Ha valaki visszautasítja a munkát, amelyről azt sem tudja, hogy irodai vagy fizikai, törlik a munkanélküli regisztrációját – írja az Index.

A lap szerint mindezt annak ellenére, hogy sok önkormányzatnál még azt sem tudják pontosan, mit fognak csinálni novembertől az újabb rengeteg közmunkással. A tervek szerint ugyanis 200 ezerrel növelik a számukat.

Így a "regisztráltak" bárhogy is döntenek, a foglalkoztatási statisztika javulni fog – ami a legutóbb szinte rekordalacsonyra csökkent munkanélküliségi rátán is meglátszik –, hiszen vagy közmunkásként foglalkoztatottnak számítanak majd, vagy, mivel kiesnek az adatbázisból, javítják a munkanélküliek arányát.

A közmunkát eddig sem utasíthatták vissza a regisztrációjuk elvesztése nélkül az emberek. Ami 2013 elején törvényi szinten megváltozott, hogy most már felszólítási nélkül, automatikusan törlődik az adatbázisból, aki nem fogadja el a felajánlott állást – teszi hozzá az Index.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A közmunka nem termelő munka,annak a bére az adófizetők pénzéből van finanszírozva!
Rendes termelő munkahelyekkel rukkoljon már elő a Fidesz,ne stadionra költse a pénzt,hanem munkahelyteremtő beruházásokra.
Ha majd a munkahelyektől származó adóbevétel engedi akkor rá ér a stadion építés,ha már rossz focistáknak kedveskedni akar.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bretagne
Miért nem hoznak egyértelmű rendeletet? Lehessen tudni, ki mit vállalhat, ne szakcionálják már eleve.
bakegya
Na ez az a nemzeti kormánypolitika amit a magyar családokon gyakorol ki Orbánrasi kedves apukája a másgyerekein mindenképpen!-Hajrá magyarok még hatvanéves korotokban is élvezhetitek a kommunizmus áldozatainak nyuggerjárulékrendszerét!-van esélyetek az éhenhalásra,de a megaláztatásra mindenképpen.
Nakimaga
Az egyértelmű,hogy a káosz birodalom úgy dübörög,hogy munkahelyek márpedig nincsenek ,mert a jobbágyság bevezetése a cél !
lenhardtibolya
Számomra némileg érthetetlen, hogy egy negyven év körüli, kétdiplomás nő évek óta regisztrált munkanélküli. Ennyire melléfogott a pályaválasztásnál és olyan diplomákat szerzett, amelyeket a munkaerőpiacon nem tud hasznosítani?

Az viszont fura, hogy ő maga jelentkezett korábban közmunkára... Most pedig méltóságán alulinak érzi, no meg "megszólhatják" az ismerősök...

Nem állítom, hogy a közmunkáért fizetett jövedelem elég lenne bármire, de a semminél mégiscsak több. A kétkezi munka pedig nem szégyellnivaló, sőt! Nem esik le a gyűrű az évek óta tétlenül várakozó hölgy kezéről sem, hogyha megragadja a hólapátot.
Nakimaga
Méltóságon aluli,hogy a közmunka fogalom= Streetmannager állással !
Normál munka is lehetne közmunka,de nincs !
gabrella
Ebben csak az a furcsa,hogy ha havi 32 ezerért tudnak munkát adni akkor a minimálbérért miért nem?
gabrella
@lenhardtibolya: Bízom benne,hogy megtapasztalod te is!
pacsni
èn viktor torolnèm az èlok soràbòl.
lenhardtibolya
@gabrella: Köszönöm szépen a "jóindulatot" de én már sajnos, vagy hála Istennek nyugdíjas vagyok, így nem fordulhat elő, hogy munkanélkülivé váljak. Egyébként kívánok hasonló "jókat"!
valakiaki
így könnyű javítani a mukanélküliségi statisztikán. Csalás ez is, mint minden ami fidesz!
Tootsy
@lenhardtibolya: Kerem, Ibolya, ne torjon masok felett palcat! A 60 eves baratnom ket nyelvdiplomaval, tanari diplomaval nem talal maganak allast, mert az Edasanyjat apolta foallasban, es ez ugye nem szamit bele a nyugdijaba. 9 evig tette ezt, majd Anyukaja halala utan ket honapra mellrakot diagnosztizaltak Nala, megmutottek, felrekezeltek, 25 radikalis besugarzassal tonkretettek a tudejet, alig kap levegot, cipelni nem tud, segitsege nincs, egyedul el. Nagyvezirunk elintezte, hogy ma mar a mellrakosokat nem tekintik leszazalekoltnak semmilyen fokon sem, mert ugye lab nelkul is lehet munkabajarni, es meg sorolhatnam, milyen nyavalyakkal dolgozni. Gondolja ezt vitya. Nos, a baratnom szinkrontolmacskent beszel nemetul-franciaul, kereskedelmi levelezest tanitott es idegenajkuakat tanitott magyarra. Ezzel egyutt a mai tarsadalomban mar nincs szukseg ra, minden segitsegbol kiesett. On szerint O egy ertektelen ember, es annak idejen rosszul valasztott palyat? Neki is tornatanarkent kellett volna nyugdijba mennie, ahogy Onnek? Na, szegenynek nem sikerult! Tehat meg egyszer kerem, ne itelkezzen masok felett, ez az egesz kozmunkavallalas kizarolag statisztikaval valo akrobatamutatvany, a kulfold megtevesztesere szolgal, es fenyezi a munkanelkuli statisztikat, ami ugy hazugsag, ahogy kijon az akarmilyen statisztikai kocos tarsasag iroasztalarol...
szaboria1
@lenhardtibolya: Sajna tapasztalatból tudom 40 felettieknek nem nagyon adnak a munkát mert azt jobban meg kellene fizetni mint a 20-on évest. A rokonságomba is vannak 40 felettiek és bizony 20 -30 helyre is írtak önéletrajzot és még sok helyről választ sem kaptak. Nem csak a Bp. viszonyokra kell koncentrálni.
szaboria1
@Tootsy: Ha az ismerősöd főállásban volt ápolója az anyukájának akkor az munkaviszonynak számít.
Ma reggeli műsorban beismerte a Czomba államtitkár a külföldön dolgozók is benne vannak a statisztikába. A kérdésem az akkor miért is hívják magyar országon nyilvántartott dolgozóknak?
csikknorisz
"Így a "regisztráltak" bárhogy is döntenek, a foglalkoztatási
statisztika javulni fog – ami a legutóbb szinte rekordalacsonyra csökkent
munkanélküliségi rátán is meglátszik –, hiszen vagy közmunkásként
foglalkoztatottnak számítanak majd, vagy, mivel kiesnek az
adatbázisból, javítják a munkanélküliek arányát."
Ezt akartam kommentként írni, de látom, benne van a cikkben is.
Tootsy
@szaboria1: A baratnomtol csak a TB-t vontak le, betegbiztositasra, de eddig akarhova fordult, ez a kilenc ev es utana ez a 2 es fel ev betegen nem szamit bele a nyugdijaba, legalabbis a nyufig szerint. (Egyebkent nagyon kedves vagy az infoval, tudod, en nem tudok semmilyen magyar radioadot hallgatni, de majd szolok Neki, hogy nezzen utana a neten...)
Csak kerdezlek, mert nem vagyok tisztaban vele: ha en 13 eve eljottem otthonrol, akkor en valahol most nyilvan vagyok tartva dolgozokent? (Mert nem voltam munkanelkuli, sosem volt dolgom a munkanelkulieket nyilvantarto irodaval.)

Mert ha igen, akkor ez az egyik legorditobb csalasa orbannak, amit csipobol be lehet bizonyitani, hogy mekkora csalas! Jo lenne errol tobbet tudni. En itt dolgozom, adozom, es semmilyen magyar adohatosag nem kovetelt rajtam semmit sem az elmult 13 evben. Most ugyan elhuzok aludni, mert holnap koran kell kelnem, es mindjart ejfel, de reggel indulas elott meg kinyitom a gepet. Legyen szep napod, koszi minden ertekes informaciot.
gabrella
@lenhardtibolya: Akkor te nem értheted meg a munkanélkülieket, te aki a teljes foglalkoztatottságban dolgozhattál a szoc-ban.
De ha a a nyugdíjadat levennék 22 ezerre lehet,hogy elgondolkodnál.
gabrella
@Tootsy: A Nav is elintézi ennyivel,hogy pótolja?
lenhardtibolya
@Tootsy: Nem ítélkezem, csupán a véleményemet írom le az esetről. Egyébként nem testnevelő tanárként mentem nyugdíjba (de ez keveset számít).
A nyelvtanár barátnő szomorú élethelyzete valóban elkeserítő, de a cikkben egy lényegesen fiatalabb hölgyről volt szó, akinek a két diplomájáról nem tudunk semmit, ezért bátorkodtam megjegyezni, hogy talán nem jó szakot választott.
lenhardtibolya
@szaboria1: Biztos, hogy nem egyszerű megfelelő munkát találni, de nem lehetetlen. (Szintén tapasztalat, a családunkban is gyakran visszatérő téma a munkalehetőség itthon ill. külföldön...)
lenhardtibolya
@gabrella: A nyugdíjamat nem érdemes irigyelni, mert igencsak gyenge, meg kell néznem minden fillért, hogy mire adom ki. Igen, végigdolgoztam sok-sok évet, és folyamatosan tanultam, így lett több szakmám ill. felsőfokú végzettségem. Nem állítom, hogy megfizettek bármikor is, de munkanélküli sem voltam. Ettől függetlenül megértem azokat, akik abban a szomorú élethelyzetben vannak, de tisztelni csak azokat tudom, akik mindent megtesznek azért, hogy dolgozzanak. Igen, az alkalmi munka és a közmunka is megoldás lehet, legalábbis átmenetileg. Én is voltam "két munkahely között", de akkor is dolgoztam, minden alkalmi munkát elvállaltam, nem mentem munkanélküli segélyért, és természetesen folyamatosan kerestem a megfelelő munkahelyet, jártam állásinterjúkra, és találtam is normális munkát. Régen teljesen más volt a helyzet, de tudomásul kell venni, hogy manapság nem kapkodnak a munkaerőért, hanem bizony a munkavállaló kénytelen keresni a megoldást.
szaboria1
@Tootsy: A fiam is hivatalosan volt anyukán ápolója amikor én is beteg voltam és a magyar állam kincstár kiadta az igazolást mettől meddig volt az ápolója. Neki szerepel, hogy bele számít a munkaviszonyába.
szaboria1
@lenhardtibolya: Van még egy kis érdekessége most a közmunkával kapcsolatban. Egy ismerősöm mesélte regisztrálni kellet magát mert aki alkalmazni akarta annak kedvezmény járt volna utána ha regisztrált munkanélkülit alkalmaz. Megtörtént a regisztrálás és erre kiközvetítették önkormányzathoz nem mehetett oda ahol a szakmájában dolgozhatott volna. Közölték vele neki most oda kell mennie mert ez van elő írva.
csa-csa
@gabrella: Nem is mentek dógozni a jónépek, me hogy aszonta hogy a segíj is több akkó minek!
na már most a 98 ezres minimálra is azt mondja! most ugyan nem hivbatkozhat a segíjre mert alig alig van. Ha lenne is meló (ahogy nincs vagy alig) aki nem akar annak mindegy segíjt vagy minimált fizetsz.
gabrella
@csa-csa: De ha tényleg több a segély akkor minek menne? Senki nem annyira bolond!
De ha van munka azt miért nem fizetik meg minimálbérrel legalább?
csa-csa
@gabrella: ez is igaz!, de hogy valakinek soha meg sem forduljon a fejében hogy bármit is melózzon, hát ehhez vastag bőr kell! utálom a parazitákat.
dömdödöm
Lefordítom Magyarra . Vagy elfogadod azt ami van ,vagy elmész a pixcába és dögölj éhen ! Én mióta az eszemet tudom nem tapasztaltam és még nem is hallottam olyanról hogy egy munkanélküli a versenyszférában egy piacképes normális megélhetést biztosító végzettségéhez és képzettségéhez vagy referenciáihoz viszonyuló állást kapjon munkaügyi központon keresztül :-( Gratulálok az ottani hivatalnokoknak az aktatologatásért . Jól dolgoztatok megérdemeltétek a pénzeteket amit felvettetek érte :-(
kukac50
A közmunka nem termelő munka,annak a bére az adófizetők pénzéből van finanszírozva!
Rendes termelő munkahelyekkel rukkoljon már elő a Fidesz,ne stadionra költse a pénzt,hanem munkahelyteremtő beruházásokra.
Ha majd a munkahelyektől származó adóbevétel engedi akkor rá ér a stadion építés,ha már rossz focistáknak kedveskedni akar.
varirmag
@Tootsy: Azt hiszem a barátnőd nem mondott igazat !

Ott is fizetnek ápolásit 9 évig ha valaki a hozzátartozóját ápolja ?
lenhardtibolya
@szaboria1: A leírt eset tényleg felháborító. Nem is tudom, hogy ilyen esetben hová lehet jogorvoslatért fordulni, de mindenképpen érdemes utána nézni.
gabrella
@dömdödöm: A beérkezett állásajánlatok közül nyilván ismerősnek adják oda a legjobbakat, de nem hibáztatom őket mert ajánlanak néha, de az annyi,hogy megadják a munkaadó elérhetőségét.
Ez pedig annyit jelent,mintha a szabadpiacon, újság stb. próbálkoznának.
Tootsy
@szaboria1: Igy hivjak a magyar ujkori rabszolgakereskedelmet,... Ha valakit korlatoznak a szabad munkavallalasban, megmondjak neki, hogy hova mehet, mit csinalhat, ez rabszolgakereskedelem,...
szaboria1
@lenhardtibolya: Nem beszélve arról az önkormányzat sem napi 8 órában foglalkoztatja hanem csak 6 órába így a keresete negyed annyi mint ha a szakmájában dolgozhatna . A tapasztalatom az, hogy a vidéki embereket nagyon meg vezetik.
dömdödöm
@gabrella: Nem valószinű hogy ismerősnek adják oda a jót mert nem hiszem hogy épp van olyan ismerűsük aki ért ahhoz amit éppen csinálni kell és pont munkanélküli ,ha valaki jó állást akar annak elég magasa feltételrendszere , nagyobb a valószínúsége hogy nincs jó állás olyan amit kiajánlhatnának vagy valamit nagyon de nagyon rosszul csinálnak :-(
Tootsy
@szaboria1: 13.28-ra: Meg fogom kerdezni meg egyszer a baratnomet, hogy valojaban mi is van vele, ha igaz, hogy beleszamit, akkor figyelmeztetem ra, mert az elmult heten is nagyon sokat romlott az allapota, a szteroidtol, amit kapott a tudeje allapotara, mellekhataskent ossz-izuleti gyulladas es mas borzadalyok jonnek ki rajta, alig tud mozogni mar, meg fekves kozben is faj mindene... El sem tudom kepzelni, hogy a hozza hasonlo allapotu, egyedul elo embereknek honnan es mibol kellene megelniuk egy tisztessegesen ledolgozott elet utan a jelenelegi kormany szerint?
gabrella
@dömdödöm: Jó állás jelenleg nincs, mert azok el vannak foglalva. Csak szarok vannak, a jó álláshely akkor van ha kihalnak onnan, vagy közeli rokon vagy.
dömdödöm
@gabrella:Épp ez az amit mondok ,a jó állásból a közeli rokon gyorsan kihal mert nem tud teljesíteni és kirúgják ,versenyszférában valamit virítani kell mert különben repülés van ,közszérában elvegetálnak persze tudás nélkül de az nem a jó állás ,szerintem .
varirmag
@Tootsy: Mond mega barátnődnek hogy hívja fel az önkormányzatot.
Küldenek hozzá szoc.mukást aki segít neki.
Itt a házban is van egy 90 körüli idős hölgy akihez heteként háromszor jönnek.
Bevásárolnak,kiváltják a gyógyszereit,ágynemüt húznak stb.stb. Naponta hozzák neki az ebédet az ételszállítók.
Nem tudom hol él a barátnőd de remélem ott is olyan segítőkész az önkormányzat mint nálunk.
zabhegyező
Már elnézést kérek a diplomásoktól, de ők is tehetnek arról, hogy nem lelnek munkát.
Aki érdemben és szakmában akar dolgozni, netán valóban akar és nem libáért vette az oklevelét, az bizony a Lajtán túl lel munkát szinte minden szakember!
Én is amikor kirúgtak bennünket a gimiből elmentem a támogató szolgálathoz dolgozni, mert én bizony azt tanultam:
A munka nem szégyen csak fárasztó.
Tootsy
@varirmag: Itt 96 fele jogon kaphatsz kulonbozo merteku segelyt, kulonbozo ideig. Engem nem erintett ez a resze, mert Anyukam nem volt itt velem. De itt termeszetes az otthon elo beteg hozzatartozo utan jaro jaradek, de a foallasu anyasag is nepszeru. Ha regisztraltatod magad munkanelkulikent, itt is el kell menni cegekhez, amit a munkaugyi kozpont ajanl, ala kell veluk iratni a papirt, hogy megkaphassak a munkanelkuli segelyt. Itt elkuldenek tanfolyamokra is, akar ingyenesre is, szoval, vannak komoly lehetosegek. A nyugdija mindenkinek egyforma, ferfiak 65, nok 62 eves korban mehetnek sajat jogon nyugdijba. MINDENKINEK, (ferfinak, nonek, gyarigazgatonak, farmernak, takaritononek, tanarnak, , stb.) hetente 320.00 NZD-t kapnak, amibol rendkivul szerenyen meg lehet elni, ha mar mindened megvan, (sajat kifizetett haz, kocsi, es komoly haztartasi berendezesek is megvannak). Ez a penz csak az aramra, telefonra, benzinre es kajara eleg, de ez is eleg szereny mertekben. (egy NZD= 195-200 HUF-fal)
Tekla
@kukac50: A közmunka nálunk a faluban nézd meg, milyen termelő volt! A termelt zöldséget annyiért, sőt néha drágában akarták adni mint a boltban ,persze akkor inkább szabadon vehetőt választottuk. A fűszer paprika ,noha tv ,rádió mondta fagy jön októberben, lefagyott, a csoda szép fürtökben lévő bepirosodott termés . Nem kaphatott belőle senki ,mert kell az önkormányzatnak. A disznó amit levágtak , egy vagy kettő ,nem tudom pontosan . egy -két főzessél elfogy a 30 házas faluban, ahol a lakosság fele sem tud "előre menni enni belőle". A krumplival kitudja mi lesz ,az sincs kizárva ,hogy beszántják ,a felét fel szedték már ,de apró. Senki nem kéri számon az önkormányzatoktól ,hogy mi a haszna a közmunkának ,a falu fű nyirásásán kívül. Amíg nem lesz ellenőrizve az önkormányzat ,pl gépkocsi használat ,termék hasznosítás ,addig ? Sógor koma -társ önkormányzati vezetők , alkalmazottak húznak hasznot abból ami a közpénzből lett ki fizetve! Az ellenőrzést pedig olyanok végzik akik nem fogják tudni ,hogy a megvásárolt 35 kiló halból semmit nem láttak az itt élők. Csak a számlát véletlenül.
Tekla
@varirmag: Akkor te tényleg jó helyen laksz ,itt az önkormányzat annyit nem segít ,hogy az öregek udvarába levágják a gazt, vagy össze karikázzák a tűzi fát. Mert akkor mindenkinek kéne.Csak más nem maradt a faluban csak a betegek öregek,szakember sincs semmihez. Van gondozó 1 fő ,de...azt sem ellenőrzi senki, csak a városba beviszi a papírt ,arról mit is csinált.
Yoda69
Kozel 300.000 kozmunkas? Atyaeg. Mi a szart dolgoznak ennyien? Ez kb ugyanaz mint a szocializmusban volt. Egyfajta rejtett munkanelkuliseg. Akkor nem volt hivatalosan munkanelkuliseg, de a gyarakban nem dolgozott a fele munkaero. Igaz penzt se nagyon kaptak.
Rafinalt a fidesz. Fo cel a statisztika javitasa a valasztasok elott. Az felmillio magyar is jol jott nekik akik kivandoroltak a fidesz nepnyomorgatasa miatt. Ha itthon maradnak, ok is a munkanelkuliek szamat novelnek.
gabrella
@Yoda69: Azt ha összeadjuk 800 ezer munkanélkülit jelent. Mindjárt meglesz az 1 millió csak mínuszban.Ja és 4 év alatt.
Nil
@lenhardtibolya: Örülök hogy Ön már nyugdíjas. Én valószínűleg nem leszek- ha van közmunka megcsinálom -ha hagyják, de megalázni nem hagyom mag 47 ezer forint nem éri meg ... ha a munkába járáshoz megveszem a bérletet akkor marad 37 ezer forint ... mivel többet kell ennem hogy bírjam a fizikai munkát akkor ott tartok hogy megszakadok - megrokkanok és nem keresek semmit ... akkor már inkább önkéntesmunkát végzek aminek haszna és értelme van - igaz az nem számít bele semmibe ... közben kedves politikusaink dőzsölnek és egyre butább és életellenes törvényeket találnak ki ...
sbl
@csa-csa: Én még náluk is, a megélhetési, életvitelszerűen "emberbarátokat" akik minden naplopót igyekeznek kipártolni!
Ők az igazi paraziták különben!
miazavalami
@Yoda69: Azért ne vedd egy kalap alá az összes közmunkást! Mikor én az voltam megdolgoztattak a pénzért rendesen!
lenhardtibolya
@Nil: Elszomorító, hogy a fiatalok milyen nehéz élethelyzetben vannak, ennek nem örülök, sőt! A gyerekem és az unokáim jövője miatt gyakran nyugtalankodom, és szeretném, hogy legyen valami pozitív perspektíva számukra és minden fiatal számára.
gabrella
Akinek (közmunkásnak) nincs kisgyereke, adójóváírást nem tud igénybe venni így csak 32 ezer nettót kap.
kukac50
@Tekla: Sajnos ez most a módi!
Ezek a munkanélküliek megkapták az értesítőlevelet,hogy jelentkezzenek?
Aki nem olvas újságot nem nézi az értesítéseket az nem kap ezután 22 ezer forint munkanélküli segélyt.
Orbán a munkanélküli statisztikát akarja javítani,sok embertől még a munkanélküli segélyt is elveszik.
Azoktól akik a legkiszolgáltatottabbak.
Magyarország jobban teljesít? Ez csak Fideszes hazugság.Abban teljesít jobban,hogy nem hagy senkit az út szélén, hanem árokba löki a szegényeket, de még rúg is rajtuk egyet . kevesebb lesz a munkanélküli de milyen áron? A jó édes...
Yoda69
@miazavalami: Felreertessz!
Nem azt mondom, hogy nem dolgoznak meg a penzukert. Azt nem ertem hogy mit csinalnak 300.000-en? Milyen munka van most az orszagban ahova kell ennyi ember?
keresztapa
yoda69!
Értelmes munka végzéséhez főleg falun, ha van értelmes munka felmérő, hogy milyen munkákat kellene elvégezni szakmai tudás nélkül, csupán élettapasztalatból. Akkor nem lenne ez a sok nyivákolás, elégedetlenkedés, sajnálatkényszer, dolgozni csak az idősebb korosztály akar. Fiatalok tisztelet a kivétel nélkül csak bulizni tudnak, és szülői pénzre várnak, hogy a szülő köteles az ő bulizó igényét kielégíteni, mert ők tanultak, és büdös a munkavégzés, igaz nem is nevelte a család munkára őket. Úgy hogy saját magunk járultunk hozzá, hogy fiataljaink ilyenek amilyenné váltak! Ez a liberalizmus átka, mindent megtenni ami a semmittevést segíti elő, értékek elő állítását törölni a köztudatból, a pénzt mint egyedüli értéket magasztalni. Pénzel kell pénzt előállítani.
gabrella
@keresztapa: Azért nem minden fiatalról mondható ez el, mert vannak akik rendesen dolgoznak. Szerencséje ha van munkahely, ami meg hiány,de azt a kormányok terhére írhatjuk.
miazavalami
@Yoda69: Nem értettelek félre. A közmunkát a Kádári lapátnyél támasztáshoz hasonlítottad amikor hivatalosan nem volt munkanélküliség. Abban a tévedésben vagytok , hogy a közmunkások , csak sepregetnek , havat lapátolnak..., pedig nem csak az önkormányzat alkalmaz közmunkásokat. A kisebb , és nagyobb maszek vállalkozók , gyárak is alkalmaznak közmunkásokat. Jó kis adó kedvezmény jár egy közmunkás után, ráadásul a bért az állam fizeti , nem az aki alkalmazza. Ezért van az hogy sehol sem maradhatnak meg három , négy hónap után mert akkor már be kellene őket jelenteni. Inkább kérnek helyettük másokat. De azt sem szabad elfelejteni , hogy a közalkalmazottak közt is egyre több a közmunkás, mert a nyugdíjba ment dolgozók helyett nem vesznek fel másokat... A közmunka program lényegét csak nagyon kevesen látják át, mert minden intézkedés arra épül hogy akik dolgoztatják őket kemény kedvezményeket szakíthatnak le utánuk. megéri alkalmazni a közmunkást. Gondolj bele.A vállalkozó egy közmunkáson nyer majd száz ezer forintot, mert adókedvezményt kap , nem fizet bért és járulékot utánuk. A közmunkás azt hiszem 6 órában tisztán kap 37 ezer forintot. A kettő durván 250 ezer forint. És mindezt az állam fizeti. Nem elég hogy ráfizetéses , de a pénznek a javát nem a dolgozó közmunkás kapja hanem a vállalkozó. Azok után a közmunkások után akik a közszférában dolgoznak az önkormányzat szakítja le a jó pénzt. Gondolkodj , kicsit. Az önkormányzatok kiknek a kezében vannak?
Na pedzed már??
miazavalami
@Yoda69: Bocs elírtam. A kettő durván 150 ezer forint...
gabrella
@miazavalami: Akkor már megint a gazdagokat segítik a rabszolgamunkával az adózók pénzéből.
radios45
@kukac50: Aki azt gondolja hogy a mostani közmunkások tízezrei, azért dolgoztak a nyáron,+ősszel hogy télen kaphassák azt a nyomorult 22500Ft.ot , f.h.t.t az nagyon tájékozatlan, ez már tavalyi évben sem volt így, a 49ez,ft.is kamu, hiszen Nov.1től töbnyire napi 6órában foglalkoztatják,az éhen halni készülő kisemmizetteket,
tehát csak 38ez,ft.ot kapnak érte havonta.
na én pont ennyit adnék Pintér S.nak, Comba S.et. foglalkoztatásért /nem/,felelős állatitkár et. nak, Orbánc vezírnek, és a családjának, éljenek meg ahogyan tudnak belőle.
Ők azok akik életükben nem dolgoztak, a munka közelében se kerültek még, viszont arrogánsan osztják az észt, nyomorba éhenhalásra kényszerítik, életerős szakmával rendelkező emberek százezreit, miattuk nem tudnak kifizetni, jövedelem híján egy xaros villanyszámlát egyedül élők, és 2-3gyerekes családfők.
2013-ban, már 284ezer ember nem részesül semmilyen ellátásban, pedig reg.va volt legalább 1x.a munkaügyi kp.ban, mégsem kaphat segélyt mert, nem jogosult rá, kiszorult az ellátó rendszerből, az Orbán kormány, embertelen intézkedései, törvényei miatt,
lásd 2011-2012
A médiába, a királyi tv. ben pedig nagypofával bejelentik, hogy jövőre 6számjegyű lesz a min.bér, persze papíron csak, de ez kit érdekel.
Undorító mocsok nép nyakán élősködő senkiházi FideSS banda
radios45
Én a napokban voltam a munkaügyi kp.ban, egy papírt kellett leadnom, fénymásoltatni.
Az irodában az ügyintéző rám kérdezett, igényt tartanak e rám a vízügynél, ahol egész nyáron dolgoztam, mire én szerintem nem, mert akkor szóltak volna már.
Erre felajánlóan megkérdezte akarok e közmunkára menni, épp most vesznek fel 120főt, erre azt mondtam nem , ennyi pénzért nem vállalok tli közmunkát,
Mire ő tudja e micsoda szankciókkal jár ha visszautasítja a munkát?
Mire én segélyt nem veszek fel, arra nem tartok igényt, kizárhatnak más munkákból?
Nemcsak azzal jár, hanem fél évre törölnek az adatbázisból, a reg.ból, addig se munka se semmi.
mondta,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.