2-es lakásról ,amit az értékként megjelölt 5 872 500 ftos értékü ingatlant a vevők 563 760 ft készpénz kifizetéssel meg vásároltak ,majd és 2002 júniusában 63 000 000 ft ért eladtak.
Zsuga
@Uborkakulcs: Nyugodj bele, Gyurcsány és Bajnai dolgaiba már a legmélyebbre hatóan belemásztak fideszék és akárhogy is erőlködtek, nem sikerült törvénytelenségre lelni. Ha találtak volna bármit is, az nem maradt volna annyiban! Ráadásul egyik sem a politikából szedte meg magát. Mutyika persze biztosan volt az ő idejükben is, de ami most megy, az már több, mint mutyika.
kiskutyauto
Nem nem... még ha vissza is adja a száz és száz milliárdokat, amiket fosztogatott és osztogatott a sleppéjének, sem elég. Bár ami nem az övé csak elvette, elbitorolja visszaveendő. De egy hazaáruló országfosztogató maffiózó számára már mindegy, már hiába. Nem menti fel. A bűnt nem teszi semmissé. Egy nemzet javainak, tulajdonának, hatalommal visszaélve fosztogatása, akkor is marad ugyanúgy: főbenjáró, megbocsáthatatlan örökké el nem évülő bűn - HAZAÁRULÁS... hazaárulásért kötél jár...!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.