A Negyedik Köztársaság Párt (4K!) célja, hogy megszabadítsa az országot az oligarcha pártoktól és visszaadja a hétköznapi embereknek – mondta ki a 4K! elnöke vasárnap, a párt budapesti kampánynyitó rendezvényén. Istvánffy András szerint mindenkit arra kérnek, hogy "ne szavazzon a kisebbik rosszra", vagyis ne adjon újabb esélyt azoknak a jobb és baloldali oligarcha pártoknak, amelyek egyedüli célja az állam megszállása és a közpénzek lenyúlása.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
@entero: Mivel politikusaink több lábon állnak, ezért nem kellene őket ebben az esetben sem sajnálni.
Minimálbér, semmilyen egyéb juttatás. Olyanok legyenek politikusok, akik az országért, a kisember számára (pozitívan) észlelhetően tesznek és ne semmirevaló, bűnöző, megélhetési figurák üljenek a Házban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@Meine Ehre heisst Treue: Még valami: nyomorszintről írsz. Ugye, te sem gondoltad ezt komolyan?
Meine Ehre heisst Treue
@entero: Ne kételkedj. Amikor azt írtam, hogy nem lennék a helyetekben az nem a mostani status quo-ra vonatkozik, már a jövőt vetítettem előre. Kérdés, így lesz-e? Kiderül.
A munkával elért sikert illetően egyetértek, bár ez sem mindig van így.
Viszont az érdemtelenül gazdagodók esete sajnos fedi a valóságot.
Politikai, társadalmi rétegek esetében szoktam általánosítani, annak tudatában, hogy kivételek mindig vannak.

De igen, komolyan gondoltam a nyomorszintet. Miért vagy szkeptikus?
entero
@Meine Ehre heisst Treue: Nem tudom, én nem azt látom, hogy itt bármivel nagyobb szegénység lenne, mint volt bármikor is. Lehet, én járok rossz helyeken.
Meine Ehre heisst Treue
@entero: Értelek. Ez azért van így, (legalábbis szerintem) mert az átlag magyar családok sorsával nem találkozol. Én igen.
Talán a nyomorszint erős, de a szegénység, az alacsony életszínvonal, mely nem méltó egy teljes jogú Uniós tagállamhoz 2013-ban, mindenképp reális. Ez különösen a vidéki Magyarország esetében feltűnő.
entero
@Meine Ehre heisst Treue: Én vidéken élek, itt járok a legtöbbet, és bizony van, hogy több időmbe telik egy kisvároson átjutni, mint eljutni egyikből a másikba, annyi az autó szinte mindennap. Parkolóhely is maximum a bevásárlóközpontoknál van, de ott se annyira sok, és a pénztáraknál jól megtömött bevásárlókocsik sorakoznak szinte mindig. Nem vitatom, vannak szegény emberek, ami részben betudható magának a városnak, vagy falunak, a megközelíthetőségének, az ottani munkanélküliségnek, de sok esetben maga az egyén sem igyekszik munkát keresni, mert el van anélkül is. Látom nálunk is az óvodában, hogy 4-5 gyerekkel milyen jól el lehet lenni munka nélkül is, és most nem a romákra gondoltam. Tény, nem luxusban, de el lehet lébecolni.
Meine Ehre heisst Treue
@entero: Az autók mennyiségéből nem szabad messzemenő következtetést levonni a társadalom anyagi helyzetét illetően (aki Lamborghini Aventador-ral jár, nyilván nem szegény, de nem róluk van most szó). Minden relatív, tudom. Viszont az, hogy valakinek autója van, nem jelenti azt, hogy jólétben él. E tekintetben érdemes elgondolkodni azon, hogy kinek miért van autója...
A kistelepüléseken szinte tapintható a szegénység, amit könnyű megtapasztalni. Én látom napi szinten, hiszen a munkám során a fél országot bejárom és inkább látom a kilátástalan jövőképet napi megélhetési gondokkal fűszerezve, mint ennek ellenkezőjét.
4-5 gyerekkel munka nélkül, munkakerülés: igen, sajnos ilyen is van, (sőt, lesz is) de nem ez a jellemző, legalábbis a magyarok többségére nem.

A vidéki emberek életén sokat rontott, hogy a környező városokban a nagyobb munkaerőt felvevő helyek sorra szűntek meg. Ezért kellene az egymillió munkahely, melyet orbáncos ígért mell döngetve annak idején. Ez nem valósult meg. Rengeteg a munkanélküli, az alkalmi munkából és különféle segélyből élő ember.
Ezzel szemben a másik véglet: drága politikusaink, akik nem osztoznak a nép nyomorában, vígan el vannak. Ebben az esetben megint azok élnek jól, akiknek segíteni kellene a választóikat, de nem pofázással. Ehelyett hatalmas összegeket zsebelnek be, mert megszavazták maguknak. Ezek után nem csoda, ha nem nézem jó szemmel az érdemtelen jólétüket és megtapasztaltatnám velük a szegénység keserű kenyerét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.