A több generáció közös nyaralása fontos része lehet a családi harmónia megőrzésének – a többi között erről beszélt Semjén Zsolt kedden Ráckevén egy kisgyermekes vendégeknek kialakított szálloda rendezvényén.

A miniszterelnök-helyettes szerint bebizonyosodott, hogy a gyerekek egészséges fejlődésében nem csupán a szüleikkel kialakuló meghitt viszony, hanem a nagyszülőkkel fenntartott szoros kapcsolat is fontos szerepet játszik.

Utalt arra, hogy egy felmérés szerint az idősebb generációknak a jó életérzéshez elsősorban a családi együttlét, az egészség és az élményeket adó utazások szükségesek, ezért is fontos a közös nyaralás. A családbarát szállodák most formálódó hálózata is hozzájárulhat ehhez – tette hozzá.

Semjén Zsolt arról is beszélt, hogy az elöregedő Európában sokfelé gondot jelenthetnek a generációk közötti súrlódások, és ezek enyhítéséhez az unión belül példaértékű a magyar és a francia családpolitika.

A rendezvényen Semsei Imre, a Debreceni Egyetem egészségügyi karának professzora az időskori egészség megőrzésének fontosságáról szólva elmondta, az egészség fontos gazdasági kérdés is. A nyugdíjasok számának növekedése mind nagyobb terhet ró az egészségügyi ellátórendszerre, ennek csökkentéséhez nemcsak pénz, hanem például a nemzedékek közötti szolidaritás erősítése is szükséges. Ezzel a kérdéskörrel az unió politikusai is kiemelten foglalkoznak – jegyezte meg.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Szerintem meg a családok képesek a nyaralásukat megtervezni és megoldani is, anélkül, hogy egy ilyen fogadatlan elmondaná az okosságait. Ha akarnak, nagyszülőstől/unokástól nyaralnak, ha csak a szűk család akar együtt nyaralni, akkor meg egyedül. Inkább azon fáradozzon a jóember, hogy akik megtervezik a nyaralást, de aztán csak álmodoznak róla, mert kajára, meg a legszükségesebbre is alig telik, azok kapjanak kedvezményeket, vagy akár ingyen nyaralási lehetőséget államilag, önkormányzatilag.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@creativehun: A több generációs együttélést segítendő például Ócsán is építhettek volna a kétszobásnál nagyobb házakat is. De hát az ócsai lakóparknak ugye nem is ez a legnagyobb hibája.
Sírnivaló, hogy ezek továbbra is a hatalomban maradhatnak. Lehet, hogy az is, ha a tökkelütött ellenzék tudná őket leváltani. De mondjuk erre egyre kevesebb az esély.
magyarbakancs
Semjének meg meg kellene mondani ,hogy 47 ezerből nem lehet nyaralni csak éhen dögleni.
Mert párt társa Zsiga Marcell megmondta 47 ezerből meglehet élni.
űrbán
Hé tömjén megmondjam hogy te meg a fajtád hová húzzon el?
dr. prédikátor
@űrbán: A sunyi 3.14 csába!!! Igy gondoltad???
kukac50
@GeoCravker: Oké mehetünk ha valaki finanszírozza.
nehogymá
a gyerekek nagyrésze osztály kirándulásra sem tud menni,nemhogy családi nyaralás.jó esetben van rokon egy faluval,várossal arébb ahova elmegy 1 2 hétre.visszafelé meg hozza magával az ottani gyereket

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.