Bajnai Gordon egyértelműen adóemelést szeretne – a Fidesz szóvivője szerint erről szól a volt miniszterelnök által vezetett Együtt-PM szövetség hétfőn indított aláírásgyűjtő akciója, amelynek célja az egykulcsos adó eltörlése.

Selmeczi Gabriella budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Bajnaiék visszaállítanák azt a kudarcos adórendszert, amely kormányzásuk alatt működött.

Ezzel szemben a mostani egykulcsos, 16 százalékos adórendszernek köszönhetően idén 540 milliárd forinttal több maradt a munkavállalók zsebében – tette hozzá a Fidesz szóvivője, aki jelezte azt is, hogy a családi adókedvezmény az elmúlt két évben további 360 milliárd forinttal többet hagyott a gyermekes családoknál. Ráadásul a családi adókedvezményt jövőre kiterjesztik, amivel elsősorban a kiskeresetű családok járnak majd jól – emlékeztetett.

Ennek az adórendszernek az eltörlése, amihez Bajnai Gordon most aláírásokat gyűjt, automatikusan adóemelést jelentene, azaz a fizetések csökkenésével járna – hívta fel a figyelmet Selmeczi Gabriella.

A szóvivő reagált arra is, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) szerint a szerencsejáték-szervezéssel összefüggő törvények módosítására benyújtott kormánypárti javaslat egyértelművé teszi: a Fidesz a saját érdekeinek megfelelően osztja fel az ország különböző gazdasági területeit.

Varju László, a DK pártigazgatója arra a fideszes Puskás Imre és Ékes József által jegyzett előterjesztésre reagált, amelyik meghatározza a megbízható szerencsejáték-szervező fogalmát, illetve a nemzeti vagyonról szóló törvény, a koncessziós törvény, valamint a szerencsejáték-törvény vonatkozó részeinek módosításával megteremti azt a lehetőséget, hogy az ágazati miniszter pályázati eljárás mellőzésével is köthessen koncessziós szerződést.

Selmeczi Gabriella mindezzel kapcsolatban azt mondta, a kormánytöbbség azt szeretné elérni, hogy szigorú állami felügyelet mellett, pénzügyileg és rendészetileg is ellenőrzött körülmények között kaphasson engedélyt működésre néhány kaszinó.

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején "olyan alakok, mint például Portik Tamás, vígan egész szórakoztatóbirodalmakat, játéktermeket tartottak fenn", és erős a gyanú, hogy ott mosták tisztára a pénzeket, amelyekből – szintén a gyanú szerint – szocialista zsebekbe is vándoroltak forintok – tette hozzá a szóvivő.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Bajnai adóemelést akar ?
Kiknek is ?
A selmecziknek és mutyis cimboráknak ?
Az nem baj !

Egyszer eljön azt idő, amikor a 'hosszú cici' másik végére kell állni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@human: 20:24 A második részt csak azért írtam (jó sok elírással), mert már baromira bosszant ez a 4 órás, vagy havi pár napos, vagy évente pár hónapos közmunkával meghamisított foglalkoztatási statisztika.

20:25 Remek az a fej! :)))
excep
mondja ezt a fidesz aki még a levegővételt is megadóztatta!!! menjenek már a jó anyjukba
Meine Ehre heisst Treue
Igen, 540 mrd ft-al több maradt a jól keresők, a gazdagok zsebében. A nagy többséget alkotó átlag alatt keresők viszont ebből semmit nem éreztek.
Igen, Bajnai adóemelést akar, hiszen a 2 kulcsos szja a most markukba vigyorgóknak (jól keresők) jelentene emelést, nem mellesleg ez így lenne korrekt.
kukac50
Igazságos adóteher viselést akar Bajnai. Aki többet keres az adózzon nagyobb adókulccsal .
Ha Orbán meghagyta volna a többkulcsos adórendszert nem kellett volna 27 fajta adót bevezetni. A sárga csekkért sem kellene 140 forint adót fizetni.
Szvetlana
A többsávos adórendszer is jó lenne, de ahhoz nagyon át kellene alakítani a kereseteket.
Ha a minimálbér 100 ezer ft lenne, akkor az aktívan dolgozók nem kereshetnének 100 alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.