Nem csitul a kormány bank-ellenes retorikája. Bár a Bankszövetség elküldte legújabb megoldási javaslatait a kormánynak, Varga Mihály gazdasági miniszter durván visszadobta a tervezetet, kijelentve: a pénzintézetek helyett hamarosan a kormány oldja meg a problémát.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Azzal, hogy a bankok nem tudnak/mernek hitelezni bedöntötte a rezsim a gazdaságot. Minden szinten a kisemberek isszák meg a levét a kormány harcikedvének, amelyik nem csitul, hanem csak kiterjesztette az Unióra is (amelyik jelenleg minden állami beruházás cehhjét állja).
Uborkakulcs
@coni: Azért ne sajnáld a bankokat annyira. Nézd csak meg a hitel és betét kamatok alakulását. Azt tudjuk, hogy a banknak az hozza a legtöbbet, ha a betéteket - amire 2-5% között fizetnek - kihelyezik hitelekbe - 6-14% os kamattal-.
coni
@Uborkakulcs: Úgy tűnik, nem érted, hogy nem a bankokat sajnálom, hanem magunkat. Sorban dőlnek be körülöttem az ismerősök cégei, mert nulla hitelt sikerült kapniuk az elmúlt 2 évben. Az építőiparban akkor sem kapsz már 8-10%-os hitelt ha van 5-7x-es fedezeted. Mert az anyacégek nem engedélyezik a hitel kihelyezést, még az MNB hitelből sem adnak (2,5% nem elég nekik a kockázatra). Ugyanez a helyzet a kiskereskedőknél. Sorra zárnak be. Új beruházások nincsenek, a 16 %-is beruházási ráta az amortizációt sem fedezi.
A többi területet nem ismerem, de a hírek szerint ott sem jobb a helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.