Magas összegről kaphat számlát a jövőben az a külföldön munkát vállalló magyar, aki itthon kíván gyógykezelést igénybe venni; ha valaki külföldön szerez biztosítást, az OEP ezentúl külföldinek tekintené – írja a Napi Gazdaság hétfői száma.

A külföldön munkát vállalók érvénytelen taj-kártyával igénybe vett kezeléseit a betegekkel fizettetné ki a szaktárca – olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában. A lapban egy még formálódó egészségügyi tárgyú törvénymódosító javaslatra hivatkozva közlik, hogy a tárca a "rendszerben lévő lyukakat" tüntetné el ezzel a lépéssel.

A cikk szerint a tartósan külföldön dolgozók közül sokan nem is tudnak arról, hogy ki kell jelentkezniük a hazai egészségbiztosítási rendszerből, mivel egy másik tagállamban rendelkeznek biztosítással. Aki külföldön szerez biztosítást, úgy kell kezelni, mint egy külföldit, így EU-kártyával részesülhet előre nem tervezett ellátásokban, más kezelésben azonban nem. Annak, aki már nem érvényes taj-kártyáját próbálja használni, a kezelés költségeit meg kell térítenie az egészségbiztosítási alapnak. A cikk szerint a szaktárca és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) arról tájékoztatott, hogy több mint 30 ezren jelentkeztek ki a rendszerből.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
De a munkaügyi statisztikákba beveszik őket:)))) A következő lépés pedig a szavazatuk megvonása lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Nem elég, hogy el kellett hagyni a hazátokat, hogy megélhessetek,
mert nem akartatok segélyen, közmunkabéren tengődni, levélben,
interneten nem szavazhattok most fizessetek szépen mindenért
míg a kettős állampolgárokat több jog illet meg mint titeket !
coyote3
De a munkaügyi statisztikákba beveszik őket:)))) A következő lépés pedig a szavazatuk megvonása lesz.
kedwes
Ez így eléggé kétélű megközelítés!
Ha nincs itthon – vegyük már tudomásul – akkor fizessen ugyan úgy, mint ott fizet ahol éppen él!
De a kettősállampolgár, - aki szintén nem él határainkon belül – ne élvezze az ellátást!
Azt gondolom, az kapjon ellátást hazánkban, aki itt adózik! Mindenki más „élvezze” azokat a lehetőségeket ahol éppen él!
human
@coyote3: Úgy tudom, hogy a megélhetésért külföldön dolgozó magyar állampolgárok nem szavazhatnak levélben, míg a magyar kettős állampolgárok igen.
nyanya001
Javaslom végig olvasni !
Milyen ellátást kapnak azok, akik fizettek, fizetnek eü ellátást !
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/pusztito_szegenyseg_tragediak_a_falusi_rendeloben
Meine Ehre heisst Treue
@nyanya001: Haszna nincs az országot elhagyókból a fidesznek, ezért bünteti őket.
nyanya001
@Meine Ehre heisst Treue: Sajnos belőlük sincs haszon,
többet ártottak az országnak a 3 és fél év alatt mint az összes többi kormány
együtt véve a rendszerváltás óta !
Meine Ehre heisst Treue
@nyanya001: Így van, de itt a fidesz az úr. Tudod: az én házam, az én váram, tehát kuss az egyet nem értőknek.
irén48
@nyanya001: Én utálom a kormányt de ha nem fizet akor ne az ithon fizetö álam polgár pénzén kezeljék vagy fizesen tébét
ila51
Eü ellátás ! most majdnem káromkodtam egy nagyot ! Vénynélküli mókusvízzel rohasztom itt magam 3 napja , 3x túladagolással...fő az hogy eladták egy baleknak ! :(
gabrella
Oké,de akkor a románok ne járjanak át szülni és kezeltetni magukat a mi pénzünkre!!!
Vizual
Teljesen mindegy. Van egy törvény amelyik kimondja, ha nincs Magyarországon állandó bejelentett lakásod, nem kapsz csak alap ellátást. És ezt az OEP határozza meg.
nyanya001
@irén48: Olvasd el a gabrella 8,36-os hozzászólását,
én is erre utaltam !
gabrella
Egyébként az egyik rokonom Londonban komoly balesetet szenvedett és ott helikopterrel azonnal szuper kórházba szállították így marad életben.
nyanya001
@irén48: ugyanis, akik külföldön dolgoznak, ott fizetnek TB-t ezért
európai szintű ellátást kapnak, itthon ha azt szeretnék, hogy
némi színvonal is legyen az ellátásba akkor mélyen a zsebükbe
kellene nyúlniuk, még akkor is, ha itthon is fizetnék a TB-t
tehát nem ésszerű , hogy itthon kezeltesse magát !
darwin
Az Európai Uniós betegkártya minden uniós országra vonatkozik,köztük Magyarországra is.
szaboria1
@irén48: Amennyiben az eu. tagállamában dolgozik akkor, hogy is van ez? Mivel van eu. egészségbiztosító kártya.
silber13
@nyanya001: Abból bizony botrány lenne, de igen nagy, magasra csapnának a hullámok!
dr. prédikátor
Na szóval akkor hogy is van ez??A valódi magyar állampolgároknak fizetni kell az ellátásért!Az újmagyaroknak akik most kapták meg az állampolgárságot/ a vélhető fütyiszre szavazásért/pedig teljes ellátás jár ingyen!!!Vajon ez nem diszkrimináció???Mégpedig negativ!!!A világ szégyene amit ez a moslék kormány csinál!!!
gabrella
Tényleg az unos eü kártyával mi a helyzet?
pacsni
@nyanya001: igen igazad van, akinek kettos àllampolgàrsàga van, annak tobb joga van Mo-gon
Tootsy
@human: Nagyon pontosak az informacioid. En sem tudok - de NEM IS AKAROK SZAVAZNI -, akkor sem ha akarnek sem, mert a magyar konzulatus Ausztraliaban, Canberraban van, oda kene utaznom, ami elsosorban nincs ingyen, masodsorban talan el sem fogadjak a szavazatot ervenyesnek, mert az "csak" egy konzulatus

.@kedwes: Igen, mindenki ott fizessen a TB ellatasert, ahol dolgozik. De ugy latszik, arrol egyikotok sem hallott, hogyha nem jelentkezel ki egy vegleges adobevallassal az adohatosagtol, akkor bizony meg ot evig radterhelik a megsaccolt adot, amit az altalad folytatott iparban atlagosan ki szoktak vetni. Tehat, ha a TB-bol sem, meg az adohivataltol sem jelentkezel ki, akkor mindenkeppen kellemetlen meglepetes er, mert egeszsegugyi ellatast MAR nem kapsz, adotartozasod viszont meg 5 evig van, es ha repulovel, utlevellel akarsz elrepulni egy hazalatogatasod utan, akkor a repteren lekapcsolhatnak, 200 ezer forintos adohatralek eseten. Ez megtortent egy ismerossel, aki valojaban nem is tartozott mar, csak a banki atutalas volt lassu, es az adohatosag nem irta jova a nevere a beerkezett adojat. MEGTORTENT eset, nehany eve tortent Ferihegyen!...
Dekurvajo magyarnak lenni!
dömdödöm
Már megint kiötlöttek valamit a parlamenti büfében nikotinelvonási tünetegyüttes eredményeképp a Magyarok ellen :-(
pacsni
@gabrella: pedig ide jonnek szulni, kezeltettni magukat, mert nekik minden ingyenvan.
Kulfoldre is mennek szulni, mert akkor megkapja a gyerek az àllampolgàrsàgot is. A romanok legtobbje TBC-juk van (pàr ève mondta a "DUNA" volt egy dokumentacios film romaniaròl, azèrt van ez a sok TBC, mert sokan szègyellik kuràlni magukat, megfertoznek egy csomo embert, ès ide jonnek kuràlni, a statisztika kimondja, hogy miòta a romanoknàlmegnyitottak a hatàrokat azota nagyon elterjedd a TBC. pedig màr a 60-as èvekben eltunt, most visszajott minden ilyen veszèlyes betegsèg, TBC, collera, tifo,
tropikalis betegsègek. ès ezek a kuràk sok pènzbe van a Magyar àllamnak, ès a mi zsebunknek.Egy uj rendeletet kène hozni, hogy az ilyenek kuràljàk magukat otthon a sajàt orszàgukba, csak arròl van szò,hogy a romanoknak ezèrt fizetni kell az ilyen ellàtàsokèrt.
pacsni
@Vizual: ez igy igaz, de nemalap ellàtàsròl van szò, hanem elsosegèlynyujtàsban, (pl. ha balesett tortènik, kartorès, làbbtorès, ezek az elsosegèlyben rèszesulhetnek, de az utànna valò kuràt, fioteràpiàt azt màr otthon kell folytatni a sajàt orszàgàban, lehet az roman, olasz, francia, nèmet stb)
pacsni
@gabrella: azt is csak elsosegèlynyujtàsban rèszesitettèk, de a tobbi kuràt a zsebèbol vagy a biztosito fizette.
Tootsy
@Meine Ehre heisst Treue: 7.54-re: Na, azert annyi van, hogy javitjak a munkavallaloi statisztikat!,...:o))
pacsni
@darwin: az csak elsosegèlynyujtàsra èrvènyes. érdeklodmeg pontosan.
pacsni
@dr. prédikátor: nem csak erre a vilàgszègyene, de amit megenged magànak ez a kormàny, az is a vilàgszègyene, meg az is a vilàgszègyene, hogy mi megengedjuk nekik.
Remèlem 2014-ben elfogjuk zavarni ezt a moslèk kormànyt ès visszatèrunk a rendes kerèkvàgàsba.
Tootsy
@nyanya001: 07.48-ra: Beleszakadt a szivem, mig olvastam, de el tudom kepzelni, hogy nem csak ezen a telepulesen van igy, hanem joval tobb helyen, csak ennek a bator dokotrnonek volt mersze kimondani a nyilvanossag elott, mi a problemaja,...:o(
eva03
@irén48: Az uniós eü kártyával itthon igénybe vett egészségügyi szolgáltatásokat a tb kiszámlázza a külföldi biztosítónak. Úgyhogy miről is beszélünk?
irén48
@pacsni: Ez igy van Ha töbet akar akor kulön biztositást kel kötni ezt nekemis mondták ha kulföldre megyek.
sport50
@eva03: így igaz,ott ugyanis mindig levonnak pénzt erre,a fizetésből,(ha valaki ezt a kártyát megcsináltassa,kéri)és ha valaki hazajön ellátják itthon és megy az összeg ahol dolgozik ők fizetnek!!a fiamnak is így volt mikor itthon elment a nyáron orvoshoz.kint meg ment az értesítés,mennyit fizettek ki.
irén48
@eva03: Most csináltatam eus kárgyát és azt mondták nem ér semit ha nem köttök mellé biztositást Mert a Kárgya csak az alapvetö gyogyitásra alkalmas. Abba meg igazat adok hogy mért jár az ingyenes elátás ketös álapolgárságra
Kala Majka
Jól teszi!

Talán ez az egyetlen normális cselekedete! Külföldön is van biztosító, és az EU-s szerződés értelmében a biztosítóknak akkor is fizetniük kell a betegellátásért, ha az EU-n belül más országban veszik igénybe.

Az nem járható út, hogy valaki felvegye a saját idegen biztosítójától a kiszámlázott összeget, de az itthoni Pali bácsi fizesse meg az ápolását közpénzből.
eva03
@irén48: Nekem Ausztriából van e-card-om , semmi problémám nem volt vele ha itthon voltam orvosnál, mert a magyar tb szépen kiszámlázza az osztrák biztosítónak a rám fordított összeget. Még mindig nem értem, hogy kin és milyen pénzt akarnak behajtani a honatyák.
coyote3
@human: Igen jól tudod. Talán mert sejtik, hogy az ő szavazatuk nem a fideSS-e...
qxy
Mit akar ez a buta!? ? Kint vagyok, dolgozom, kint adózom, kint vagyok biztosítva. olyan az " A O K . kártyánk hogy otthon is érvényes. De butaság is haza menni kezelésre hisz itt van kint minden remek Magyar doki . Jó jó otthon is vannak de meg van kötve a kezük.
A kedvesem kezelésre járt minden nap jött érte a taxi vitte , hozta. Ingyenes orvosi és gyógyszer ellátást kap. Most haza mennénk hogy fel vegyenek a listára hogy jövő évévégén van terminje kezelésre? ?
szepwilly
@irén48: ADAC- 17,80 EU egy egesz evre!
csikknorisz
@qxy: Öcsém is így volt ezzel, év elején elég komoly műtét várt rá. A rokonok, ismerősök többsége próbálta rábeszélni, hogy itthon műttesse meg magát, neki esze ágában sem volt, befeküdt egy kinti klinikára. Nem törekszik egész ojrópából mindenki a magyar eü ellátás igénybevételére.
qxy
@csikknorisz: A nejemnek regisztráltak anno mellrákot. nagyon maga alatt volt . és sokan mondták menjen haza mert csak otthon van és a Magyar orvosok azért csak jobbak. Mi lebeszéltük, mert kint van mindenki ( már mint a nagy család) és itt ment el kezelésre. Nem volt áttét, egy műtét, kis sebbel, hét hét pihi, majd rehab üdülés a fekete erdőbe, ( INGYEN! ) majd ez után két hónap sugár kezelés, de nem kemó! naponta 5 perc. hozta vitte a taxi. már egy és fél éve. Most tünet mentes. A barátnője ugyan ezt járta végig otthon. Fél mellét le vágták, két hónap kórház, kemó kopasz lett, még három műtét, és a gatyája rá ment és ma is kezelik. Ja, itt minden ingyen volt. nejemnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.