Ha valaki visszautasítja a munkát, amelyről azt sem tudja, hogy irodai vagy fizikai, törlik a munkanélküli regisztrációját – írja az Index.

A lap szerint mindezt annak ellenére, hogy sok önkormányzatnál még azt sem tudják pontosan, mit fognak csinálni novembertől az újabb rengeteg közmunkással. A tervek szerint ugyanis 200 ezerrel növelik a számukat.

Így a "regisztráltak" bárhogy is döntenek, a foglalkoztatási statisztika javulni fog – ami a legutóbb szinte rekordalacsonyra csökkent munkanélküliségi rátán is meglátszik –, hiszen vagy közmunkásként foglalkoztatottnak számítanak majd, vagy, mivel kiesnek az adatbázisból, javítják a munkanélküliek arányát.

A közmunkát eddig sem utasíthatták vissza a regisztrációjuk elvesztése nélkül az emberek. Ami 2013 elején törvényi szinten megváltozott, hogy most már felszólítási nélkül, automatikusan törlődik az adatbázisból, aki nem fogadja el a felajánlott állást – teszi hozzá az Index.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A közmunka nem termelő munka,annak a bére az adófizetők pénzéből van finanszírozva!
Rendes termelő munkahelyekkel rukkoljon már elő a Fidesz,ne stadionra költse a pénzt,hanem munkahelyteremtő beruházásokra.
Ha majd a munkahelyektől származó adóbevétel engedi akkor rá ér a stadion építés,ha már rossz focistáknak kedveskedni akar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@Yoda69: Nem értettelek félre. A közmunkát a Kádári lapátnyél támasztáshoz hasonlítottad amikor hivatalosan nem volt munkanélküliség. Abban a tévedésben vagytok , hogy a közmunkások , csak sepregetnek , havat lapátolnak..., pedig nem csak az önkormányzat alkalmaz közmunkásokat. A kisebb , és nagyobb maszek vállalkozók , gyárak is alkalmaznak közmunkásokat. Jó kis adó kedvezmény jár egy közmunkás után, ráadásul a bért az állam fizeti , nem az aki alkalmazza. Ezért van az hogy sehol sem maradhatnak meg három , négy hónap után mert akkor már be kellene őket jelenteni. Inkább kérnek helyettük másokat. De azt sem szabad elfelejteni , hogy a közalkalmazottak közt is egyre több a közmunkás, mert a nyugdíjba ment dolgozók helyett nem vesznek fel másokat... A közmunka program lényegét csak nagyon kevesen látják át, mert minden intézkedés arra épül hogy akik dolgoztatják őket kemény kedvezményeket szakíthatnak le utánuk. megéri alkalmazni a közmunkást. Gondolj bele.A vállalkozó egy közmunkáson nyer majd száz ezer forintot, mert adókedvezményt kap , nem fizet bért és járulékot utánuk. A közmunkás azt hiszem 6 órában tisztán kap 37 ezer forintot. A kettő durván 250 ezer forint. És mindezt az állam fizeti. Nem elég hogy ráfizetéses , de a pénznek a javát nem a dolgozó közmunkás kapja hanem a vállalkozó. Azok után a közmunkások után akik a közszférában dolgoznak az önkormányzat szakítja le a jó pénzt. Gondolkodj , kicsit. Az önkormányzatok kiknek a kezében vannak?
Na pedzed már??
miazavalami
@Yoda69: Bocs elírtam. A kettő durván 150 ezer forint...
gabrella
@miazavalami: Akkor már megint a gazdagokat segítik a rabszolgamunkával az adózók pénzéből.
radios45
@kukac50: Aki azt gondolja hogy a mostani közmunkások tízezrei, azért dolgoztak a nyáron,+ősszel hogy télen kaphassák azt a nyomorult 22500Ft.ot , f.h.t.t az nagyon tájékozatlan, ez már tavalyi évben sem volt így, a 49ez,ft.is kamu, hiszen Nov.1től töbnyire napi 6órában foglalkoztatják,az éhen halni készülő kisemmizetteket,
tehát csak 38ez,ft.ot kapnak érte havonta.
na én pont ennyit adnék Pintér S.nak, Comba S.et. foglalkoztatásért /nem/,felelős állatitkár et. nak, Orbánc vezírnek, és a családjának, éljenek meg ahogyan tudnak belőle.
Ők azok akik életükben nem dolgoztak, a munka közelében se kerültek még, viszont arrogánsan osztják az észt, nyomorba éhenhalásra kényszerítik, életerős szakmával rendelkező emberek százezreit, miattuk nem tudnak kifizetni, jövedelem híján egy xaros villanyszámlát egyedül élők, és 2-3gyerekes családfők.
2013-ban, már 284ezer ember nem részesül semmilyen ellátásban, pedig reg.va volt legalább 1x.a munkaügyi kp.ban, mégsem kaphat segélyt mert, nem jogosult rá, kiszorult az ellátó rendszerből, az Orbán kormány, embertelen intézkedései, törvényei miatt,
lásd 2011-2012
A médiába, a királyi tv. ben pedig nagypofával bejelentik, hogy jövőre 6számjegyű lesz a min.bér, persze papíron csak, de ez kit érdekel.
Undorító mocsok nép nyakán élősködő senkiházi FideSS banda
radios45
Én a napokban voltam a munkaügyi kp.ban, egy papírt kellett leadnom, fénymásoltatni.
Az irodában az ügyintéző rám kérdezett, igényt tartanak e rám a vízügynél, ahol egész nyáron dolgoztam, mire én szerintem nem, mert akkor szóltak volna már.
Erre felajánlóan megkérdezte akarok e közmunkára menni, épp most vesznek fel 120főt, erre azt mondtam nem , ennyi pénzért nem vállalok tli közmunkát,
Mire ő tudja e micsoda szankciókkal jár ha visszautasítja a munkát?
Mire én segélyt nem veszek fel, arra nem tartok igényt, kizárhatnak más munkákból?
Nemcsak azzal jár, hanem fél évre törölnek az adatbázisból, a reg.ból, addig se munka se semmi.
mondta,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.