A Jobbik tiszta választást akar, a pártok programjainak a versenyét, nem pedig szavazatvásárlást. Vona Gábor pártelnök, a Jobbik tizedik, tisztújító közgyűlésén arról beszélt, pártja a közbiztonság megerősítését, munkahelyteremtést, a gazdaság fellendítését és elszámoltatást akar, valamint eltörölné a képviselők mentelmi jogát.

Vona Gábor szombaton a Budapest Kongresszusi Központban a párt küldöttei előtt tartott programadó beszédében saját kormányfő-jelöltségéről azt mondta, 2010-hez képest emberileg, lelkileg és szakmailag is erősebbnek, jobbnak érzi magát.

Azt hangoztatta ugyanakkor, hogy ő nem hatalmat akar, mert mint mondta, neki kevés a kormányfői tisztség, annál nagyobb az ambíciója. Más pártok jelmondataira utalva azt mondta, neki nemcsak az a célja, hogy mindenki lakjon jól, hogy a magyarok többet fogyaszthassanak, vásárolhassanak, hanem az, hogy "a magyarság mutasson példát a világnak, a magyarság legyen az a nép, az a nemzet, amelyik a legbátrabban, legigazabb módon, legtisztábban fordul szembe a globális kapitalizmussal".

Szavai szerint azonban ahhoz, hogy a Jobbik megnyerje a nemzet egészének a bizalmát, először magát kell "méltó állapotba hoznia", ehhez pedig tagjainak egymásban való bizalomra, csapatmunkára, valamint fegyelmezettségre és szorgalomra van szükségük. Azt kérte a párt tagjaitól, hogy a választásig hátra lévő hónapokban mindenki hozza ki magából a maximumot.

Vona Gábor a tavaszi választási kampányt ahhoz hasonlította, mintha vadgalambokkal kellene sakkozni; az állatok ugyanis "felrúgják a szabályokat, ledöntik a bábukat, rátrottyantanak a sakktáblára, majd a végén elégedetten turbékolnak, hogy nyertek". Hozzátette: a bajai időközi választáson szerinte ez történt, és "egyik is csal, másik is csal".

Azt hangoztatta, tiszta választásokat szeretnének, ezért oda fognak figyelni, és nem fogják engedni, hogy "arról szóljon a választás Magyarországon (...), hogy ki tud több cigány embert megvásárolni", ahogy szerinte Baján bebizonyosodott.

Arról is beszélt, pártja közbiztonsággal kapcsolatos programpontjai sokak számára "sokkolóak" lehetnek. A "csendőrség, halálbüntetés, kémiai kasztráció, önfenntartó börtönök" valóban sokkoló szavak, de szerinte ennél sokkolóbb az, hogy gyermekeket, nőket, időseket ölnek meg nap mint nap – fűzte hozzá.

Szerinte a közbiztonság kérdése nagyban érinti a "cigány-magyar együttélés" kérdését. "Azt mondják, hogy a bűnözésnek nincs színe, ez így is van, de ha bemegyünk a börtönökbe, azt látjuk, hogy a bűnözők 90 százalékának viszont van". Hozzátette: senkivel nem az a bajuk, hogy más a bőrszíne vagy a kultúrája, hanem az, hogy vannak akik úgy érzik, nem kell betartani társadalmi normákat, csak azért, mert ők cigányok.

A foglalkoztatásról azt mondta, valóban egymillió új munkahelyre lenne szükség, és ez az egyik legfontosabb kérdés ma Magyarországon, ám nem közmunkahelyek, hanem tisztességes munkahelyek kellenek.

Arról is beszélt, az elszámoltatásnak ott kellene kezdődnie, hogy eltörlik a mentelmi jogot, továbbá szerinte a képviselőknek nagyobb felelősséget kellene viselniük, hiszen ők hozzák a törvényeket.

Vona Gábor azt is mondta, hatalomra kerülve nyilvánosságra hoznák, hogy az országgyűlésben, a kormányban kik kettős állampolgárok, "és hová húz a szívük vagy a pénztárcájuk", és nyilvánossá tennék a külföldről kapott civil- és párttámogatásokat, hogy így megtudják, "kik irányítják valójában Magyarországot".

A pártelnök arról is beszélt, a Jobbiknak vannak olyan céljai, amelyek túlmutatnak a választásokon. Ezek között említette a történelmi jogfolytonosság és a magyar eredet- és történelemfelfogás helyreállítását, valamint a gazdasági szabadságharcot; ez utóbbit az államadósság újratárgyalásával, saját bankrendszerrel, önálló monetáris politikával és termeléstámogató adórendszerrel képzelik el.

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Vona bandája randalírozott 2006-ban."Mi van? Már az is békétlenség, ha picit felgyújtjuk a TV-székházat, mert volt nálunk épp egy Molotov káktél? Mi csak szalonnát mentünk sütni a térre békésen, de a vízágyútól nem gyulladt meg a fa. Há' ost vigyük haz a kááktélt? Fogtuk oszt eldobtuk! Az a qrva bomba nem a székházra pottyant véletlenségdíbűl?" És milyen érdekes, hogy ezek a pondrók mióta Orbán van hatalmon ,nem másznak elő? Vajon miért? Vajon nem az ő emberei ezek? De igen!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
stone
@Meine Ehre heisst Treue: ..látom unatkozol.
dolgozzá! (már ha munkának lehet nevezni azt amit csinálsz)

létre szeretnék hozni egy új pártot, segítenél?
a neve az lenne: Ellenálló Magyar Őslakók Kitartó Egysége.
stone
@Meine Ehre heisst Treue: majd kereslek,
többésohacionistát
Lesz meglepődés nem kicsi 2014-ben!Sajnos az ország lakosságának nagy része zsigerből ragad ki részleteket abból ha valaki valamit mond,vagy talán fel sem fogja,el sem olvassa ami lényeges,a média által sulykolt mondatokra teszi a hangsúlyt!Szomorú de ennek oka van a szocializmus idejéről bevett minták aki nincs velünk az ellenünk van mondhatnák is!Véleményem szerint a JOBBIK az egyetlen párt ami alternatívát kínálhat az országnak hogy végre elinduljon valami pozitív irányba!Egy saját élményt osztanék meg idén Májusban kimentem a Hajógyári Szigetre majálisozni voltak ott minden korosztály képviselte magát legkisebbtől legnagyobbig de balhé az nem,ilyen biztonságban nagyon régen éreztem magam pedig este olyan "irredenta és náci" zenekarok léptek fel mint a Romantikus Erőszak és Kárpátia!Ha ők kerülnek kormányra látjátok én ilyen országban szeretnék élni!Ha van időtök rá látogassatok el valamelyik általuk irányított településre és azután mondjatok véleményt,valaki vett már részt általuk szervezett lakossági fórumon?Ahol saját fülükkel hallhatják a dolgokat, és nem csak a média ködösítéséből építkeznek!
stone
@többésohacionistát: ..na ezt osztom, és te is készülj:

"Lesz meglepődés nem kicsi 2014-ben!"
aremy
csak nem a KORONA kék te nagyon nemzetes no mert be kell álni a sorba mert még előtted van a nagyon vezíír és még ő előtte aki é a hausburg mert ha van korona akkor ŐŐT illeti mondhatni az övé azért kiváncsi lennék hogy ezek a nemzeti diplomások a lopás-lenyúlásson kívül mi a szarttanultak ja és ŐŐŐŐ is diplomás eddmeg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.