Négy év alatt, 2010 és 2014 között 265 ezer új közalkalmazott lép szolgálatba, ők azok az orvosok tanárok akik az elmúlt években önkormányzati alkalmazottakból kvázi kormánytisztviselővé avanzsáltak.

Érdemes megnézni, mi lett az olcsóbb és a jó állam mítoszából. A központi kormányzat létszáma jelentősen megnőtt, eközben a minisztériumoknál általában csökkent az alkalmazottak száma – írja a Napi Gazdaság.

A kormányváltáskor a központi kormányzatban és a háttérintézményeknél 300 ezer ember dolgozott, jövő májusban utódjának már 656 ezer embert ad át a mostani kormányzat. A növekedés jelentős részben abból adódik, hogy az iskolák, az orvosi rendelők, a kórházak orvosai és alkalmazottjai, valamint a tűzoltók kvázi kormányzati alkalmazottakká váltak a két ágazat államosításával.

A lap cikke szerint a Köztársasági Elnöki Hivatal még mindig a legkisebb intézmény, igaz, költségvetése már elérte a kétmilliárd forintot, míg az alkalmazottak száma 77 főre emelkedett, ami 57 százalékos növekedés a Sólyom László vezette elnökséghez képest.

A NGM berkein belül a legnagyobb átszervezést 2010-2012 között az APEH és a vámhatóságok összevonása hozta, így jött létre a Nemzeti Adó és Vámhivatal. Míg 2010-ben 34,5 ezer ember dolgozott ezen a területen a ciklus végére 29,2 ezer főre csökkent az NGM-nél és a NAV-nál dolgozó alkalmazottak száma. Jelentősen nőtt viszont a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium létszáma, a 2010-es 349 főről 624 főre, ezzel párhuzamosan viszont csökkent a háttérintézményeknél dolgozók száma. Az összes adatot ide kattintva nézheti meg!

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán kevesebb minisztert ígért. Sikerült is. Átnevezte őket államtitkárnak, biztosnak és felelősnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
Mi lenne, ha odafigyelve elolvasnák a cikket, s utána véleményeznének.Itt létszám át csoportosítás történt, s nem létszám növelés.
nyanya001
@spu00: Mi lenne, ha gyakorolná az értelmező olvasást ?
kiskutyauto
Az ország módszeres szétverése, lezüllesztése, kifosztása és hazugságokkal, agymosással, megtévesztéssel a tömeg megszédítése, NETTÓ HAZAÁRULÁS... hazaárulásért kötél jár...
mátmar
Ez is csak azt mutatja, hogy az 2/3-os kormányunk mindent és mindenkit maga alá gyűr.
kukac50
Ha kormányváltás lesz akkor az összes háttérintézmény dolgozóit is szanálni kell.
Aki elérte a nyugdíjkorhatárt az menjen nyugdíjba,és a fiataloknak adják át a helyeket,hogy tudjanak dolgozni,családot alapítani,legyen esélyük.
A minisztériumokba is csak közgazdászok lehessenek miniszterek 62év alattiak.
Az orvosok vagy munka vagy nyugdíj,mert mind a kettő nem jár,akkor a minisztériumokba is legyen ez a törvény!
szablyafűrész
„23. intézkedés, tisztelt Hölgyeim és Uraim: teljes telefon-, bútor-, gépkocsivásárlás és -csere stop, leállítás a közszférában” - mondta Orbán Viktor az első gazdasági csomag ismertetésekor 2010. június 8-án a Parlamentben.

Így történt ?

Oszt' jó napot !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.