Elképzelhetetlen, hogy az erősen központosított pártban Orbán tudta és engedélye nélkül nyilatkozzanak a politikusok a pártelnök számára annyira fontos fociról – mondták a hvg.hu-nak fideszes források. Egy, az MLSZ elnökségi ügyeire rálátó forrás szerint ennek ellenére Orbán szinte biztosan nem akarja Csányi távozását az MLSZ éléről. „Egyrészt ő is látja, hogy hasznos munkát végez, másrészt a hatalmi harcban számára jó helyen van, kiszolgáltatottabb a támadásoknak” – mondta forrásunk arra utalva, hogy a választások előtt jól jön a miniszterelnöknek, ha a magyar foci sikertelenségéért nem őt, hanem a futballszövetséget hibáztatják, a szidalmakat az MLSZ felé lehet irányítani. Az MLSZ háza táján a vitát úgy értékelik, hogy az említett fideszes kommunikációs trükkön felül a konfliktus nem a magyar fociról szól, mert a szövetség által kijelölt irány 2010 óta bírja Orbán támogatását, sőt az elmúlt három évben a miniszterelnök-pártelnökkel a legtöbb döntést egyeztették. Csányi szerdán erről azt mondta, a miniszterelnök sem szólította fel lemondásra, a 8:1-es vereség után beszéltek telefonon, továbbra is kiegyensúlyozott a kapcsolatuk.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mátmar
Csak, ha elszakad a villámhárító vezetéke akkor NAGYON NAGYON visszaüt.
zabhegyező
Csányinak akkora kapcsolati tőkéje van, hogy azt bevetve Orbányát és a gazember társulatát meg tudja döntetni!
Nem lenne baj, de ma nincs olyan párt, csoport aki méltó arra, hogy bejusson a nagycirkuszba:(
honeykiss
Minek nekünk egyáltalán a foci csak a baj van vele...
Szvetlana
Orbánnak is azt mondták el a magyar fociról, amit hallani akart. Mindenki, aki körülvette, fociszakértő volt, mert a nagyvezért csak ez érdekelte.
nahát
Mikor gyurcsány alatt, tucatszor kapott ki a fociválogatott, akkor is fletót okolták?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.